Türk Halk Müziği Haberleri

Türk Halk Müziği Haberleri

Günhan, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk halk müziğinin sevilen sesi, TRT'nin ünlü sanatçılarından Şakir Öner Günhan(82), Muğla'nın Bodrum ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Türk Halk Müziği'nin sevilen sesi Günhan hayatını kaybetti

Türk halk müziğinin sevilen sesi Şakir Öner Günhan (82), Muğla’nın Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti.

Hamdi Özbay Türkülerle Anıldı

TRT radyosu Türk halk müziği bağlama sanatçısı merhum Hamdi Özbay’ın ölümünün yedinci yıl dönümünde türkülerle anıldı.

Hamdi Özbay Özlemle Anıldı

Fethiyeli usta sanatçı Hamdi Özbay, 7. ölüm yıl dönümünde özlem ve dualarla anıldı.

Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği Hamdi Özbay Programına Hazır

Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği, 25 Ocak Perşembe günü yapılacak olan Hamdi Özbay’ı anma etkinliği için hazırlıklarını tamamladı.

Türk Halk Müziği konseri programı

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik programları kapsamında Fethiye Özer Olgu Kültür Merkezi’nde Türk Halk Müziği konseri düzenlendi.

Marmaris'te Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar Seslendirildi

Muğla Sıtkı Koçman Tazelenme Üniversitesi Marmaris Kampüsü öğrencilerinden oluşan koro Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir konser verdi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğün’den Hükümlülere THM Konseri

Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı işbirliğinde hükümlülerin toplumla bütünleşmesin desteklemek, olumlu sosyal davranışlarına ilgi alanları ve becerilerini geliştirerek uyumlu bir birey olmasını sağlamak amacıyla sanatsal etkinlikler düzenleniyor.

Atapark, Neşet Ertaş Türküleriyle Çınladı

Milas Türkü Dostları Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde, Milas Belediyesi ve diğer sponsorların desteğiyle, Türk Halk Müziğinin büyük ustası, Bozkır’ın tezenesi Neşet Ertaş, ölümünün 11’nci yıldönümünde, Milas Atapark’taki etkinlikle anıldı.

Şaban Gürsoy Yörük Oyunları Şenliğine Damga Vurdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Yoğun katılımın olduğu şölene Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Şaban Gürsoy damga vurdu. 

Bodrum’da Klasik Türk Müziği Konseri gerçekleşti

Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Türk Müziği Korosu, Klasik Türk Müziği Konseri ile müzikseverler eşsiz bir müzik şöleni yaşadı.

Konser dinleyicilerden tam not aldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Türk Halk Müziği korosu konser verdi. Yoğun ilgi gören konser dinleyicilerden tam not aldı.

Bin 650 kursiyer eserlerini sergiledi

Menteşe Belediyesi’nin Kış Kursları yılsonu sergisi ve Türk Halk Müziği konseri vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Menteşe Belediyesinden ‘Türkü’ Şöleni

Menteşe Belediyesi Türk Halk Müziği korosu 'Gönüllerdeki Türküler' konseriyle sahneye çıkıyor.

TRT TÜRK HALK MÜZİĞİ SANATÇISI ANISINA LOKMA HAYRI

Fethiye Belediyesi tarafından TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Ahmet Günday’ın anısına, eski adı Emekliler Meydanı olan yerin ismi ‘Ahmet Günday Meydanı’ olarak değiştirilerek Günday’ın, 2. ölüm yıldönümü münasebetiyle lokma hayrı yapıldı.

HAMDİ ÖZBAY TÜRKÜLERLE ANILDI

Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay, ölümünün 6. yıl dönümünde düzenlenen konser ile anıldı. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde gerçekleşen organizasyonda Özbay'ın derlediği türküler seslendirildi.

GENÇLİK TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ 19 MAYIS’TA 

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Gençlik Türk Halk Müziği konseri yapılacak. Koro çalışmamız Gençlik Merkezi’nde başladığı öğrenildi. 

SEYDİKEMER’DE ZARA RÜZGARI ESTİ

Seydikemer Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 99’uncu yıldönümü kutlamaları kapsamında sahne alan Türk Halk Müziğinin sevilen ismi Zara, Seydikemer’de birbirinden güzel türküleri seslendirdi. Zara’yı dinlemeye gelen binlerce vatandaş, unutulmaz bir akşam yaşadı.

MUSTAFA KESER MARMARİS’TE KONSER VERDİ

Türk Halk Müziğinin duayen sanatçılarından Mustafa Keser en son 15 yıl önce gelerek konser verdiği Marmaris'te sevenleri ile buluştu. Türkiye'nin en geniş repertuarına sahip ses ve sahne sanatçısı Keser amfi tiyatroda unutulmaz bir konser verdi.

Zara, söylediği şarkılarla tatilcilere unutulmaz bir gece yaşattı

Türk Halk Müziği'nin sevilen sanatçısı Zara, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde The OBA otelde sahne aldı.

Kubat Bodrum’da kulakların pasını sildi

Türk Halk Müziği'nin başarılı yorumcularından Kubat, Bodrum Bardakçı Koyundaki Azka Otelde unutulmaz performansa imza attı.

Türk Halk Müziği Konseri Büyük Alkış Aldı

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Koro Ve Orkestra Ekibi tarafından Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.

MSKÜ’de türkü resitali

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu ve Korosu tarafından 'Birliğimiz Dirliğimiz Türkülerimiz Konseri' düzenlendi.

TİYATRO GÖSTERİSİ VE KONSERLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

12.si düzenlenen ve geleneksel hale gelen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’nin ilk gününde Fethiye Belediyesi Tiyatro Grubu’nun Aşık Gülhan-Kanto gösterisi ve Türk Halk Müziği Konseri izleyicilerden büyük alkış aldı.

Zara, sesi ve güzelliği ile mest etti

Türk Halk Müziği'nin sevilen seslerinden Zara, Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde Muğla'nın Bodrum ilçesinde konser verdi.

TÜRKÜLERLE TÜRKİYE’M

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Türkülerle Türkiye’m programı düzenlendi.18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yılı için düzenlenen etkinliğe vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Fethiye Şubesi Türk Halk Müziği Korusu eşliğinde ilerleyen konser şarkılar ve türküler eşliğinde devam etti. Gelenlerin keyifli dakikalar yaşadığı konser etkinliğe katılan misafirlerin halay çekmesi ile sona erdi.

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ŞEHİTLERİNİ ANDI

Fethiye Halk Eğitimi Merkezi Türk Halk Müziği Koro’su tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferimizin 107. yıldönümü programı düzenlendi. Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Cazağ, öğretmenler ve birçok vatandaş katıldı.

Bodrum’da Karadeniz rüzgarı esti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Türk Halk Müziği Korosu tarafından Karadeniz Kültür Gecesi gerçekleştirildi.

MSKÜ'de Ankara Ferfene Gecesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi organizasyonu ile Ankara Seymenler Kulübü Derneği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korusu’nun iş birliğinde Ankara Ferfene gecesi düzenlendi.

Günday’ı Unutmayacağız

Türk Halk Müziği Sanatçısı Fethiyeli Ahmet Günday’ın vefatı, sevenlerini üzüntüye boğdu. Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği Başkanı Hasan Kalkan, Ege bölgesinin değerli sanatçısı Ahmet Günday’ı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını ifade etti.