Zurnazen Haberleri

Zurnazen Haberleri

8. Uluslararası Zurnazen Festivali Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Zurnazen Festivali tamamlandı. Festival Muğla halkı tarafından büyük ilgi görürken Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, zurnanın Muğla kültüründe çok önemli bir çalgı olduğunu vurgulayarak bu kültürü yaşatmak ve geleceğe aktarmak için bu festivali düzenlediklerini söyledi.

Zurna üstatları Fethiye'de buluştu

Muğla’da Büyükşehir Belediyesi tarafında gerçekleştirilen ve üç gün süren 8. Uluslararası Zurnazen Festivali Fethiye’de sona erdi.

Zurnanın Tarihsel Yolculuğu Anlatıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Zurnazen Festivali için söyleşi ve dinleti programı düzenledi. 

Fethiye’de Elif Buse Doğan sahne alacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Zurnazen Festivali kapsamında bu akşam Fethiye Beşkaza Meydanı’nda müzisyen Elif Buse Doğan sahne alacak.

8.Uluslararası Zurnazen Festivali Milas’ta Başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Zurnazen Festivali Milas’ta vatandaşların yoğun ilgisiyle başladı.  

Zurnazen Festivali 4 Eylül’de Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi 8.Uluslararası Zurnazen Festivali 4-7 Eylül tarihleri arasında Menteşe, Milas, Dalaman ve Fethiye ilçelerinde düzenlenecek.

7. ULUSLARARASI ZURNA ZEN FESTİVALİ BAŞLADI

Dünya'da sadece Muğla'da yapılan ve bu yıl 7.'si düzenlenen ZurnaZen Festivali'nin ilk ayağı Milas'ta sahnelendi. Milas Atapark Meydanı'nda sahnelenen festivale Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban tarafından sanat yönetmeni Ünal Yürük'e çiçek takdim edildi.

ULUSLARARASI 7’İNCİ ZURNAZEN FESTİVALİ 5 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya'da ilk ve tek olma özelliği taşıyan Uluslararası ZurnaZen Festivali 5 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Bu yıl 7'incisi düzenlenecek olan Uluslararası ZurnaZen Festivaline 11'i Türk 2'si yabancı toplam 13 zurna üstadı katılacak. Festivalde konuk sanatçı olarak Menteşe ayağında Selçuk Balcı, Fethiye ayağında Rubato sahne alacak.

Dünyanın tek Zurna festivali 6 Eylül’de başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenecek olan Uluslararası ZurnaZen Festivali 6 Eylül tarihinde başlayacak. Uluslararası ZurnaZen Festivaline 18'i Türk 4'ü yabancı toplam 22 zurna üstadı katılacak. Festivalin Menteşe ayağında Sakiler yer alırken Marmaris ayağında ünlü sanatçı Hüsnü Şenlendirici sahne alacak.