Yagın Haberleri

Yagın Haberleri

Zeytinyağı Kalite Ödül Yarışması Başvuru Süresi 20 Şubat’a Uzatıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılında başlatılan ‘Zeytinyağı Kalite Ödül Yarışması’ süresi 20 Şubat 2024 tarihine kadar uzatıldı.

5. Zeytinyağı Kalite Yarışması Başvuraları Başladı

Zeytinin Zeytinyağına Kaliteli ve Kayıpsız Yolculuğu Projesi kapsamında 2019 yılında başlayan zeytinyağı kalite yarışmasının bu yıl 5. düzenleniyor.

Yangın restoranı küle çevirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir restoranın mutfak bölümünde çıkan yangında, büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, restoran ise küle döndü.

Denize atlayan adamı, basın mensupları kurtardı

Bodrum'da ayağına kum torbası bağlayıp denize atlayan şahıs, basın mensupları tarafından kurtarıldı.

Zeytin Hasadı Şenliği’ne Geri Sayım Başladı

Türkiye'de ilk kez Avrupa Birliği coğrafi işaretini alan Milas zeytinini ve zeytinyağını tanıtmak için bu yıl 9’uncusu gerçekleşecek olan Milas Zeytin Hasadı Şenliği, 11-12 Kasım'da başlıyor. 18’i aşkın kurum ve STK’nın işbirliğiyle düzenlenecek hasat şenliğinde; konserler, söyleşiler, zeytin toplama, sıkım ve kırma etkinlikleri, ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler, zeytin güzeli yarışması, çeşitli workshoplar, defileler, yemek yarışmaları, kültürel geziler ile renkli anlara sahne olacak. Ünlü isimlerin de katılacağı şenlik, dolu dolu gerçekleşecek.

Ziraat Odası hizmeti çiftçinin ayağına taşıdı

Çiftçilerin kayıt altına alınması ve desteklemelerden yararlanabilmeleri amacıyla her yıl gerçekleştirilen Çiftçi Kayıt Sitemi Çiftçi (ÇKS) kayıtları devam ediyor.

Çörek Otu Yağının Faydaları Saymakla Bitmiyor

Çörek Otu, sağlık açısından çeşitli faydalar sağlayan bir bitkidir. Salı Pazarı Esnafı Mehmet Ali Korucu, çörek otunun faydalarını mikrofonlarımıza anlattı.

Likya yürüyüş yolunda mahsur kalan 2 Rus turist kurtarıldı

 Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nde Likya yürüyüş yolunda ayağını burkarak mahsur kalan 2 kişi ekipler tarafından başarılı bir şekilde kurtarıldı.

Savaştan kaçtı, maganda kurşunuyla yaralandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Savaş nedeniyle Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen Palchik ailesinin küçük oğulları, yorgun mermiyle ayağından yaralandı.

Başkan Oktay: “Ayağınıza taş değmesin”

İtfaiye Haftası dolayısıyla Marmaris İtfaiye Grup Amirliği’ni ziyaret eden Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay doğal afetlerde ve yangınlarda özveriyle çalışan tüm itfaiye personeline teşekkür etti.

Muğla’da Zeytinyağına duyusal analiz

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin dünyanın en kaliteli zeytin ve zeytinyağının merkezi Muğla’da 2017 yılında faaliyete geçirdiği Duyusal Analiz Laboratuvarı’nda zeytinyağı farkındalık eğitimleri devam ediyor.

Zeytinciliğin Geliştirilmesi İçin Proje Hazırlanacak

Milas'ın memecik zeytinlerinden elde edilen zeytinyağına AB'den coğrafi işaret alan, sofralık yağlı zeytinine de AB coğrafi işareti askı süreci tamamlanmak üzere olan Milas Ticaret ve Sanayi Odası şimdi de Milas'ta zeytinciliğin daha da geliştirilmesi amacıyla AB'ye proje hazırlıyor. Proje kapsamında zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin eğitimi, çeşitli araçlarla desteklenmesi gibi daha birçok destek başlığı yer alıyor.

Ünlü oyuncu Yazıcıoğlu'nun ayağı kesilmekten kurtuldu

Ünlü oyuncu Erhan Yazıcıoğlu, önceki akşam Bodrum’da, diyabet hastalığı nedeniyle ayağını kesilmekten kurtaran ekiple akşam yemeği yedi.

32 tür tıbbi-aromatik bitkinin distilasyonu yapıldı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi 2018 yılında hizmete açtığı Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi’ndeki distilasyon tesisi ile 184 vatandaşın hem ürettiği hem de doğadan topladığı lavanta, kekik, okaliptüs, nane, adaçayı başta olmak üzere 10 çeşit tıbbi aromatik bitkiden toplam 468 litre uçucu yağ elde etti. Elde edilen uçucu yağın yanında kekik suyu, lavanta suyu gibi 25.8 ton bitki hidrosolü de üretildi.

Karabağlar yaylasında yangın

Muğla’nın Menteşe ilçesinde hayvan barınağı olarak kullanılan ahır yakınlarında çıkan yağında itfaiyenin zamanında müdahalesi ile alevler eve sıçramadan söndürüldü.

Yaşlılar, hamileler ve çocuklara uyarı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Suzan Demir Pektaş yaz aylarında güneşten korunma, giyim tercihleri, güneşten koruyucu krem seçimi tercihleri, çocuklarda güneş yağının ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek tehlikeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Büyükşehir desteği ile 212 dekar arazi Lavanta ile buluştu

Mor rengiyle görenlere görsel şölen sunan, fotoğraf tutkunlarının doğal stüdyosu haline gelen, yağından şampuan, saç kremi, duş jeli, krem, genel temizlik, sıvı sabun, kolonya yapılan lavanta bitkisi Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve Koku Vadisi projesi ile 52 üretici, 212 dekar araziye ulaştı.

Bodrum yangınına 7 helikopter 3 uçak müdahale ediyor

 Milas-Bodrum Havalimanı kavşağında yol kenarında başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Muğla ayağında, 27 şüpheli gözaltına alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından uyuşturucu şüphelilerine yönelik 81 ilde düzenlenen 'Yüzüncü Yıl' operasyonunun Muğla ayağında 27 şüpheli gözaltına alındı.

Paravan Şirket operasyonunun Muğla ayağında 6 gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, paravan şirket kurarak hayali ihracat yapan ve bu yöntemle devleti milyonlarca lira zarara uğratan 490 kişiye yönelik, 6 aylık çalışmanın ardından operasyon düzenledi.

Dünya Yıldızı Babel, Bodrumspor'a karşı sahada

Eyüpspor takımında Forvet mevkinde forma giyen Ryan Babel, 19 Aralık 1986 tarihinde dünyaya gelmiştir. 185 cm boyunda ve 85 kilo olan Ryan Babel, sağ ayağını kullanmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda Hollanda’nın Ajax kulübünde forma giyen Babel, Eyüpspor’da forma giymektedir.

YAKUP OTGÖZ: “Küskünlerin Ayağına Gideceğiz"

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Yakup Otgöz, Milas ilçesinde sürdürdüğü ziyaretlere Ören Mahallesi ile devam etti.

NURETTİN ÇAKIR SAHALARA GERİ DÖNDÜ

Van Spor karşılaşmasında ayağına aldığı müdahale sonrası sakatlanan Kaptan Nurettin Çakır, bireysel çalışmalara başlayarak yeşil sahalara geri döndü.

KARAÇULHASPOR PLAY OFF’UN İLK AYAĞINA ÇIKIYOR

Muğla Süper Amatör ligi B Grubu'nda mücadele eden Karaçulhaspor, play off karşılaşmasının ilk maçı olan 1000A Yapı Ortaca Belediyespor ile yarın saat 14.00’da Karaçulha Kovanlık Sahası’nda karşılaşacak.

ARAÇTAKİ YANGIN ORMANA SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ

Muğla'nın Menteşe ilçesinde ormanlık alanda seyir halindeki otomobilde çıkan yağın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

TURİSTLER TATİLİ BIRAKIP ZEYTİN TOPLADI

Bodrum'da 5 yıldızlı bir otelin bahçesinde bulunan 300 adet zeytin ağacının hasadını otelde tatil yapan yerli ve yabancı turistler yaptı. Deniz, güneş ve kum üçlüsünü bırakan turistler, zeytin hasadını yaptıktan sonra yağını almak için uzun kuyruklar oluşturdu.

NURETTİN ÇAKIR BİR SÜRE SAHALARDAN UZAK

Fethiyespor’un golcüsü Nurettin Çakır, Van Spor karşılaşmasında ayağına aldığı müdahale sonrası sakatlandı. Çakır’ın ön çapraz bağlarında kopuk tespit edilmiş olup tedavisi devam ediyor.

36 YOLCU ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Denizli'den Muğla'ya seyir halinde olan Kamil Koç firmasına ait Mercedes-Benz marka yolcu otobüsünün Muğla-Denizli sınırı Esentepe mevkiinde alev alması sonrası otobüste bulunan 36 yolcu ölümden döndü.

ULUSLARARASI 7’İNCİ ZURNAZEN FESTİVALİ 5 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya'da ilk ve tek olma özelliği taşıyan Uluslararası ZurnaZen Festivali 5 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Bu yıl 7'incisi düzenlenecek olan Uluslararası ZurnaZen Festivaline 11'i Türk 2'si yabancı toplam 13 zurna üstadı katılacak. Festivalde konuk sanatçı olarak Menteşe ayağında Selçuk Balcı, Fethiye ayağında Rubato sahne alacak.

Tatlıses’in ayağında 2 kırık olduğu öğrenildi

Sabah saatlerinde Bodrum'da geçirdiği trafik kazası sonucu hastaneye kaldırılan sanatçı İbrahim Tatlıses'in ayağında 2 kırık olduğu öğrenildi.