Teknofest Haberleri

Teknofest Haberleri

Muğlalı öğrenciler İzmir'de Teknofest heyecanını yaşadı

Dünya'nın En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest, Cumhuriyetimizin 100. yılında İstanbul ve Ankara'dan sonra üçüncü ve son durağı olan İzmir'de gerçekleştirildi.

Fethiyeli Fizikçi Yener Yasun ve Ekibi TEKNOFEST ’e Damga Vurdu

TEKNOFEST Girişim Yarışması’na “GAMA Kalkanı” Projesiyle giren Fethiyeli Fizik Bilimci, Nükleer Fizik Yüksek Lisans Öğrencisi Yener Yasun ve ekibi, yarışmaya katılan yaklaşık 980 şirketin arasından finallere kalırken Uzay Havacılık ve Savunma alanında da ilk 5’e girerek büyük bir başarı elde ettiler.

Muğla Gökova Roket Takımı Teknofest finallerinde yarışıyor

Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST Girişim Yarışması’nda ‘Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri’ kategorisinde Gökova Roket takımı finalist olarak Muğla’yı temsil ediyor.

TEKNOFEST Ekibinden Böke’ye Ziyaret

Sürdürülebilir Şehirler Oyunu ile eğitim teknolojileri alanında ortaokul kategorisinde finalist olan öğrenciler ve eğitmenleri TEKNOFEST’e katılmadan önce Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’yi ziyaret etti.

MSKÜ’ye TEKNOFEST'te Sosyal Yenilik ve Girişimcilik Alanında Birincilik Ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), TEKNOFES TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında "Merkeziyetsiz Tasarım ve Tedarik Sistemi: LunaJo" projesi ile "Sosyal yenilik ve Girişimcilik" alanında Türkiye birincisi oldu.

MUĞLA'NIN GENÇLERİ MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ BAYRAĞINI DALGALANDIRIYOR

Milli Teknoloji Hamlesi bayrağını dalgalandıran Muğlalı gençler, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'ı ziyaret etti.

MEB İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Gür, Muğla’da okulları ziyaret edip şampiyonları tebrik etti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 81 ilde gerçekleştirilen yeni eğitim öğretim yılı saha ziyaretleri doğrultusunda MEB İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Umut Gür, Muğla'da bir dizi ziyaretlerde bulunup TEKNOFEST'de derece alan Muğlalı öğrencileri tebrik etti.

TEKNOFEST KARADENİZ’DE MUĞLA’YA 4 KUPA

Bu yıl Samsun Çarşamba havalimanında düzenlenen Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST Karadeniz’de Muğla rüzgarı esti. Muğla’lı gençler geliştirdikleri projeleriyle Türkiye'nin enleri arasında yer aldı. Biri şampiyonluk kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

MSKÜ TEKNOFEST’ten birincilik ödülü ile döndü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi araştırmacıları, yoğun çalışmalarla yürüttükleri projeleri ile TEKNOFEST Karadeniz'de büyük bir başarıya imza attı. Bu yıl 5'incisi düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline katılan MSKÜ'nün stantları, büyük ilgi gördü.

TEKNOFEST’İN ŞAMPİYONU KAVAKLIDERE ROKET TAKIMI

Kavaklıdere Roket Takımı, TeknofestKaradeniz Roket Yarışmasında Türkiye Şampiyonu oldu. 

MUĞLALI ÖĞRENCİLER TEKNOFEST KARADENİZ'E KATILDI

Muğla’nın çeşitli okullarından Teknofest yarışmalarına katılan ve projeleriyle ilk 10’a girerek Teknofest finali ödül törenine davet edilen takımlar Samsun’da yerlerini aldılar.

MUĞLALI ÖĞRENCİLER TEKNOFEST KARADENİZ’E KATILDI

Muğla'nın çeşitli okullarından Teknofest yarışmalarına katılan ve projeleriyle ilk 10'a girerek Teknofest finali ödül törenine davet edilen takımlar Samsun'da yerlerini aldılar. Samsun Çarşamba Havalimanında kurulan Teknofest Karadeniz Festival alanında açtıkları stantlarla finale kalan projelerini sergileme imknı bulan öğrencilere ziyaretçilerin ilgisi yoğun oldu.

MUĞLA’NIN İKİ ELEKTRİKLİ ARACI YARIŞA HAZIR

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) olarak 2019 yılından bu yana hamiliğini yaptığımız ve maddi-manevi destek sağladığımız Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin öğrencileri, tamamını kendilerinin hazırladıkları iki elektrikli araç ile Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına katılmak üzere İzmit’e gitti. Teknofest kapsamında düzenlenen ve 2 yıldır liselilerin katılımına açık olan yarışmada, Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL öğrencileri geçtiğimiz yıl hazırladıkları ismini bölgemizde bir sincap türünden alan Gale 48 isimli araç ile Jüri Özel Ödülünü almaya hak kazanmışlar ve bizi gururlandırmışlardı. 23-24 Temmuz tarihlerinde yapılacak yarışma için hazırlıklara yılın başında başlayan ekibimiz, Gale 48’i yüzde 80 oranında yenileyerek ve geliştirerek yarışmaya yeniden başvurdu. Ayrıca kısa süre önce vefat eden okul öğretmenlerinden Ahmet Mocan’a ithafen ismi verilen Mocan 48 ile Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş (MTAL), yarışmaya iki araç ile katılan tek okul oldu.

Muğla’daki teknik lise TEKNOFEST’te iki elektrikli araçla yarışacak

Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Eski adıyla Endüstri Meslek Lisesi) öğretmen ve öğrencileri 2022-TEKNOFEST Liselerarası Elektrikli Araç yarışlarına bu sene 2 elektrikli araçla katılacak. Geçtiğimiz yıl MUTEG EA Takımı Gale48 (Sincap) isimli elektrikli araçla yarışmada Kurul Özel Ödülüne layık görülmüştü. Bu yıl meslek lisesi ekibi hedefi büyüttü. Muğlalı öğretmen ve öğrencilerin 6 aylık çalışmalarının ardından Mocan48 ve geliştirilen Gale48 isimli araçlar 19-24 Temmuz'da İzmit Körfez Pisti'nde yarışacak.

Fethiye Bilsem Teknofest Türkiye Finali’nde

Teknofest Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması kategorisinde BİLSEM Kurum Müdürü Vildan Alp danışmanlığındaki GÖKSU takımı yarı final değerlendirme aşamasını geçerek Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazandı.

Türkiye Hava Sporları Roket Şampiyonası’nda Türkiye 3’üncülüğü Muğla’dan

Muğlalı öğrenciler, Eskişehir'de yapılan Türkiye Hava Sporları Roket Şampiyonası'nda tüm hünerlerini sergiledi.

MSKÜ, TEKNOFAST 2021’den ödülle döndü

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu yıl İstanbul'da 4'üncüsü düzenlenen ve binlerce genç mucidi bir araya getiren TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali sona erdi.

MSKÜ ‘Yapay Zeka’ öğrencileri finale kaldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapay Zeka Ana Bilim Dalı öğrencilerinden oluşan 'Atlas Takımı', TEKNOFEST-2021 Teknoloji yarışmaları kapsamında Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması'nda finale kaldı.

GALE 48 ekibi Vali Tavlı’yı ziyaret etti

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Teknofest'e katılarak Muğla'yı temsil eden MUTEG EA (Muğla'nın Teknik Gücü Elektrikli Araçlar) takımı Muğla Valisi Orhan Tavlı'yı ziyaret etti.

“Gale 48’e TEKNOFEST’te yoğun ilgi

Menteşe Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından üretimi yapılan, 1 saat şarj ile 90 kilometre yol kat edebilen elektrikli araç TEKNOFEST'te ilgi odağı oldu.

Ürettikleri elektrikli araç ile Muğla’yı temsil ettiler, İzmit’ten ödülle döndüler

Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, 1 saat şarj ile 90 kilometre yol kat edebilen elektrikli araç üretti. Gale 48 ismi verilen araç ile İzmit Körfez Pisti'nde düzenlenen TEKNOFEST Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda Muğla'yı temsil eden ekibe, MUTEG EA Takımı Kurul Özel Ödülü verildi.