Tarama Haberleri

Tarama Haberleri

Başkan Adayı Kökten, KETEM’e Ziyarette Bulundu

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, beraberindeki heyetle birlikte Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) görevlilerine ziyarette bulundu.

Bodrum FK Sakatlarına Rağmen İkinci Devreye Galibiyetle Başlamak İstiyor

Bodrum Futbol Kulübü, Trendyol 1. Lig'de ikinci devrenin ilk maçında Giresunspor’u konuk edecek. Karşılaşmanın hazırlıklarını sürdüren yeşil-beyazlı ekipte, 5 oyuncunun sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyeceğini belirten Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, “Kampımız iyi geçti sadece sakatlarımızın biraz fazla olması canımızı sıktı. Bu sene genellikle genç oyuncu arama tarama çalışması yaptık. Çok görüştüğümüz genç oyuncu var, bunlardan 3 ismi aramıza kattık” dedi.

Bin 79 vatandaşa ücretsiz sağlık taraması

Menteşe Belediyesi 2023 yılı içerisinde Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından kurduğu stantlarla toplam Bin 79 vatandaşa ücretsiz sağlık taraması yaptı.

Büyükşehir dava açtı, ÇED kararı iptal oldu

Muğla'nın Milas ilçesinde özel bir maden şirketi tarafından 2022 yılında ‘Yük Tahmil Tahliye İskelesi ve Dip Tarama Projesi’ için ÇED olumlu kararı alınmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi bölgedeki ekosisteme zarar vereceği gerekçesiyle dava açtı. Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından proje için verilen ÇED olumlu kararı iptal edildi.

Valilikten deprem açıklaması

Merkez üssü Muğla’nın Marmaris ilçesi Orhaniye Mahallesinde saat 18.45’de meydna gelen 4.1 büyüklüğünde deprem sonrası Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz bir durumun yaşanmadığı, saha tarama çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

Fethiye Körfezi Tarama Projesi Yılsonunda Tamamlanıyor

Fethiye’nin uzun yıllar sorunu olan Körfez temizliği için Büyükşehir Belediyesi Körfez Tarama projesini çalışmalarına başlandı. Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışma ile körfezdeki mevcut sediment (çökelti) miktarı ve dağılımının belirlenmesi için “Deniz Dibi Sığ Sismik Ölçüm ve Batımetrik Harita Hazırlanması” çalışması tamamlandı.

Belediye’den ücretsiz sağlık taraması

Menteşe Belediyesi tarafından pazar yerinde bulunan Sağlık İşleri Müdürlüğü önünde kurulan stantta, ücretsiz sağlık taraması yapılıyor. Menteşe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görevli 2 hemşire tarafından yapılan sağlık taraması çerçevesinde vatandaşların tansiyonuna ve kan şekeri değerine bakılıyor.

MUĞLA'DA GELECEĞİN YETENEKLİ SPORCULARI SEÇİLİYOR

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan Türkiye sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme projesi Menteşe Spor Salonu'nda başladı.

“KRONİK HASTALIK TARAMA VE İZLEMLERİ”

Dünyada en sık görülen, en fazla ölüme ve engelliliğe neden olan bulaşıcı olmayan hastalıklara (kalp ve damar hastalıkları, kanserler, diyabet ve kronik hava yolu hastalıkları) bağlı erken ölümlerin (70 yaş altı ölümler) 2025 yılına kadar % azaltılması ülkemizin bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili temel hedefidir.

Menteşe’de kadınlar sağlık taramasından geçiyor

Menteşe Belediyesi tarafından yürütülen 'Sağlıklı Toplum Sosyal Belediye' projesi ile kırsal mahallelerde yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Menteşe Belediyesi’nden Ücretsiz Sağlık Taraması

Menteşe Sağlık İşleri Müdürlüğünde görevli 2 hemşire tarafından yapılan sağlık taraması çerçevesinde vatandaşların kan şekeri değeri ve tansiyon ölçümleri yapılıyor.

Köyceğiz'de kanser taramaları devam ediyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde kanser taramaları mobil sağlık aracıyla vatandaşın ayağına gidilerek yapılırken, taramalarda ilçenin mahallelerinin yüzde doksanına ulaşıldığı bildirildi.

Bağırsak kanserinde erken teşhis tedavi başarısını çok büyük oranda artırıyor

Doç. Dr. Murat Urkan, ülkemizde de en sık görülen ilk 5 kanser türü arasında yer alan kalın bağırsak (kolon) kanseriyle ilgili, 'Erken teşhis tedavi başarısını çok büyük oranda artıyor. Bu nedenle özellikle 50 yaşından itibaren tarama amaçlı kolonoskopi yaptırılmalı' dedi.

Girgin; “İktidar Kanser Hastalarımızın Sesini Niye Duymuyor?”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kanser Tarama (Pet-CT Nükleer Tıp) ve Kanser Tedavi Ünitesi (Radyasyon Onkolojisi MR-Linac) ne zaman tam kapasiteyle hizmete girecektir?” diye sordu. Girgin açıklamasında şunları söyledi:

Girgin, kanser tarama cihazını sordu

Sağlık Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde CHP Muğla Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin sağlık emekçilerinin sorunları ile Muğla’daki hekim istifaları ve hastanelerin eksikliklerini dile getirdi.Girgin Muğla’ya tahsis edildiği söylenen kanser tarama cihazının akıbetini de sordu.

Belediyeden ücretsiz şeker taraması

Dünya Diyabet Günü’nde diyabet hastalığına dikkat çekmek amacı ile Fethiye Belediyesi tarafından ücretsiz şeker taraması yaptı.

SMA hastalığını önleyebilmek için Avustralya Hükümeti 95,9 milyon dolarlık fon ayırarak ‘Genetik Tarama Test Desteği'ni onayladı

Dünyanın en önemli sorunları arasında yer alan üreme sağlığında genetik geçişli hastalıkların çözümü için bazı ülkeler çeşitli desteklere başladı.

Terastaki korkuluklara başını sıkıştıran keçi itfaiyenin uzun uğraşları sonucu kurtarıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde yaşayan İngilzi Uyruklu bir vatandaşın evinde beslediği keçi, terastaki balkon korkuluklarına başını sıkıştırdı. Evdekiler keçiyi kurtaramayınca itfaiyeden yardı istedi. Eve gelen itfaşye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu keçi kurtarıldı.

Bakan Koca'dan Okullarda Yapılacak Testlere Yönelik Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu sonrasında açıklamalarda bulundu. Online gerçekleşen Kurul sonrasında YouTube üzerinden açıklama yapan Bakan Koca, “Okullarımızda yüz yüze eğitimin ilk haftasını yeni okul koşullarına uyum ile geçirdik. Aldığımız tedbirler ve olası olumsuz olayların yönetimi ile ilgili algoritmalar konusundaki hazırlıklarımız uyum haftasını büyük sorunlarla karşılaşmadan yönetmemizde etkili oldu. Okullarımızın yüz yüze eğitime açık kalmasının en büyük önceliğimiz olduğunu defalarca dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Bunu temin etmek için planladığımız pilot taramalar ile ilgili somut bazı bilgileri sizlerle paylaşmak isterim. Okullarımızda öğrencilerimize tarama amaçlı yapılacak testlerde velilerimizin izni olmadan hiçbir işlem tesis edilmeyecektir. Velilerimiz onam formunda öğrenciden test için numune alınmasına izin vermeleri halinde sadece boğazdan örnek alınarak tarama işlemi yapılacaktır. En kutsal emanet olan bedenimize kişinin ya da velisinin rızası dışında hiçbir işlem tesis edilmesi mümkün değildir. Konu salgın hastalık bile olsa bu böyledir” ifadelerini kullandı.

Kaybolan şahsı AKUT Fethiye Ekibi kurtardı 

AKUT Fethiye Ekibi, gece saatlerinde Seydikemer’e bağlı Gerişburnu Mahallesi’nde 47 yaşındaki Hatice Özkan’ın kaybolduğu bilgisini aldı. Seydikemer İlçe Emniyet Müdürlüğü, UMKE ve MAG gönüllülerinin de katılımı ile gerçekleştirilen arama tarama faaliyeti sonrasında; öğle saatlerinde Hatice Özkan’a ulaşıldığı belirtildi. 

Karagedik Mahallesi’nde Korona Taraması

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınında tedbirlere uyulmaması, salgının kontrolünü de zorlaştırıyor. Fethiye’nin Karagedik Mahallesi’nde, bazı vatandaşların geçtiğimiz hafta içinde bir cenaze törenine ve taziyeye katılmasının ardından mahallede salgının artmaya başlaması üzerine hemen tedbir alındı. Mahallede dün akşam saatlerinde 110 vatandaş, filyasyon ekipleri tarafından tek tek tarandı.

Türkiye sportif yetenek tarama ölçümlerine başlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi kapsamında öğrencilerin son ölçümleri yapılmaya başlandı. 

Vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.

Fethiye Belediyesi Doktoru Serpil Dündar ile hemşirelerin katılımıyla vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı. Taramalar gün boyu Fethiye Belediyesi önünde, Uğur Mumcu Parkı’nda ve Erasta AVYM’de yapıldı.

Şeker Taraması Yapıldı

Dünya Diyabet Günü olması dolayısıyla Fethiye Belediyesi, belediye hizmet binası girişinde şeker taraması yaptı.