Yağlı Güreş Haberleri

Yağlı Güreş Haberleri

Ramazan Çatal Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

12 Kasım’da düzenlenen Fethiye Yağlı Güreşleri’nde de adı verilen eski güreş şampiyonu Ramazan Çatal, 19 Aralık’ta hayata gözlerini yumdu. Çatal, bugün Hallaç Mezarlığı’nda son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Gürün, şehir dışı programından dolayı güreş etkinliğine katılamadı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Covid-19 olduğu için yağlı güreşlere katılamadığına yönelik yapılan paylaşımlar hakkında açıklamada bulundu.

Mustafa Batu, Fethiye Ramazan Çatal Yağlı Güreşlerini kazandı

Fethiye’de düzenlenen Fethiye Yağlı Güreşleri'nin finalinde Mustafa Batu ile İsmail Balaban karşılaştı. Rakibine sinirlenen İsmail Balaban güreşten çekildi ve başpehlivan Mustafa Batu oldu.  

İsmail Balaban, “Güzel bir günde güzel bir organizasyon"

Fethiye Belediyesi Yağlı Güreşleri organizasyonu kapsamında er meydanına çıkacak olan Başpehlivan İsmail Balaban, yıllar sonra yeniden Fethiye’de yağlı güreş etkinliği düzenleyen Belediye Başkanı Alim Karaca’ya teşekkür etti. 

Başpehlivan Recep Kara'dan açıklamalar

Fethiye Belediyesi Yağlı Güreşleri organizasyonu kapsamında er meydanına çıkacak olan Başpehlivan Recep Kara, 7 aylık maratonun Fethiye’de sona ereceğini belirtti. 

Fethiye Belediyesi Yağlı güreş etkinliği başladı

Fethiye Belediyesi tarafından organize edilen Fethiye Belediyesi Yağlı Güreşleri etkinliği, Karaçulha Futbol Sahası’nda gerçekleştiriliyor. 

Yunus Önder’den Doğum Gününde Anlamlı Bağış

Bu yıl 671’ncisi düzenlenen tarihi Elmalı yağlı güreşlerine Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün davetlisi olarak katılan aslen Elmalı doğumlu olan tanınmış iş insanı Yunus Önder yapmış olduğu 1 milyon TL’lik bağışla güreşlere damga vurdu. 

Ata Sporu “Yağlı Güreş” İlk Defa MSKÜ’de

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesine yerleşmek için uygulanan Sporcu Özgeçmiş Puanı Uygulaması’nda, geleneksel spor dallarından Ata sporu yağlı güreşe ilk kez yer verildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi her yıl özel yetenek sınavı ile spor özgeçmişine sahip adaylara MSKÜ öğrencisi olma imkânı tanıyor.

Ağalık İhalesini Şaban Karaşal Kazandı

Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinde ağalık ihalesini Şaban Karaşal kazanırken, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten’in desteklediği genç sporcu elde ettiği başarı sonucunda madalya kazandı. 

Seydikemer’de Yağlı Güreş Heyecanı Başladı

Seydikemer Belediyesi tarafından bu yıl 30’uncusu düzenlenecek Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konserleri heyecanı başladı. Kırkpınar’ın Baş Pehlivanlarının katılacağı etkinlikler 3 gün sürecek. 

Seydikemerli Güreşçiler Davul Zurnayla Karşılandı

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Teşvik 2 Boyunda 1’inci olan Emre Baran ve Deste Küçük Boyda 3’üncü olan Osman Nuri Çıldan, Seydikemer’de davul zurnayla karşılandı.

Başkan Akdenizli: “Sporcularımızı Dualı Çayıra, Dualarla Uğurladık”

Edirne'de 7-9 Temmuz'da düzenlenecek 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne yoğun bir tempoyla hazırlanan Seydikemerli güreşçiler, Er Meydanı’na dualar eşliğinde uğurlandı. Güreşçileri uğurlayan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Yaklaşık 20 sporcumuzu Kırkpınar’a, dualı çayıra dualarla yolcu edeceğiz” dedi.

Güreşçiler Hazırlıklarına Devam Ediyor

Fethiye’li güreşçiler 7-9 Temmuz arasında yapılacak olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri organizasyonu için hazırlıklarına devam ediyor.

YAĞLI GÜREŞ ETKİNLİĞİNİN 22 NİSAN 2023’TE YAPILACAĞI DUYURULDU

Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında Fethiye Belediyesi Yağlı Güreş etkinliğine hazırlanıyor. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca organizasyonun 22 Nisan 2023’te yapılacağını duyurdu.

BAYRAM ÖNDER AKDENİZLİ ÜÇÜNCÜ KEZ GÜREŞ AĞASI OLDU

Seydikemer Belediyesi 29’uncu Geleneksel Seki Yağlı Güreşlerinde Güreş Ağalığını 1 Milyon TL bedelle iş insanı Bayram Önder Akdenizli kazandı. Bayram Önder Akdenizli böylece üst üste 3 kez Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinin Güreş Ağası oldu.

Başkan Otgöz, Kırkpınar’ın şampiyonuna altın hediye etti

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Deste Orta Boyda 1’inci olarak Seydikemer’a altın madalya kazandıran Seydikemer Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcusu Muhammed Enes Özcan’a altın hediye etti.

Şampiyonlardan Ticaret Odası’na ziyaret

Seydikemer ve Fethiye’den Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılarak Minik 1 Boy ’da 2. Olan Egehan Katrancı ve Deste Orta Boy ’da 1. Olan Muhammet Enes Özcan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler.

661. Kırkpınar’dan Muğla’ya 2 madalya

661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri tamamlandı. Bu sene Kırkpınar Baş Pehlivanı Ankaralı Mustafa Taş’ı finalde yenen Antalyalı Cengizhan Şimşek oldu. Muğla’dan güreşlere katılan güreşçilerden Minik 1 Boy’da Egehan Katrancı 2. Deste Orta Boy’da Muhammet Enes Özcan’da 1. Oldu.

Emre Baran Kırkpınar’dan Köyceğiz’e şampiyon olarak döndü

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Belediye Spor Kulübü Güreşçisi Emre Baran Kırkpınar'da yapılan yağlı güreş müsabakalarını birinci olarak tamamlayıp şampiyon oldu.

Karaca’ya kupalarla geldiler

Fethiye Belediyespor Güreşçileri Ali Yanatma ve Alpaslan Güçlü Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret ettiler. Fethiye’nin iki değerli güreşçileri Güçlü ve Yanatma, geçtiğimiz günlerdeki yağlı güreşlerde aldıkları kupaları Karaca ile paylaştılar.

Şampiyon güreşçi Karaca’yı ziyaret etti

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Fethiyeli güreşçi Ozan Kıl, deste küçük dalında birinci olmuştu. Şampiyon sporcu Ozan Kıl, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya desteklerinden dolayı ziyaret etti.

Köyceğiz güreş müsabakalarına hazırlanıyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi her yıl geleneksel olarak düzenlenen yağlı güreş müsabakalarına hazırlanıyor.

Başkan Karaca, 'Güreşçilerimize sahip çıkacağım”'

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Fethiyeli güreşçi Ozan Kıl, ayak boyunda şampiyon olmuştu. Şampiyon güreşçi Ozan Kıl’a Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın katılımı ile karşılama töreni düzenlendi.

Genç Güreşçi Fethiyeli Ozan Kıl Er Meydanında Şampiyon Oldu

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yarı final müsabakaları tamamlanırken, Fethiyeli güreşçi Ozan Kıl, ayak boyunda şampiyon oldu.

Pehlivanlar antrenmanlarına devam ediyor

Fethiye Güreş İhtisas Spor Kulübü ve Seydikemer Belediyesinin pehlivanları Karaçulha Kovanlık sahasında antrenmanlarına son gaz devam ediyor. Ata sporunun yaşaması ve gelecek nesillere aktarılması için büyük çaba gösteren güreş severler, pehlivanların her zaman yanlarında olduklarını söylediler.

Güreş Federasyonu’ndan Dora’ya kınama

Türkiye Güreş Federasyonu Survivor yarışmacısı Başpehlivan İsmail Balaban için açıklama yaptı. Geçtiğimiz yıl Seydikemer Seki Yağlı Güreşleri finalisti Başpehlivan İsmail Balaban, Survivor 2021’de yer alıyor. Bölgemizde de oldukça sevilen bir pehlivan olan Balaban, dünyanın en zorlu yarışmalarından birisi olarak nitelendirilen Survivor'da boy gösteriyor. 

Fethiye’de de sevilen başpehlivan Survivor 2021’e katılacak

Geçtiğimiz yıl Seydikemer Seki Yağlı Güreşleri finalisti Başpehlivan İsmail Balaban, Survivor 2021’e katılacak. Bölgemizde de oldukça sevilen bir pehlivan olan Balaban, dünyanın en zorlu yarışmalarından birisi olarak nitelendirilen Survivor’da boy gösterecek. Antalyalı olan Milli Güreşçi İsmail Balaban, Survivor’da hedefinin şampiyonluk olduğunu belirtti.

Başkan Otgöz Şampiyonları Altın'la Ödüllendirdi

Yağlı güreşlerde üç boyda birincilik alan Seydikemer güreşçilerini Başkan Otgöz Altın’la ödüllendirdi.