Sosyal Işler Müdürlüğü Haberleri

Sosyal Işler Müdürlüğü Haberleri

Belediyeden Öğrenciler İçin Sinema Günleri

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen kurslarda eğitim alan öğrenciler için sinema günleri organize edildi.

Hey Gidi Günler, 19 Ocak’ta Milas’ta

Milas Belediyesi, Süheyl ve Behzat Uygur Kardeşler’in, 'Hey Gidi Günler' adlı interaktif müzikal oyununu Milaslı sanatseverlerle buluşturacak.

Marmaris'te 5 Yılda 3 Bin 524 Çift Dünya Evine Girdi

Marmaris Belediyesi Evlendirme Dairesi, 5 yıllık sürede 3 bin 524 çiftin nikahını kıydı. En çok nikah 821 ile 2023 yılında kıyıldı.

Belediyeden Engelli Bireylere Akülü Sandalye Temini

Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak ve sosyal hayata daha fazla katılımlarını sağlamak amacıyla özveri ile çalışan Bodrum Belediyesi, 2023 yılında toplam 9 engelli araç alımı yaptı.

Sanat Tiyatrosu Resim Kurslarına Kayıtlar Başladı

Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılacak Milas Sanat Tiyatrosu Resim Kurslarına kayıtlar başladı. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek kurslar kapsamında Güzel Sanatlar Liselerine hazırlık, üniversiteye hazırlık ve yetişkinler için yağlı boya ve akrilik boya çalışmaları düzenlenecek.

Turgutreis Futbol Sahası Yenileniyor

Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü Spor Hizmetleri Bürosu ekiplerince Turgutreis’deki futbol sahasında yenileme çalışmaları başlatıldı.

Belediye’den Eğitim Desteği

Marmaris Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için her hafta beslenme çantası dağıtmaya başladı.

2 Farklı Oyun, 2 Farklı Konu…

Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı başında başlayan Yaratıcı Drama Atölyesi, sahneleyeceği iki oyunla muhteşem bir kapanış yapacak.

2 Farklı Oyun, 2 Farklı Konu

Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı başında başlayan Yaratıcı Drama Atölyesi, sahneleyeceği iki oyunla muhteşem bir kapanış yapacak.

KÖYCEĞİZ’DE SURETLER SERAMİK SERGİSİ AÇILDI

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde suretler seramik sergisi Belediye Başkan Yardımcısı Metin Yerlikaya, Belediye Sosyal İşler Müdürü İlyas Örnek, Sosyal İşler Müdürlüğü'nden Sosyolog Setenay Baş ve ziyaretçiler tarafından açıldı.

AŞEVİNDE KIŞ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Fethiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ve Fethiye Likya Kadın Kooperatifi işbirliğinde faaliyete açılan aşevi, kış hazırlıklarına başladı.

BELEDİYENİN EĞİTİM DESTEĞİ SÜRÜYOR

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından eğitim desteği çerçevesinde okullara yapılan yardımlar yanında öğrencilere de destek veriliyor. Bu çerçevede öğrencilere ihtiyaçları dahilindeki kırtasiye yardımları başvurular ile gerçekleştiriliyor.

ARHAN BEBEĞE ANLAMLI HEDİYE

Fethiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’nün başlattığı ‘Hoş geldin Fethiyeli Bebek’ kampanyası kapsamında Fethiye Esnaf Hastanesi’nde gözlerini açan Arhan Bebeğe, ilk hediyesini Fethiye Belediyesi verdi.

Fethiye Belediyesi Bağlama Kursu devam ediyor

Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen enstrüman kurslarına 7’den 77’ye her yaş grubundan Fethiyeliler büyük ilgi gösteriyor. Bu kapsamda FBKM’de Sanatçı ve Eğitmen Adem Kazan tarafından devam eden bağlama kursunda eğitimler başladı.

Bodrum Köyleri Sarı Yaz Sinema Günleri sona erdi

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bodrum Köyleri Sarı Yaz Sinema Günleri, Çırkan ve Kızılağaç mahallelerinde gösterime sunulan Ailecek Şaşkınız filmi ile sona erdi.

Bodrum Belediyesi’nden can dostları şenliği

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğü iş birliği ile organize edilen 'Bodrum Belediyesi Can Dostları Şenliği ' renkli görüntülere sahne oldu.

Huzurevi sakinleri Kent Orkestrası ile moral buldu

Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Kent Orkestrası, Yaşlılar Haftası dolayısıyla Huzurevi’nde yaşlılar için mini konser düzenledi.

Kent Orkestrası eşliğinde destansı türküler okundu

Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitler Anma Günü dolayısıyla Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından destansı türküler konseri gerçekleştirildi. Konser FRT TV ekranlarından da canlı yayınlandı. 

Sanatçı Hamdi Özbay mezarı başında anıldı

Türkülerin babası Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay, ölümünün 4. yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye’de bu bölgenin yetiştirdiği sanatçıların eserlerinin sergilendiği ve yaşatılacağı bir kent müzesi kuracağız” dedi.

Bodrum Belediyesi, sağlık hizmetlerinde de yalnız bırakmıyor

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Sağlık Hizmetleri Birimi, Ortakent’teki merkezi aracılığıyla pandemi sürecinde de vatandaşları yalnız bırakmıyor. Birim, 2020 yılının ilk 9 ayında toplam 3 bin 127 hastaya sağlık hizmeti verirken, 758 hastanın sağlık birimlerine nakil ve transferini gerçekleştirdi.

Türkülerin Babası Anıldı

Fethiye’nin yetiştirdiği ve İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay’ın ölümünün üçüncü yıl dönümünde, Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneğinin, Fethiye Belediyesi Sosyal İşler müdürlüğü ile birlikte mezarı başında anma programı gerçekleştirildi. Anma programını merhum Hamdi Özbay’ın eşi Işık Özbay’ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı bildirildi. Anma töreninde Hamdi Özbay’ın mezarına çiçek konulup dualar edildi. Ardından Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneğine geçildi. Burada Hamdi Özbay’ın yetiştirdiği ve törenin önemli sanatçılarından Güzel Sanatlar Kültür Derneği Türk Halk Müziği korosu şefi Ali Tunç, Hamdi Özbay’ın derlediği Şu Köyceğiz Yolları türküsünü koro halinde söyledi. Anma töreninin ardından katılanlara helva ikramında bulunuldu.

İftar Sofrası Karakeçililer Mahallesi’nde

Fethiye Belediyesi, Ramazan ayında her gün farklı bir köyde iftar sofrası kurmaya devam ediyor. Bu kapsamda Karakeçililer’de kurulan iftar çadırına Başkan Alim Karaca eşi Çiğdem Karaca, Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli de katılım sağladı. Karakeçililer halkı ile birlikte iftarını yapan Karaca, vatandaşlarla da sohbet etti. Fethiye Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tasavvuf müziği dinletisi de gerçekleştirildi.

“Cahit Beğenç” ismini Çiftlik’te yaşatacağız

Fethiye Çiftlik Mahallesi Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği Türk Edebiyatının usta yazarlarından Fethiyeli Cahit Beğenç’i anma programı düzenledi. Cahit Beğenç'in ölüm yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen anma programına katılan Çiftlik Mahallesi Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği yönetimi; Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü destekleriyle Çiftlik Ali Rıza Köse İlköğretim Okulu öğrencilerine Cahit Beğenç kitapları dağıttılar. Çiftlik Mahallesi Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği yönetiminden yapılan açıklamada “Değerli yazarlarımızdan “Cahit Beğenç” ismini yaşamış olduğu Çiftlik’te yaşatacağız” dedi.

VATANDAŞLARIN “RAMAZAN’DA CÜMBÜŞ” KEYFİ

Fethiye Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Ahmet Çevik Tiyatrosu'nun sergilediği "Ramazan’da Cümbüş" adlı oyun Fethiyeliler’le buluştu.

Atatürk’ü Anma Konseri

Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 10 Kasım’da Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma konseri düzenleniyor. Ücretsiz olarak düzenlenecek konserde; Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirilecek. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde 10 Kasım akşamı düzenlenecek olan konsere tüm halkımız davet edildi. Saat 20.00’de başlayacak olan konser ile ilgili olarak Fethiye Belediyesi Türk Müziği Korosu şefi Eczacı Emin Akan açıklamada bulundu