Tgk Haberleri

Tgk Haberleri

Demokrasinin Vazgeçilmezi Yerel Medya Tarihin En Büyük Ekonomik Krizini Yaşıyor

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yazılı bir açıklama yaparak basın sektöründe yaşanan ağır ekonomik sorunlarına dikkat çekti. 

KOLAYLI:  DEPREMDE 15 GAZETECİ YAŞAMINI YİTİRDİ 

Basın çalışanlarına destek olmak amacıyla yaklaşık beş gündür deprem bölgesinde bulunan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, bugüne kadar 15 gazetecinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

TGK: ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu adına açıklama yapan Genel Başkan Nuri Kolaylı, 17 Ağustos Marmara depreminin ardından son yüzyılın en büyük depremi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili yaptığı açıklamada, “Milletimizin başı sağ olsun, acımız büyük” dedi.

TGK’NIN İKİ ADAYI BİK SEÇİMİNİ KAZANDI

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’na katılacak olan Anadolu gazete sahiplerinin temsilci seçimi, Ankara’da gerçekleşti ve seçimde Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 2 adayı başarıyla ipi göğüsledi. 

TGK’DAN, BİK YÖNETMELİK TASLAĞI’NA İLİŞKİN “GERÇEKÇİ OLUNMALI” ÇAĞRISI

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından yazılı bir açıklama yapılarak, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 13 Ocak Cuma günü BİK Genel Kurulu’na sunulacak olan “Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği” taslağının içeriğine ilişkin “ağır şartlar, gerçekçi olarak değiştirilmeli” çağrısı yapıldı.

TGK BAŞKANLAR KURULU KİLİS'TE TOPLANDI

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 26. Başkanlar Kurulu Toplantısı, düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümünde Kilis’te yapıldı.

Kolaylı: ‘Yazılı Basının Kaderi Genel Kurul’a Kaldı’

TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçen “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin, yerel gazeteleri ekonomik olarak kapanmanın eşiğine getirecek maddeler içerdiğini söyledi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 24. Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 24. Başkanlar Kurulu Toplantısı, 12-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirildi. TGK Başkanlar Kurulu toplantısında, medya sektöründeki son gelişmeler, sorunlar ve çözüm önerileri ile taslak hazırlıkları devam eden “Gazetecilik Meslek Yasası” tartışıldı.

"Medya sektöründe bıçak kemiğe dayandı"

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu, ekonomideki son gelişmelerin medya sektörüne olumsuz etkilerini değerlendirdi. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada asgari ücrette sağlanan artışın medya sektöründe çalışan basın mensupları adına memnuniyet verici olduğunun altı çizildi ve “Benzer iyileştirmenin basın işletmeleri için sağlanmaması halinde bu artış sektör için anlamını yitirecektir. Aksi halde basın mensuplarının çalışacak kurum bulamama tehlikesi ile karşı karşıya kalması söz konusu olacaktır” denildi.

MEB’in basını engelleme genelgesine TGK’dan tepki geldi!

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, mülki amirlerin katılımıyla yapılan okul açılış törenlerine basın mensuplarının alınmaması uygulamasına tepki gösterdi.

Tasarruf tedbirlerine TGK’dan tepki

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından ‘son alınan tasarruf tedbirleri’ konusunda yazılı bir açıklama yapılarak, uygulamanın başta yerel gazeteler olmak üzere basın kuruluşlarını ekonomik anlamda olumsuz etkileyeceği bildirildi.

Köktener, TGK Denetleme Kurulunda

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Kurul toplantısı Ankara’da yapılırken, Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı ve SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener Denetleme Kuruluna seçildi.

TGK’da Genel Başkan Kolaylı, güven tazeledi

Türkiye’nin en üst çatı basın meslek kuruluşu olan ve 8 gazeteciler federasyonu ile 86 gazeteciler cemiyetinin üye olduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün Ankara’da yapıldı. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu genel başkanlığına, kongreye katılan delegelerin tamamının oyunu alan Nuri Kolaylı yeniden seçildi.

TGK’dan basın özgürlüğü çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1993 yılında aldığı karar ile tüm dünyada kutlanan 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’ndan yazılı açıklama yapılarak, basın özgürlüğünü gerçek anlamda sağlayacak düzenlemeler yapılması istendi.

TGK’dan açıklama

Basın İlan Kurumu’na, yazılı basına ve yerel gazetelere yönelik sosyal medyada yer alan eleştiriler üzerine Türkiye’nin en üst çatı basın meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu yazılı bir açıklama yaptı. 

TGK, gazetecilerin riskli gruba alınması için Sağlık Bakanlığı’na başvurdu

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) gazetecilerin riskli gruplar arasına alınarak koronavirüs aşısı olması için Sağlık Bakanlığı’na yazılı başvuru yaptı.

Kolaylı, “BİK tarife artışıyla yerel basınımız nefes alacak”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı ve BİK Genel Kurul Üyesi Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu’nun Kasım ayı olağan genel kurul toplantısında alınan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak bugünkü Resmi Gazetede yayınlanan “İlan Tarifesi Artışının” yerel basın için büyük önem taşıdığını söyledi.

TGK 21. BAŞKANLAR KURULU VİDEO KONFERANSTA BULUŞTU

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 21. Başkanlar Kurulu Toplantısı, video konferans ortamında gerçekleştirildi. Türkiye genelinde 8 gazeteciler federasyonu ile 77 gazeteciler cemiyeti başkan ve temsilcisinin katıldığı TGK Başkanlar Kurulu toplantısında, basın/medya sektöründeki son gelişmeler, koronavirüsün sektöre etkileri, gazetecilerin yıpranma hakkı, gazetelerin dağıtım sorunu ile diğer sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

TGK GENEL BAŞKANI NURİ KOLAYLI 'ÖZGÜR BASIN HALKIN GÜVENCESİDİR'

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, basının sorunlarına ve basın özgürlüğünün önemine dikkat çekti.

TGK BAŞKANI KOLAYLI, BASIN ÇALIŞTAYI’NDA KONUŞTU: “SORUNLARIMIZ ÇÖZÜM BEKLİYOR”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca organize edilen “Basın Mensuplarının Haklarının İyileştirilmesi Çalıştayı”na katılan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, sektörde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini anlattı.

TGK Yönetiminden sektöre destek çağrısı: "Medya ve çalışanları zor durumda"

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu, Koronavirüs salgını nedeniyle medya sektöründe büyük bir kriz yaşandığına dikkat çekerek destek çağrısı yaptı.

TGK’DAN KINAMA

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Mısır polisinin Anadolu Ajansının Kahire ofisinde 4 çalışanı gözaltına almasını kınadı.

TGK 18. Başkanlar Kurulu Sinop’ta toplandı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun 18. Başkanlar Kurulu Toplantısı, 2-5 Mayıs tarihleri arasında Sinop'ta gerçekleştirildi. TGK Başkanlar Kurulu toplantısında, medya sektöründeki son gelişmeler, orunlar ve çözüm önerileri tartışıldı. Toplantıya Fethiye’den TGK Denetleme Kurulu Üyesi H.Seda Köktener, Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Mesut Bölük katıldı.

TGK Yönetimi, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu ziyaret etti

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yönetim kurulu üyeleri, ve Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahibi Temsilcileri Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ve Şevket Erzen, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu Ankara’daki makamında ziyaret ettiler.

TGK 15. BAŞKANLAR KURULU ÇANAKKALE’DE TOPLANDI

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 15. Başkanlar Kurulu Toplantısı, 11-14 Mayıs tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirildi. TGK Başkanlar Kurulu toplantısında, seçim sürecinde medya sektöründeki son gelişmeler, sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

TGK'DAN ULUSLARARASI ATAK

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) ile Çin Gazeteciler Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

GAZİANTEP’E HAYRAN KALDILAR

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 13. Başkanlar Kurulu Toplantısı, Gaziantep Basın Cemiyeti’nin ev sahipliğinde ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in desteğiyle Gaziantep’te yapıldı. KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu’nun Onur konuğu olarak katıldığı TGK 13. Başkanlar Kurulu’na katılmak üzere Gaziantep’e gelen gazeteciler kentin tarihi ve kültürel mekanlarına hayran kaldılar.

TGK BAŞKANLAR KURULU GAZIANTEP'TE TOPLANDI

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 13. Başkanlar Kurulu Toplantısı, 13-15 Ekim 2017 tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirildi. Toplantıya Fethiye Gazeteciler Derneği yönetiminden Başkan H.Seda Köktener, Başkan Yardımcısı Mesut Bölük, Sekreter Sıdıka Kölemen katıldı.

TGK’dan Kınama Ve Başsağlığı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, Ortaköy'de 39 kişinin ölümü, 65 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

TGK'dan Hain Saldırıya Kınama

Kayseri 'de bu sabah yaşanan çok sayıda askerimizin ve vatandaşımızın şehit olmasına yol açan hain terör saldırısı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nca yapılan yazılı açıklamayla kınandı.