Evlenecek çiftler kara kara düşünüyor

Dolar ve altın fiyatları artmaya devam ederken, yeni evlenecek olan çiftlerse kara kara düşünüyor. Evlilik arifesinde olan çiftler yüksek fiyatlarla boğuşurken, altın hediye etmek ise hayal oluyor.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını düğünlerin de ertelenmesine sebep olmuştu. Yaklaşık 2 yıldır pandemiden dolayı evlenmeyen çiftler, şimdiyse yükselen altın fiyatlarından dolayı evliliği iki kez düşünür oldu. Gelenek olarak düğünlerin vazgeçilmezi olan altın hediyesi hayal olurken, sevdiklerine hediye almak isteyenler yüksek fiyatlar karşısında çaresiz kalıyor. Fethiye Tufanlar Kuyumculuk Satış Elemanı Onur Arıkan, yükselen altın fiyatlarına alışılması gerektiğini söyleyerek, yeni evlenecek olan çiftlere kolaylıklar diledi. Eski hediyeleşmelerin kalmadığını belirten Onur Arıkan, alım gücünün düşük olduğunu kaydetti. Fethiye Tufanlar Kuyumculuk Satış Elemanı Onur Arıkan “Eski dönemlerde olduğu gibi bir düğün alışverişi veya hediyeleşme olayları çok fazla kalmadı. Yine alışveriş var ama eski alım gücü maalesef ki yok.  Altın fiyatların hızlı yükselişi ve ani inişlerinden dolayı eskisi gibi bir alışveriş söz konusu değil” dedi. 
 “ESKİ HEDİYELEŞMELER KALMADI”
Fethiye Tufanlar Kuyumculuk Satış Elemanı Onur Arıkan, “Çeyrek altının fiyatı şuanda 900 lirayı geçmiş durumda. Talep tabi ki var ama eskisi gibi hediyeleşmeler kalmadı. Artık insanlar haklı olarak alım gücüne gram altına dönmeye başladılar. Bugün gram altın bile 500 lirayı geçti. Alım gücü düştüğü içinde eskisi gibi düğünler de çeyrek altın, tam veya yarım altın artık göze çarpmıyor” diye konuştu.
“EVLENECEKLERİN İŞİ ZORLAŞIYOR”
Satış Elemanı Onur Arıkan, “Evlenen çiftlerimiz mümkün mertebe bir alışveriş yaparken ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş yapıyorlar. Biz de hem pırlanta hem altın grubunda tektaşlarımız ve alyans gruplarımız var. Örnek veriyorum 10 bilezik alıyorsa 5’e düştü. Adetler geriye çekildi. Onun yerine alabilecekleri ürünleri, kullanabilecek ürünlere yöneliyorlar. Müşterinin talebine, bütçesinin müsaitlerine göre altın gruplarında ve pırlanta grupların da her türlü imkanımız var. Pırlantalar da 1000-1500 liradan başlayan tek taşlarımız mevcut. Tabi ki ucu açık söylediğim gibi yine bu alım gücüne dayalı bir alışveriş oluyor” ifadelerini kullandı.
“BU RAKAMLARA ALIŞMAMIZ LAZIM”
Satış Elemanı Arıkan, “Daha önce de altın bu fiyatları ve bu fiyatın biraz daha üstünü gördü. Zaten bir gerileme yaşadı. Altın yıllardır istatiksel olarak herhangi gördüğü bir rakamı geri bırakmadı. 4 yıldır aşağı yukarı ikiye katlanıyor. Bu rakamlara yavaş yavaş alışmamız lazım. Çok fazlada gerileceğini düşünmüyorum” şeklinde konuştu.
FETHİYE’DE ALTIN FİYATLARI
Sürekli ani fiyat değişikliğine uğrayan altın fiyatlarının Fethiye’de ki son durumu ise şu şekilde; Fethiye’de çeyrek altın 915 TL’den satılırken alış fiyatı ise 860 TL’den işlem görüyor. Yarım altın 1830 TL’den satılıp, 1720 TL’den geri alınıyor. Cumhuriyet altın fiyatı ise 3660 TL satılıp, 3440 TL’den alış işlemi görüyor. Yatırımını gram altın olarak yapmak isteyenler içinde altının gram fiyatı 520 TL’den alıcı buluyor. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN