'Ev Fiyatları Hemen Düşmez'

Dövizdeki düşüşün gayrimenkul sektörüne etki edip etmeyeceği merak konusu. Henüz piyasanın netlik kazanmadığını belirten Karanbey İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özgenal kur sabit olmadığı sürece konut fiyatlarında ciddi bir düşüşün yaşanmayacağını söyledi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Dövizdeki düşüşün gayrimenkul piyasasına etkisi hakkında bilgi veren Özgenal, “Dolardaki ani düşüşü bir süre takip etmek lazım. Kalıcı olacak mı yoksa geçici bir durum mu? Çünkü malzeme fiyatlarında da hemen bir düşüş beklemek yanlış olur. Dolar yavaş yavaş kademeli olarak bu seviyelerde kalırsa o zaman piyasa açısından bir rahatlama bekleyebiliriz” dedi.
“ZAMANI DEĞİL”
Ev fiyatlarında ciddi bir düşüş beklemenin yanlış olacağını aktaran Özgenal, şu an yapılan evlerin yüksek kur ve yüksek maliyetlerden yapıldığı konusuna dikkat çekerek “Ev fiyatlarında ciddi bir gerileme beklemiyorum. Konut fiyatlarında bir düşüş olacaksa da bunun zamanı şu an değil. Bunu söylemek için çok erken. Ayrıca dövizdeki düşüşten bağımsız olarak emlak piyasasında uzun bir süre düşüş beklemiyorum. Aksine gün geçtikçe fiyatlar daha da artabilir” diye konuştu.
“UMUT IŞIĞI YAKTI”
En büyük sıkıntının kurdaki belirsizlik olduğunu kaydeden Özgenal, “Dolardaki düşüş tüm sektöre umut ışığı yaktı. Dolar düşmeden önce inşaatlarımızda nakit paramızla mal alamıyorduk. Fabrikalar her gün güncel fiyat çekiyor ve mal vermekte zorluk çıkarıyorlardı. Ancak şimdi doların düşmesi malzeme fiyatlarına etki edecek mi bunu bekliyoruz. Eğer dolar sabit bir şekilde bu seviyelerde kalırsa herkes fiyatlandırmasını ona göre ayarlar ve bütçesine dahilinde alımını yapar. O da piyasanın biraz açılmasını sağlar ve inşaat projelerini hızlandırır. Hepimiz bu temenniden yanayız ancak doğruyu konuşmak gerekirse şu an için piyasanın canlanacağını söylemek oldukça güç. Bunun için zaman gerekli. Bir süre daha bekleyip göreceğiz” ifadelerini kullandı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN