Yurt Haberleri

Yurt Haberleri

Muğla'daki yurtlarda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı öğreniyor

 Muğla erkek yurdunda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı atölye çalışmaları ile hat sanatının inceliklerini öğreniyor.

Esenköy Ve Bozyer’de Karaca Fırtınası

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca Esenköy ve Bozyer’de yurttaşlarla buluştu.

Alim Karaca “Müfettişler Çöp Tenekelerinin Sac Kalınlığını, Parkelerin Boyunu Bile Ölçtüler”

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP'den yeni dönem adayı Alim Karaca, seçim kampanyası çerçevesinde mahallelerde halk buluşmalarına devam ediyor. Alim Karaca Cumartesi akşamı Çatalarık sakinleriyle bir araya gelerek, yurttaşların belediyeden taleplerini ve seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerini dinledi.

Yurtlarda kültür sanat çalışmaları yapılıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Muğla Erkek Yurtlarında öğrenciler kültürden sanata birçok atölye çalışmaları ile zamanlarını verimli bir şekilde geçiriyorlar.

Karaca: Ölüdeniz Trafiğine Çözüm Projemiz Hazır

31 Mart yerel seçim çalışmalarını yaptığı ziyaretlerle sürdüren Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Ölüdeniz’deki paraşüt kaptanları, Ovacık’ta faaliyet gösteren esnaf ve yurttaşlarla biraraya geldi.

FTSO’da Sağlık Turizmi Potansiyelinin Arttırılmasına Yönelik Faaliyetler Değerlendirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) yoğun katılımla gerçekleştirilen ‘Sağlık Turizmi İstişare Toplantısı’nda sağlık turizminin gelişimine yönelik atılacak adımlar ile sorunlar ve çözüm önerileri kayıt altına alındı. Yurt dışından ulaşım ve kış aylarında konaklama sorunlarının ön plana çıktığı toplantıda, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, sorunların çözümü ve eksiklerin giderilmesi için ellerinden gelen tüm gayreti göstererek Fethiye’nin ve bölgenin sağlık turizmindeki potansiyelini çok daha yukarı taşımak istediklerini söyledi.

Turgutreis Öğrenci Yurdu’nun 3. etap ihalesi 14 Mart’ta

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin yurt sorununun çözümü için MSKÜ Tıp Fakültesi üst bölümünde iki etabı tamamlanan kız ve erkek Turgutreis Öğrenci yurdunun 3. etabının ihalesi için protokol imzalandı.

Başkan Karaca'dan 6 Şubat Deprem Felaketi İçin Anma Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 şehri etkileyen büyük deprem felaketi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Karaca; “6 Şubat 2023 depremlerinin üzerinden bir yıl geçtiğini, bu büyük felakette hayatını kaybeden 50 bini aşkın yurttaş, 100 binden fazla yaralı ve evsiz barksız kalan ailenin yaşadığı acıların hala çok taze olduğunu” belirtti.

Sağlıklı Yaşam Ve Tıp Kampı Muğla’da Devam Ediyor

Sağlıklı yaşam ve tıp kampı için Muğla'ya gelen gençler Muğla’nın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfediyor.

Kış Kampında Öğrenciler Akyaka Turu Gerçekleştirdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından geleneksel 8. Tematik Kış Kampları çerçevesinde kampa katılan öğrenciler Akyaka’da çevre temizliği ve tekne turuna katıldı.

Muğla’da Kış Kampı Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından geleneksel 8. Tematik Kış Kampları başladı.

Menteşe 3. Etap TOKİ İnşaatının Yüzde 25'i Tamamlandı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 2020 yılında kura çekimi yapılan Menteşe ilçesi 3. etap sosyal konutları inşaatının yüzde 25’lik bölümü tamamlandı. 21 bloktan oluşan 150 adet 3+1 ve 350 adet 2+1 konutların 2024 yılı sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Muğla’da Okullarda Şehitler İçin Saygı Duruşunda Bulunuldu

12 Ocak tarihinde pençe kilit operasyonunda şehit düşen 9 Mehmetçik için tüm yurtta olduğu gibi Muğla’nın Menteşe ilçesinde de okullarda saygı duruşunda bulunuldu.

Yurt Dışı Fuarında Bodrum Damgası

10 ile 14 Ocak tarihleri arasında Hollanda’nın Utrecht kentinde gerçekleşen fuarda yer alan Bodrum standı yine ilgi odağı oldu.

Fethiye'de öğrenciler piknikte buluştu

Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye KYK Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileri, manevi danışmanları Sezgin Büküm eşliğinde, KYK Yurt Müdürü Abdurrahman Güneş'in de katılımlarıyla piknikte bir araya geldi.

Köyceğiz’de Evleksiz, Filistin için gönderilen 25 bin TL’yi teslim etti

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi müftülük personelinden oluşan görevliler, yurt dışında yaşayan ülkemize misafir olarak gelen gençlere rehberlik etti.

Kaymakam Aktaş, öğretmen ve öğrenciler ile bir araya geldi

Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş Güzelyurt Şehit Asteğmen Tayyar Milat İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. Kaymakam Aktaş ziyaret esnasında okulun ve öğrencilerin durumu hakkında okul müdüründen de bilgiler aldı.

Sahaya Atatürk’ün Sözüyle Çıktılar

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanması planlanan Süper Kupa maçında yaşanan olayların ardından, Muğla’nın Bodrum ilçesinde U14 karşılaşmasında oyuncular, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh, Ağabeylerimizi Tebrik Ederiz’ yazılı pankartla sahaya çıkarak olaya tepki gösterdi.

Atölye Çalışmaları Minik Öğrencilere

Muğla’da üniversite öğrencileri yurtlarda öğrendikleri atölye çalışmalarını köy okullarında uyguluyor.

Büyükşehir sporcuları 353 madalya ve kupa kazandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları gerek yurt içinde gerekse yurt dışında aldığı başarılarla Muğla’nın gururu oldular.

Anneyi 3 kurşun, kızını da 2 kurşunla öldürüp kaçmış

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Rus uyruklu anne ve kızının öldürülmesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Katil zanlısı eski eşin, anneyi 3 kurşun, kızını da 2 kurşunla öldürdüğü, suç aleti silahı ise çöp konteynerine attığı ve ardından yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

"Teknik arızadan dolayı sirenleri çalamadık"

Atatürük, ölümünün 85. yılnda tüm yurtta sirenle anılırken Muğla'nın Milas İlçesi'nde Milas Belediyesi sirenleri çalamadı. Halk arasında ciddi tepkiye neden olan durum sonrası açıklama yapan Milas Belediyesi, sirenleri teknik sorunlardan dolayı çalamadıklarını duyurdu.

18 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Fethiye ilçesi açıklarında yasadışı yollardan deniz yolu ile yurt dışına çıkmaya çalışan 18 düzensiz göçmen yakalandı.

İnsanlar sokaklara sığmadı, meydanlarda adım atacak yer kalmadı

Cumhuriyetin 100’üncü yılı tüm yurtta olduğu gibi Muğla’nın Bodrum ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Yeşilüzümlü'de Cumhuriyet Çoşkusu

Yurt genelinde olduğu gibi Fethiye’de de Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümü coşkusu sürerken, Fethiye ilçesi Yeşilüzümlü Mahallesinde öğrenciler de hazırladıkları gösteriyle bu coşkuyu ortak oldu.

Alim Karaca’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yayımladığı yazılı mesajda; “29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan bu günü büyük bir mutluluk ve onurla kutluyoruz. Fethiye’de yaşayan yurttaşlarımız ile şanlı tarihimizin altın halkalarından biri olan bu özel günümüzü bizimle paylaşan tüm dostlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

26 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde kaçak yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan 26 düzensiz göçmen yakalandı.

22 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yasadışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan 22 düzensiz göçmen yakalandı.

Cumhuriyet'in 100.yıl kutlamaları kortej yürüyüşü ile başladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını, tüm yurtta olduğu gibi Muğla’da da Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına yaraşır etkinliklerle kutlanmaya başladı. Kutlama etkinlikleri yürüyüş korteji ile başlarken, Cumhuriyet yürüyüşü için çok sayıda vatandaş Cumhuriyet meydanında toplandı.

Altından yeni rekor

Devam eden İsrail-Filistin savaş gerilimi altın fiyatlarındaki yükselişi desteklemeyi sürdürüyor. Altının ons fiyatı 1978 dolarla 3 ayın zirvesine çıkarken yurt içinde gram altın spot piyasada 1.788 liraya tırmanarak rekor kırdı.