Temmuz Ayı Haberleri

Temmuz Ayı Haberleri

Hava sıcaklığının yükselmesi bekleniyor

Fethiye’de Ekim aylarının sonuna gelinmesine rağmen Temmuz ayından kalma sıcak havalar yaşanıyor. Fethiye’de hava sıcaklığının 34 derecelere kadar yükselmesi bekleniliyor. 

Kıyıkışlacık Yeni Yüzüyle Dünyayı Karşılamaya Hazırlanıyor

Milas Belediyesi tarafından Temmuz ayı içerisinde ihalesi gerçekleştirilen Milas Kıyıkışlacık Ziyaretçi Karşılama Merkezi Projesi ile ilgili yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Kıyıkışlacık Yeni Yüzüyle Dünyayı Karşılamaya Hazırlanıyor

Milas Belediyesi tarafından Temmuz ayı içerisinde ihalesi gerçekleştirilen Milas Kıyıkışlacık Ziyaretçi Karşılama Merkezi Projesi ile ilgili yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Muğla “Tatilcilerin Gözdesi” Oldu

Temmuz ayında tatilcilerin internet üzerinden yaptıkları lokasyon ve seçenek aramalarında Muğla'daki tatil yerleri özellikle yoğun ilgi gördü.

Muğla, Ege’deki iller arasında dördüncü sırada yer aldı

Ege İhracatçı Birliklerinin Temmuz ayı ihracat rakamları açıklandı. Ege Bölgesinin Temmuz ayı ihracat toplamı 2 milyon 429 milyon dolara ulaşırken, Muğla, 98 milyon dolarlık ihracat ile Ege’deki iller arasında dördüncü sırada yer aldı. Muğla en fazla ihracatı su ürünleri ve yaş sebze meyvede gerçekleştirdi.

Tatilciler Muğla'yı Tercih Etti

Türkiye’nin otel ve villa arama platformu Neredekal.com, Temmuz ayında tatil için yapılan aramaların detaylarını paylaştı.  Bu yaz tatil destinasyonlarında yaşanan fiyat artışı tatil yapmak isteyenlerin tercihlerini Muğla ve Mersin üzerinde yoğunlaştırdı. 

Sıcak hava Amistas Kaya Mezarları ziyaretçisini vurdu

Fethiye'nin simgelerinden biri olan Amintas Kaya Mezarları Temmuz ayı sıcaklarında ziyaretçi sayısında düşüş yaşıyor. 

Tarihin en sıcak Temmuz haftası

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sıcaklık uyarısının yapıldığı Muğla'da hava sıcaklığı gölgede 41 derece olurken, açık alanda bu oran 47 dereceyi gördü. Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Dünya Meteoroloji Organizasyonu'nun Temmuz ayı içerisinde bulunulan bu haftayı, meteorolojik kayıtların tutulduğu tarihten bu yana gözlenen en sıcak hafta olarak açıkladığını aktardı.

FTSO Meclisi, Fethiye’nin İl Olmasını Konuştu 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Fethiye’nin il olması konusu ele alındı.  

Merkez Bankası faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini temmuz ayında 2.5 baz puan artırarak yüzde 17.5'e çıkardı.

Pazarda Fiyatlar Cep Yakıyor

Temmuz ayında dövizdeki hızla artışın ve akaryakıta gelen ötv zammının getirdiği hayat pahalılığı halk pazarına yansıdı. Fethiye’de her hafta Salı günleri kurulan  Salı pazarında vatandaşlar pahalılıktan pazarcı esnafı da satışların düşmesinden dert yandı. 

Başkan Kökten, “Hareketlilik, canlılık var”

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, bayramda yaşanan yoğunluğa değinerek içinde bulunduğumuz Temmuz ayı için turizm değerlendirmesinde bulundu.

Kavurucu Sıcaklar Etkisini Gösteriyor

Türkiye'de Temmuz ayıyla birlikte ülke genelinde sıcaklıklar tavan yaparken Muğla’da El Nino etkileri artmaya başlıyor. Afrika üzerinden gelmesi beklenen sıcak hava dalgası ile önümüzdeki günlerde rekor sıcaklıkların görüleceği belirtiliyor.

Otelciler Birliği Temmuz ayı toplantısı düzenlendi

Fethiye Otelciler Birliği Temmuz ayı yönetim kurulu toplantısı Bülent Uysal başkanlığında Alize Hotel’de gerçekleşti.

Memur maaşları belli oldu

En düşük memur maaşı Aralık 2022’de 9 bin 105 TL olan Ocak 2023 11 bin 848 TL’ye artış oranıyla birlikte Temmuz ayında 22 bin 17 TL'ye çıkacak.

Seydikemer Belediye Meclisi Başkan Akdenizli’ye Yetki Verdi

Seydikemer Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli Başkanlığında yapıldı. 

Seydikemer Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Seydikemer Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli Başkanlığında yapıldı. 

Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

Fethiye Belediyesi Temmuz Ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Biri gündem dışı olmak üzere 5 madde belediye meclisinde görüşüldü.

Kiracı ve ev sahiplerine kötü haber!

Asgari ücrete 4 oranında zam yapılırken, Temmuz ayında ödenecek toplam tutar 11.402 TL'ye yükseldi. Temmuz zamlarıyla birlikte, ev sahipleri ve kiracıların korkulu rüyası gerçek oldu. Konut fiyatlarına yeni bir artış yapılacağı belirtilirken, aidat ücretlerinin 0'dan fazla artabileceği vurgulandı. 

Emeklinin Temmuz Zammı Belli Oldu!

Seçimlerin geride kalmasının ardından milyonlarca emeklinin gözü temmuz ayında açıklanacak olan maaş zammına çevrildi.

Lavanta Festivali için hazırlıklar başladı

Menteşe ilçesi Yerkesik Yeniköy Mahallesi’nde bulunan Lavanta bahçesinde her yıl düzenlenen Lavanta Festivali için hazırlıklar başladı. Haziran ortasında başlayıp Temmuz ayı boyunca devam eden Lavanta Festivali sayesinde Yeniköy Mahallesi her yıl birçok yerli ve yabancı ziyaretçinin ilgisini çekerken, amatör ve profesyonel fotoğrafçılar için de doğal bir stüdyo platformu haline geldi. Eflatun elbiseleriyle lavanta bahçesini dolduran ziyaretçilerin yanı sıra gelin, damat, nişanlı çiftler ve hamile anne adayları da lavantaların arasında bol bol fotoğraf çektirmek için burayı ziyaret ediyor.

BODRUM'DA SICAKLIK 35 DERECEYE ÇIKTI, SAHİLLER TEMMUZ AYINI ARATMADI

Hava sıcaklığının 35 dereceye çıktığı Muğla'nın Bodrum ilçesinde sahiller Temmuz ayını aratmadı.

SİGARAYA 1,5 TL ZAM GELDİ

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bir sigara grubuna paket başına 1.5 TL zam geldiğini duyurdu. Sigaraya en son temmuz ayında zam yapılmış, en ucuz paket 27 lira olmuştu.

GİRGİN: ZENGİNDEN ALIP FAKİRE VERENE ROBİN HOOD DERLER FAKİRDEN ALIP ZENGİNE VERENE DE RECEP TAYYİP ERDOĞAN

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, Temmuz ayı bütçe gerçekleşmelerinin yayınlanmasının ardından, Kur Korumalı Mevduat sisteminin halka maliyetiyle ilgili, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

SICAKLIK GİT GİDE ARTIYOR

Fethiye’de sıcak hava etkisini giderek artırmaya devam ediyor. Temmuz ayının son günleri yaşanırken termometreler 35-40 derece göstermeye başladı.

TURİZM HER GEÇEN GÜN DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR

Fethiye’nin eşsiz koylarının tanıtımının yapılmasında katkısı olan en önemli sektörlerden bir tanesi de tur tekneleri. Temmuz ayının bitmesine sayılı günler kala şehrimize yerli ve yabancı turistler gelmeye devam ediyor. Fakat sezonun iyi olmadığını belirten Prenses Serap Teknesi Sahibi Yılmaz Yalçın, turizmin bu sene beklentinin altında olduğunu söylüyor.

FTSO TEMMUZ OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Meclis üyeleri bilgilendirildi.

YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR AKARYAKIT FİYATLARI İLE BİLET FİYATLARI PARALEL

9 gün süren Kurban Bayramı tatili sona erdi. Bayram tatili boyunca birçok yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olan Fethiye’de, Temmuz ayının sonlarına yaklaşırken şehirlerarası otobüs severlerinde yoğunluk devam ediyor.

TARIMIN DEVASI PAZARDA

Deva Partisi İlçe Başkanı Saniye Kulaç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumartesi Pazarı’nı ziyaret etti. Ziyaretin verimli geçtiğini ifade eden Kulaç, “Fiyatlar Temmuz ayına göre biraz pahalı’’ dedi.

Seydikemer Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Seydikemer Belediyesi temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz Başkanlığında yapıldı.