Vakıf Haberleri

Vakıf Haberleri

Menteşe’de Taşımalı Eğitim Toplantısı Gerçekleştirildi

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muhammer Cihan başkanlığında Taşımalı Eğitim Birimi tarafından taşıma merkezi olan okul/kurumlarının müdür ve müdür yardımcılarına bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Genç Sporculara Vakıf Desteği

Muğla’da altyapıdaki yetenekli çocuk ve genç sporcuların akademik ve sportif eğitimlerine destek verilmesi ve sporcu beslenme ilkelerine beslenmeleri amacıyla Muğlaspor ile yapılan protokol çerçevesinde Muğla Valiliği İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca ‘Desteğin Rengi Yeşil Beyaz Projesi’ hazırlandı.

Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, konuk ettiği Vakıfbank’ı mağlup etti

Bodrum Belediye Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, konuk ettiği Vakıfbank’ı 3-2 mağlup etti.

Depremzede Öğrenciler Düzenlenen Gezilere ve Etkinliklere Katıldılar

06 Şubat Kahramanmaraş merkez üslü ve 11 ili etkileyen depremlerde ailelerini kaybetmiş 40 üniversite öğrencisi bir vakıf tarafından Marmaris’e davet edilerek belediye ve ilçedeki kurumların destekleri ile kamp yaptılar, ilçenin farklı yerlerinde düzenlenen gezilere ve etkinliklere katıldılar.

TÜRK EĞİTİM VAKFI, AFETZEDE 1.000 YENİ ÖĞRENCİYE DAHA UMUT OLACAK

Türkiye’nin köklü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı, depremden etkilenen eğitim çağındaki gençler için tüm imkanlarını seferber ediyor. Deprem bölgesindeki 2.500’ten fazla bursiyerine ek barınma burs desteği için 3 milyon TL, burs için başvurmuş ancak kontenjan sınırlaması nedeniyle kabul alamamış ve afet bölgesinde olduğu tespit edilen 1.300 öğrenciye ise acil destek için yaklaşık 2 milyon TL yardımda bulunan TEV, bunların yanı sıra depremden etkilenen 1.000 yeni üniversite öğrencisine daha 4 aylık burs verecek.  

KAYMAKAM BALCI, ULUSAL HANE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, ülke genelinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Ulusal Hane Ziyaretleri programı kapsamında vatandaşları evlerinde ziyaret etti. 

FETHİYE PROTOKOLÜ BAYRAMLAŞTI

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Fethiye’de de, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz coşkuyla kutlandı. Beşkaza Meydanında yapılan kutlama töreninin ardından Fethiye Kaymakamlığında tebrik kabul töreni gerçekleştirildi. 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, TAKSAV’a konuk oldu

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) Bodrum Temsilciliği binasında gerçekleşen bir söyleşiye katılarak 'Belediye yerel yönetimler ve Bodrum nasıl bir kent olmak istiyor, nasıl bir yerel yönetim arzu ediyoruz' başlığı altında katılımcıların sorularını yanıtladı.

Elektrik Arızası Yangın Çıkardı

Menteşe İlçesi Orhaniye Mahallesi Vakıf Mevkii’nde yayla evinin müştemilatında çıkan yangın korkuttu. Yangının elektrik arızasından dolayı çıktığı tahmin ediliyor.

Rehabilitasyon Merkezleri Antalya’da buluştu

Türkiye’de bulunan 3017 Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi için Antalya Kemer’de Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Kongresi yapıldı. Kongreye Ak Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan Başkanlığında Milletvekilleri, Daire Başkanları, Genel Müdürler, Üniversiteden Akademisyenler onlarca Dernek Vakıf ve Sivil Toplum Kuruluşları katılmışlardır.

Hareketli mobilya satın alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Fenerbahçe Üniversitesi Hareketli Mobilya İhalesi tarafından, Fenerbahçe Üniversitesi Hareketli Mobilya ihalesi işi için Vakıf Yükseköğretim Kurumları İhale Yönetmeliği ‘nin 16. maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Fethiye’de kadın platformu kuruluyor

Fethiye kadın platformu kurulması adına çalışmalar başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları öncülüğünde siyasi partiler,sivil toplum kuruluşları, dernekler ve vakıf temsilcileri toplantıda bir araya geldi.

Yusuf Kayacık Ak Parti’den ihraç edilemedi

Yusuf Kayacık’ın, Milli Güreşçi, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank yönetim kurulu üyeliğine getirilişini, kişisel sosyal medya hesabından eleştirmesinin ardından Ak Parti İl Disiplin Kurulu tarafından hakkında partiden ihraç edilmesi kararı Merkez Disiplin Kurulu tarafından bozuldu. Muğla siyasi kulislerinde ise “AK Parti’den ihraç edilemeyen Yusuf Kayacık, kendi isteğiyle istifa eder mi?” soruları geziyor.

HAYED’i ziyaret ettiler

Samsun’un Bafra İlçesi’nde kurulan UPA (United Protection Of Animal’s Foundation-Birleşik Hayvan Koruma Vakfı) başkan ve yöneticileri Fethiye’de, Hayvan Eğitim Destek Merkezi (HAYED)’i ziyaret etti. HAYED’in çalışmalarını çok beğendiklerini ifade eden vakıf yetkilileri, Fethiye’de temsilcilik açmak istediklerini söylediler.

EGET EĞİTİME DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Eğitim, Geriatri, Ekolojik Tarım-Turizm Vakfı (EGET) her düzeyde eğitim görmekteyken maddi sıkıntılar yaşayan öğrencilere öğrenimleri boyunca burs imkanı sağlıyor. EGET Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Uzman, vakıf olarak öğrencilere sağladıkları bursu Frt mikrofonuna anlattı

TÜRKAV ”12 MAYIS HEMŞİRELER GÜNÜNÜ KUTLADI”

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Fethiye Şube Başkanı Mustafa Uğur Yeğin; vakıf binasında yazılı bir basın açıklaması yaparak 12 Mayıs hemşireler gününü kutladı.