Veteriner Haberleri

Veteriner Haberleri

Saatcı: Çiftçilerimize Ücretsiz Ziraat Mühendisi Ve Veteriner Desteği Vereceğiz

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 31 Mart seçimlerinden zaferle çıkmaları halinde çiftçilere Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekim desteği vereceklerini açıkladı.

Muğla'da denize düşen köpek kurtarıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde belediye ekipleri, yaklaşık 3 kilometre yürüdükleri kayalık alanda denize düşen köpeği, uzun uğraşlar sonucu kurtardı.

Hastalıktan Arı İşletme Sayısı Artıyor

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Veteriner Hekimleri tarafından yürütülen Hastalıktan Arı İşletme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Veteriner Hekimlerden, Kamuoyuna ve Yetkililere Çağrı

Bugün buraya, eğitimini aldığımız ve bizim için kutsal olan mesleğimizi yaparken karşı karşıya kaldığımız ve artık tahammül edilemez noktaya gelen şiddeti kamuoyuyla paylaşmak ve yetkililere sesimizi duyurmak için toplandık. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ve 81 ilimizi temsil eden 56 Veteriner Hekim Odası’nın yöneticileri ve üyeleriyle birlikte eş zamanlı olarak, bütün ülkede bu basın açıklamasını kamuoyuyla paylaşmaktayız.

Yangından etkilenen hayvanlara tıbbi müdahale

Muğla’nın Menteşe İlçesi Algı Mahallesi’nde meydana gelen çiftlik yangınına Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Acil Müdahale Aracı ile müdahale etti. Yangının itfaiye ekipleri tarafından kontrol alınmasından sonra Büyükşehir Belediyesi Acil Müdahale Aracı 1 veteriner, 2 yardımcı personelle yaralı hayvanlara yerinde müdahale etti.

Gezici Veteriner Ekibi Bitezdeydi

Bodrum Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik başlatmış olduğu çalışmalar kapsamında Bitez Mahallesinde çipleme, aşılama, genel sağlık kontrolü uygulamalarını sürdürdü

Belediyeden Sokak Hayvanlarına Sağlık Hizmetleri

Bodrum Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdürürken Gümüşlük ve Ortakent Mahallelerinde sokak hayvanları için sağlık hizmeti programı gerçekleştirdi.

Çocuklara Bilinçlendirme Eğitimi

Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bodrum Kent Konseyi iş birliği ile sokak hayvanları ile ilgili çocuklara yönelik bilinçlendirme eğitimi gerçekleştirildi.

Satış yaparak sokak hayvanlarına yardım edildi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde veteriner tekniker ve emekli öğretmen Nurhan Kara, sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla ikinci el pazarında satış yaparak hayvanlara yardım eli uzatıyor.

Sokak hayvanları için protokol imzalandı

Fethiye Belediyesi ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi arasında, sokakta yaşayan canlarımızın tedavi konusunu içeren protokol imzalandı.

FETHİYE BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR 

Fethiye Belediyesi’nin gezici veteriner kliniği ‘VETBUS’ saha çalışmalarını sürdürüyor. Teknik düzenlemeleri tamamlanan VETBUS ile belediye barınağı ekipleri çeşitli mahallelere giderek, sokak hayvanlarına yerinde hizmet veriyor.

FETHİYE BELEDİYESİ SOKAK CANLARININ YANINDA  

Fethiye Belediyesi’nin gezici veteriner kliniği VETBUS saha çalışmalarına başladı. 

BODRUM BELEDİYESİ, YARALI YABAN HAYVANLARININ DA YANINDA

Bodrum Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde aldıkları ihbarlara anında müdahale ediyor.

FETHİYE BELEDİYESİ’NİN VETBÜS KLİNİĞİ FAALİYETE GEÇTİ

Fethiye Belediyesi, Mobil Veteriner Kliniği hizmeti Vetbüs ile sokak hayvanlarına sahip çıkıyor. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, barınakta incelemelerde bulunarak, faaliyete geçen Vetbüs ile ilgili veteriner hekimlerden bilgi aldı. 

KEDİNİN MİDESİNDEN İĞNE ÇIKTI

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Ortaca Belediyesi Veteriner Hizmetleri midesinde iğne bulunan kediyi cerrahi müdahale gerçekleştirdi.

MUĞLA'DA 37 BİN HAVYANA MİKROÇİP TAKILDI

Evcil hayvanların kayıt altına alınması ve kontrolünde de teknolojik uygulamalarla çeşitli sorunların önüne geçilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Tarım ve Orman İl Müdürlükleri ile Özel veterinerler tarafından sahipli kedi ve köpeklere takılan mikroçip uygulaması 31 Aralık tarihinde sona erecek.

VETERİNERLERDEN BAŞKAN OTGÖZ’E TEŞEKKÜR

Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanlığına tekrar seçilen Veteriner Serkan Alpözen, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü makamında ziyaret etti

YARALI MARTI İÇİN SEFERBER OLDULAR

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaralı halde bulunan martı, Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından tedavi edildi.

VETERİNER TANIR,’’TATİLCİLER YAZIN ALDIKLARI HAYVANLARI TATİLLERİ BİTİNCE SOKAĞA BIRAKIYORLAR’’

Uzman Veteriner Hekim Mustafa Tanır, son zamanlarda Fethiye’de artan başıboş sokak hayvanları hakkında açıklamalarda bulundu. Tanır yaptığı açıklamada, tatilcilerin yazın aldığı kedi, köpek gibi hayvanları tatilleri bittiğinde sokağa bıraktıklarını vurguladı.

Seydikemer Belediyesi patili dostların yardımına koştu

Seydikemer Belediyesi, hava sıcaklıklarının arttığı günlerde patili dostları unutmadı. Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner Hizmetleri ekipleri Seydikemer Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezini giderek, patili dostlara mama dağıtıp, sıcak yaz günlerinde serinlemeleri için suyla yıkadı.

Bacağı kırılan köpekleri veterinerde telef oldu, suç duyurusunda bulundular

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Gündoğdu ailesi, bacağı kırılan köpeklerinin tedavisi için bıraktıkları veterinerde telef olması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Marmaris’teki yangında dumandan zehirlenen kaplumbağa kurtarıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınında karbonmonoksit zehirlenmesi yaşayan kaplumbağa, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Vetbüs ve Vetbulans veterinerlerinin müdahalesi ile kurtarıldı.

Yanan ormandan 4 gün sonra sağ kurtuldu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 4 gün süren büyük mücadelenin ardından söndürülen yangın sonrası soğutma çalışmaları yapan orman işçileri yaralı eşek buldu. Orman işçileri, ciddi yanıkları olan ve 4 gündür aç susuz yanan ormanın ortasında kurtarılmayı bekleyen eşeğe can suyu vererek veterinerlere teslim etti.

Türkiye’ye örnek proje ‘Buzağım Doğdu’ ihbar hattı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Türkiye'de ilk defa Muğla Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'nın katkıları ile 'Buzağım Doğdu' ihbar hattı kurdu. Uygulamada pilot ilçe olarak seçilen Menteşe ilçesinde, İlçe Tarım Müdürlüğünden veteriner hekimler her gün en az 15 buzağı doğumuna giderek buzağıların ilk bakımını yapıyor, hayvan sahiplerini bilgilendiriyor ve buzağı sahiplerine hediyeler veriyor.

Milas Veteriner Fakültesi öğrencisi kalbine yenik düştü

Seminere katılmak için gittiği İstanbul'da geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Emre Yıldırımhan dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Milas’ta beyaz önlükler 4’üncü kez giyildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Milas Veteriner Fakültesi 4'üncü Beyaz Önlük Giyme Töreni, Milas Veteriner Fakültesi yerleşke alanında gerçekleştirildi.

Genç veteriner kazada yaşamını yitirdi

Muğla'nın Milas ilçesinde meydana gelen trafik kazasında genç veteriner hayatını kaybetti.

Onlar Yaşattı Sırada Bakıcı Aile Bulmak Var

Alanya’da yaşayan Gülhan Çelik 15 Şubat tarihinde Alanya’da araba çarpan sokak köpeğini yaşatmak için tüm imkanlarını seferber etti. Veterinerlerin uyutulmasını önerdiği köpeği pes etmeyerek tedavi ettirmeyi kafasına koyan Çelik çareyi Fethiye’de Bölge Veteriner Kliniği’nde buldu. Bölge Veteriner Kliniği’nde Özgür Yaman ve Anıl Tezcan tarafından omurilik düzeltme ameliyatı ile hayata döndürüldü.

Sokak hayvanları için işbirliği protokolü imzalandı

Bodrum Belediyesi ve Muğla Veteriner Hekimler Odası (Muğla VHO) ile Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu arasında 'Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Projesi' protokolü imzalandı.

Kediye başarılı operasyon

Ayağına olta iğnesi batan yaralı kedi Ortaca Belediyesi  Veteriner Sağlık Hizmetlerince yapılan ameliyatla kurtarıldı.