Yardım, Haberleri

Yardım, Haberleri

Köyceğiz'de Minik Öğrencilerden Kocaman Yardım

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğü'ne bağlı 4-6 yaş Kuran kurslarında okuyan öğrenciler Filistin için yardım kampanyası başlattı.

Bodrum'da 136 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekiplerince 136 düzensiz göçmen kurtarıldı, 3 göçmen kaçakçısı şüphelisi ise yakalandı.

17 Bin Öğrenciye İlk Yardım Farkındalık Eğitimi Verildi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen eğitimlerle il genelinde 6 bin öğretmene ve 17 bin öğrenciye temel ilk yardım eğitimi verildi.

Azeri gelin, zamanla yarışarak 3 kişinin hayatını kurtardı

Önceki gece Milas-Bodrum Karayolu’nda meydana gelen trafik kazasında isimsiz bir kahraman gibi kaza yerine gelip yaralılara müdahale eden ve 3 kişinin hayatını kurtaran kadının Azerbaycanlı bir gelin olduğu ortaya çıktı.

Okul öncesi öğretmenlerine “Lego eğitimi” düzenlendi

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen “Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi” çerçevesinde, okul öncesi öğretmenlerine yönelik “Oyun Yoluyla Öğrenme ve Lego Eğitimi” semineri verildi.

Öğrencilere kırtasiye yardımı

 Bodrum Belediyesi geçen dönemlerde olduğu gibi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında eğitime destek çerçevesinde yarımada genelinde ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemeleri yardımında bulunuyor.

Hoş geldin Fethiyeli bebek

Fethiye Belediyesi, ‘Hoş geldin Fethiyeli bebek’ sloganıyla, yardıma muhtaç yeni bebeği olan ailelere yardımda bulunacaklar.

Köyceğiz’e yardım eli uzatıldı

Fethiye Belediyesi ve AHBAP Derneği işbirliğinde Köyceğiz yangınında zarar gören ve ekonomik durumu iyi durumda olmayan vatandaşlara beyaz eşya yardımında bulunuldu.

Fethiye Emniyeti’nden yağmur mesaisi

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gün boyunca aşırı yağışlar nedeni ile meydana gelen su baskınlarında mağdur olan vatandaşlara yardım etti.

Çocuklara Bir Mont ve Bir Bot

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Teşkilatı tarafından Fethiye sınırları içerisinde bulunan ve ihtiyacı olan tüm çocukların üşümemesi adına “1 Mont 1 Bot” kampanyası başlatıldı.

Türk Kızılayı Fethiye,10 ayda 3 bin 262 kişiye yardım ulaştırdı

Türkiye’nin en köklü kurumlarından Türk Kızılayı’nın Fethiye Şubesi, 2021 yılının ilk 10 aylık faaliyet raporu yayımlandı. Rapora göre ayni ve nakdi yardımların yanı sıra afet anında müdahale ve sosyal sorumluluk projelerine de imza atan Türk Kızılayı Fethiye Şubesi, yardımlarıyla 2021 yılının ilk 10 ayında 3 Bin 262 kişiye ulaştı.

Hayvanları Koruma Gününde farkındalık için mama dağıttılar

Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu ile Liberty Fabay Hotel 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde farkındalık oluşturmak için sokak hayvanlarını beslediler. Haypet Yöneticisi Selda Korhan, “Can dostlarımızın hayatına dokunmak dünyada ki en büyük mutluluk” dedi.

Aksu, "Hiç kimse bizim sırtımızı yere getiremez"

Fethiye Kayaköy'de bir turizm işletmesi sahibi olan Tunç Aksu birçok ünlü kişi ile beraber ülke genelinde birçok ilde çıkan orman yangınlarına destek kampanyası başlattı. Yardım kampanyasına hayırseverlerin desteği çığ gibi büyüdü. Birlik ve beraberlik olduğu sürece her şeyin başarılabileceğini belirten Tunç Aksu, "Bizde bu birlik ruhu olduğu sürece, Kuvay-i Milliye ruhu olduğu sürece hiç kimse bizim sırtımızı yere getiremez. Biz her zaman birlik ve beraberlik içinde çok güzel şeylere imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

Afetlere Yardım ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Kaymakamlar ve Belediye Başkanlarının katılımı ile Orman Yangınları Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Başkanlardan Manavgat’a geçmiş olsun ziyareti

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven Başkan ve Seydikemer Postası Gazetesi imtiyaz sahibi Zekeriya Şahin’den Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin'e geçmiş olsun ziyareti.

Başkan Otgöz sözünü tuttu!

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Çobanisa Mahallesinde çıkan yangında evlerini ve hayvanlarını kaybeden vatandaşlara verdiği sözü tuttu. Hayvanları yanarak telef olan vatandaşlara 1 adet keçi, 1 adet oğlak ve 2 adet kuzu verildi.

“Küllerimizden doğarız”

Seydikemer'deki orman yangınlarında evlerini, araçlarını ve hayvanlarını kaybeden vatandaşların yaraları sarılmaya devam ediyor. Türkiye'nin birçok yerinden gelen yardımlar afetzedelere ulaştırılırken 5 yaşındaki Eslem Gürbüz'den de duygulandıran yardım geldi. Yangınzedeler için oyuncak ve kitaptan oluşan yardım paketi hazırlayan minik Eslem bir de duygulandıran mektup yazarak vatandaşların gönül tellerini titretti.

Bakan Dönmez: “Afetten etkilenen yurttaşlarımızın elektrik faturalarını ödeme sürelerini 3 ay boyunca erteledik”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün itibariyle Muğla'da herhangi bir elektrik kesintisinin söz konusu olmadığını belirterek, 'Gerek bu bölgede gerekse Antalya, Adana ve diğer afetin etkilediği bölgelerde afetten etkilenen yurttaşlarımızın ev ve işyerlerinin elektrik faturalarını ödeme sürelerini 3 ay boyunca erteledik' dedi.

Muğla’da Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü Yurtları, Afetzede Vatandaşların Ve Yangın İçin Gelen Görevlilerin Evi Oldu

Muğla’da 12 gündür farklı bölgelerde çıkan yangınlara müdahale için yurtiçinden ve yurtdışından gelen ekipler, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yurtlarda misafir ediliyor.

Bodrum’dan tüm Muğla’ya yardım seferberliği

Muğla'nın Bodrum ilçesinde iki gün önce söndürülen yangında seferber olan vatandaşların gönderdiği yardım malzemeleri, Muğla'da 3 noktada devam eden yangınlar için gönderilmeye devam ediliyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: “Bölgeye yapabileceğimiz en büyük yardım, normalleşme sürecine katkı sağlamak”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yangının etkilediği yerlerden biri olan Muğla'nın Bodrum ilçesinde oda ve STK temsilcileri ile yaptığı toplantı sonrası yaptığı açıklamada; Bodrum, Marmaris ve Antalya'da yangınların söndüğünü hatırlatarak, 'Yardım malzemesi göndermek yerine özellikle bölgenin halkımızdan ricası bölgeye gelip tekrar yemek yemeye başlamaları. Bölgeye yapabileceğimiz en büyük yardım, normalleşme sürecine katkı sağlamak' dedi.

Modifiye kulüpleri yardımlarını sürdürüyor

Türkiye genelindeki modifiye kulüpleri, orman yangınlarının devam ettiği bölgelere yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyorlar. Belirtilen ihtiyaç listeleri doğrultusunda hazırlanan malzemeler, kamyonlarla sevk ediliyor.

Köyceğiz Yangınına Bilecik’ten Destek

Köyceğiz ilçesinde devam eden orman yangını Sazak Mahallesi Kayabaşı Mevkii'nden, Otmanlar Mahallesi civarları ve Köymen yaylası bölgesine doğru ilerliyor. Birçok il ve ilçeden bölgeye giden vatandaşlar müthiş bir birlik ve beraberlik örneği gösteriyor.

CHP Fethiye İlçe Örgütü’nden Yangınla Mücadeleye Tam Destek

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Örgütü yangınla mücadele eden Köyceğiz bölgesine 150’şer adet yangın söndürme tüpü, el feneri, kafa lambası, yanık kremi desteğinde bulundu.

Şemdinli’den Muğla’ya gelen ekipler iş başında

Muğla’nın birçok ilinde çıkan orman yangınları nedeni ile bölgeye birçok il ve ilçeden destek gönderildi. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden gelen ekipler Muğla’da yangın söndürme çalışmalarına başladı.

Oyuncu İbrahim Çelikkol, alevlerin arasına daldı

Milas'ta ormanlık alandaki yangın tehdit edici boyutlara ulaşıyor. Dizi ve sinema sanatçısı İbrahim Çelikkol, boyunu aşan alevlerle mücadele ederek, Milas'taki yangın söndürme çalışmalarına katılarak en ön safta alevlerle adeta savaştı. Çelikkol’un bu davranışı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni küçük düşürmeye çalışan sözde sanatçılara ders oldu. Çelikkol, yangında gösterdiği çabalardan dolayı vatandaşların takdirini topladı.

Başkan Karayiğit yangın bölgesinde

Seydikemer’de ormanlık alanda çıkan yangınlarla mücadele devam ederken bölgeye çok sayıda destek geldi. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit öncülüğünde yangın bölgesine çok sayıda ihtiyaç malzemesi temin edildi. Ormanlarımız bizim canımızdır diyen Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Yanan ormanlar, hayvanlar ne varsa hepsi bizim canımız. Biz az malzeme getirdik, daha fazlasını getirmek isterdik. İnşallah yangın söner de bunlara ihtiyaç duymayız” dedi.

Vatandaşlardan yangın bölgesine anlamlı destek

Seydikemer’de üç gündür devam eden yangın bölgesine vatandaşlardan destek yağdı. Öğretmeninden, esnafına tüm halk yardıma koştu. Vicdanen sorumluluk hissettiklerine değinen Öğretmen Uğurcan Küçükadalı, “Üzülüyoruz, kendimizce ne kadar katkımız olur bilmiyorum ama vicdanen bir sorumluluk duyduk ve geldik. İnşallah en kısa zamanda söner yangın fakat istiyoruz ki sadece kara gücü ile değil hava gücü ile de sönsün bu yangın” şeklinde konuştu.

Vatandaştan birlik beraberlik örneği

Seydikemer’de ormanlık alanda çıkan yangın nedeni ile bölgeye çok sayıda vatandaş seferber oldu. Birlik ve beraberliğin bu günlerde daha fazla olması gerektiğine değinen Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adayı Tezcan Göktepe, “Bölgede olağanüstü bir durum yaşanıyor. Birlik ve beraberliğin gösterileceği zaman herkesin bir olup kararınca ve kaderince bir şeylere yardımı olmak zorunda” dedi.

Bir Yandan Nöbet Tutup, Bir Yandan Yardıma Koşuyorlar

Muğla’nın birçok ilçesinde meydana gelen yangınların ardından diğer ilçelerde de önlemler arttırıldı.