Süt Haberleri

Süt Haberleri

Babadağ Muhteşem Manzaranın Anahtarı

Fethiye, Türkiye'nin güneybatısında muhteşem plajları, tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle ünlü bir tatil destinasyonu olarak bilinir. Bu bölgenin en gözde cazibe merkezlerinden biri ise Babadağ'dır. Babadağ, sadece muhteşem manzaraları ve temiz havası ile değil, aynı zamanda sunduğu çeşitli aktivitelerle de tatilcilerin ve macera severlerin ilgisini çekmektedir. Babadağ nerde? Babadağ'a nasıl gidilir? Babadağ Teleferik Nerededir? Babadağ yamaç paraşütü nasıl yapılır? Sorularının cevabı sizlerle?

Kaymakam Yakuta Şehit Aileleri İle Bayramlaştı

Dalaman Kaymakamlığı, Ramazan Bayramı’nda anlamlı bir etkinlik düzenleyerek şehit aileleri ve gazilerle bayramlaştı.

Dalaman'da Vatandaşlara 3 Bin Adet Fidan Dağıtıldı

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Dalaman’da İlçe Orman Müdürlüğü tarafından fidan dağıtımında Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta vatandaşlara fidan dağıttı.

Karaca: Ölüdeniz Trafiğine Çözüm Projemiz Hazır

31 Mart yerel seçim çalışmalarını yaptığı ziyaretlerle sürdüren Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Ölüdeniz’deki paraşüt kaptanları, Ovacık’ta faaliyet gösteren esnaf ve yurttaşlarla biraraya geldi.

Kaymakam Yakuta Vatandaşları Yalnız Bırakmıyor

Kamu kurum ve kuruluşlara ziyaretlerini sürdüren Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta mahallelerde de vatandaşları evlerinde ziyaret etmeye devam ediyor. Kaymakam Yakuta Kızılyaka Mahallesi’nde vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

Kaymakam Yakuta, Okullarda İncelemelerde Bulundu

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta vatandaşların taleplerini yerine getirmeye ve kamu kurum kuruluşların yanı sıra okul ziyaretlerine devam ediyor.

Mesut Yar, Datça İçin Bağımsızlığını İlan Etti

Ünlü Televizyoncu ve Arkeolog Mesut Yar, Datça’dan Belediye Başkan adaylığını “Bağımsız” olarak yürütme kararı aldı.

Kaymakam Yakuta, Vatandaşların İsteklerini Dinliyor

Hane ziyaretlerine devam eden Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, Gürköy Mahallesi'nde ikamet eden Gökçeoğlu ve Türk ailelerine hane ziyaretinde bulundu.

Başkan Çıralı, Fethiye Ve Seydikemerli Yatırımcıları Seydikemer Tdiosb’ye Başvuru Yapmaya Davet Etti

Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde yapılacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın da katıldığı toplantıda, yatırım yapmakta istekli firmaların belirlenmesi amacıyla ön talep toplanması konusu görüşüldü. Alınacak ön taleplerde Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılara öncelik verileceğini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, başvuruların Türkiye’nin her yanından bölgeye yatırım yapmak isteyen firmalara açık olduğunu belirterek Fethiye ve Seydikemerli tüm yatırımcıları Seydikemer TDİOSB'ye başvuru yapmaya davet etti.

Dalaman’da Yeni Hükümet Konağı İnşaatı Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta yapımı devam eden hükümet konağı inşaatında incelemelerde bulundu.

Dalaman’da okul güvenliği ele alındı

Dalaman Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda “Güvenli Okul Güvenli Eğitim Toplantısı” düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Dalaman kaymakamı Mesut Yakuta başkanlık yaptı.

Yamaç Paraşütü Tutkunları 2023 Yılında Da Babadağ’ı Tercih Etti

Babadağ, 2023 yılında yeni bir yamaç paraşütü uçuş rekoruna ev sahipliği yaptı. 2022 yılındaki 198 bin 724 olan yamaç paraşütü uçuş sayısı, 2023 yılında artarak tüm zamanların uçuş rekoruna ulaştı. Babadağ’dan eşsiz Ölüdeniz manzarası eşliğinde 2023 yılında toplam 233 bin 314 uçuş gerçekleştirildi.

Dalaman’da yıl sonu değerlendirme toplantısı yapıldı

Muğla’nın Dalaman ilçesinde 2023 yılının değerlendirildiği “Yılsonu değerlendirme Toplantısı” Dalaman kaymakamı Mesut Yakuta başkanlığında yapıldı.

Muğla’daki örnek proje, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandıracak

Muğla’da öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılması hedefiyle başlatılan 'Bir kitap bir insan' projesi, gerçekleştirilen ziyaretle Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta’ya tanıtıldı.

Kaymakam Yakuta sağlıkçıları ağırladı

Dalaman İlçe Sağlık Müdürü Filiz Koçyiğit ve UMKE görevlileri Dalaman kaymakamı Mesut Yakuta’yı makamında ziyaret etti.

Fethiye'de sağlık personelleri yamaç paraşütü yaptı, Türk bayrağı açtı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde  “Acil Sağlık Hizmetleri Haftası'nı” acil sağlık merkezi çalışanları  yamaç paraşütünde Türk bayrağı açarak kutladı.

Seydikemer’i Türkiye Yüzyılına Taşıyacak Projede Gelinen Son Nokta Görüşüldü

Cumhuriyet’in 100. Yılında Seydikemer’in değerine değer katacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi projesinde gelinen son aşama Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı.

Süt Sağım Hijyen Eğitimi Seydikemer’den Başladı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayım Daire Başkanlığı, işbirliğiyle başlatılan ‘Sağım Hijyeni ve Mastitisten Korunma Uygulamalı Eğitim Projesi’nin tanıtım toplantısı, Seydikemer’de yapıldı.

Gökyüzünde bayrak açıp Filistin'e destek verdiler

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen festivale katılan bir grup paraşütçü, İsrail'in Gazze'de 500 kişinin ölümüyle sonuçlanan hastaneye bombalı saldırısına gökyüzünde Filistin bayrakları açarak tepki gösterdi.

Köpeğiyle yamaç paraşütü atlayışı yaptı

Fethiye’de gerçekleştirilen 23. Uluslararası Hava Oyunları Festivali kapsamında Fethiye’ye gelen pilot Yasin Oflaz, “Badem” isimli köpeğiyle Babadağ’ın 1700 metre yüksekliğindeki pistinden yamaç paraşütü atlayışı gerçekleştirdi.

Başkan Karaca, paraşütle atlayarak Ölüdeniz manzarasının tadını çıkardı

23. Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali muhteşem etkinlikler ve konserlerin ardından sona erdi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise Babadağ’dan paraşütle atlayarak muhteşem Ölüdeniz manzarasının tadını çıkardı.

Bodrum FK'dan önemli galibiyet: 2-1

Trendyol 1.Lig 9.Hafta mücadelesinde Bodrum FK, ilk yarısını 0-1 mağlup bitirdiği Teksüt Bandırmaspor’u Haqi Osman ve Celal’in golleriyle 2-1 mağlup etti.

Bodrum FK'dan moral kahvaltısı

Bodrum FK Başkanı Fikret Öztürk, eşi Nurten Öztürk, kulüp yöneticileri ve futbolcular, Teksüt Bandırmaspor maçı öncesi kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

Bisikletle Paraşütten Atladı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye 2023) Fethiye-Babadağ Etabı renkli görüntülere sahne oluyor.

Kaymakam Ertaş, “Fethiye’nin tanıtımı açısından harika bir organizasyon”

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda açıklamada bulundu.

Yamaç paraşütü pilotu hayatını kaybetti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde iniş sırasında paraşütün kontrolünü kaybederek düşen ABD’li yamaç paraşütü pilotu yaşamını yitirdi.

Menteşe Devlet Hastanesinde emzirme haftası etkinliği düzenlendi

'1-7 Ekim Emzirme Haftası' dolayısıyla özellikle çalışan annelerde emzirme ve anne sütüyle beslemenin önemini vurgulamak amacıyla Menteşe Devlet Hastanesi bahçesinde etkinlik düzenlendi.

Hastanede Anne Sütünün Önemi Vurgulandı

Ülkemizde 1-7 Ekim tarihleri olarak belirlenen Emzirme Haftasında Anne Sütü ve Emzirmenin önemini annelere farkındalık oluşturabilmek adına Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde stant kuruldu.

Kayıp Kanadalı'yı Jandarma oteline götürdü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde paraşütle tekli atlayış yaptıktan sonra bilmediği bir noktaya iniş yapan, yanlış yöne giderek kaybolan Kanadalı turist 48 saat sonra otelinin yaklaşık 15 kilometre uzağında bulundu. Oldukça bitkin olduğu gözlemlenen Kanadalı turist jandarma tarafından oteline bırakıldı.

İngiliz paraşütçü plaja çakıldı, yardımına jandarma koştu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Belcekız plajına sert iniş yaparak yaralanan İngiliz paraşütçünün yardımına jandarma ekipleri yetişti.