Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca 2021 Yılını Değerlendirdi

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca 2021 yılının kapsamlı bir değerlendirmesini yaparken, Fethiye Belediyesi'nin bu yıl yaptığı çalışmaları özetledi ve 2022'den beklentilerini dile getirdi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca 2021 yılının kapsamlı bir değerlendirmesini yaparken, Fethiye Belediyesi’nin bu yıl yaptığı çalışmaları özetledi ve 2022'den beklentilerini dile getirdi.
2021 YILI OLDUKÇA YOĞUN VE ZOR BİR YIL OLDU
Başkan Karaca, göreve geldikleri günden bu yana belediyecilik hizmetleri kapsamında sürdürülebilir politikalar ve yenilikçi çalışmalar uygulamaya koyduklarını vurguladı. Karaca, Fethiye Belediyesi olarak ilçenin tamamında hizmetlerin kesintisiz biçimde devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:
“Her şeyden önce Fethiye gibi güzel bir ilçeye hizmet edebildiğim için çok mutlu ve gururlu olduğumu bir kez daha ifade etmek isterim. Fethiye Belediyesi olarak bugüne kadar gerek fiziki ve altyapı alanında olsun, gerekse sosyal ve kültürel belediyecilik alanında olsun başarılı ve verimli işlere imza attık. Bağımsız kamuoyu araştırmaları ve saha gözlemlerimiz de bunu ortaya koyuyor.” 
Belediye Başkanı Alim Karaca, 2021 yılında Türkiye’nin özellikle batı bölgelerinde yaşanan doğal felaketler hakkında konuşurken; “2021 yılı da genel anlamda 2020 yılı gibi zor bir dönem oldu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yangınları bu yaz aylarında yaşandı. Yangınlarda halkımız ile omuz omuza çalıştık, günler boyunca birlikte nöbet tuttuk. Ancak, örneğin İngiliz turistlerin Türkiye’ye gelememeleri gibi pandemiden kaynaklanan çeşitli kısıtlamalara, yasaklara vs. bir de bu yangınlar eklenince turizm sezonu Fethiye’de maalesef arzuladığımız gibi geçmedi. 
Buna rağmen biz Fethiye Belediyesi olarak yıl boyunca özellikle esnafımızın ve yardıma muhtaç yurttaşlarımızın yanında olmaya gayret ettik, temel ihtiyaçlarını imkânlarımız çerçevesinde karşılamaya çalıştık. 
“Biz” kelimesini çok önemsiyorum. O yüzden, 2021 yılında yapılan çalışmalara verdikleri katkılardan dolayı Başkan yardımcılarıma, birim amirlerime, tüm belediye çalışanlarına ve Belediye Meclisi’nde görev yapan tüm Meclis üyelerine ayrı ayrı teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. 105’i memur, 198’i işçi, 32’si sözleşmeli ve 635’i KHK’lı olmak üzere 1000’e yakın Belediye personelimizle, hangi partiden olurlarsa olsunlar 31 Belediye Meclisi üyemizle ve Parti teşkilatımızla örnek bir uyum içindeyiz. Her gün yaklaşık 200 bin kişiye hizmet eden bir kurumu birlikte yönetmeye çalışıyoruz. Bundan sonra da bu motivasyon, sorumluluk ve gayretle, bu zamana kadar ortaya konan gayretin üzerine bir kat daha ekleyerek çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

EKONOMİK GERÇEKLER
Başkan Alim Karaca Fethiye Belediyesinin 2021 yılındaki çalışmalarını değerlendirirken şunları söyledi: 
“Siyasi konulara girmek istemiyorum ama 2021 yılının tüm ülke genelinde ekonomik zorluklarla ve çalkantılarla geçtiğini hepimiz  biliyoruz. Buna rağmen, bu süre zarfında mali disiplinden taviz vermeden, verimli kaynak kullanımıyla Fethiye için pek çok hizmet gerçekleştirdik.
Fethiye Belediyesi’nin 2020 yılında merkezi idare vergi gelirlerinden aldığı pay % 34.80 idi. Bu pay 2021 yılında ise % 35.71 olarak gerçekleşti. Yani yıllık artış oranı % 1’in bile altında kaldı. Piyasada adeta patlayan fiyatları, yükselen maliyetleri değerlendirdiğimizde bu % 1 bile olmayan artışın hiçbir anlam ifade etmediği açıktır. O nedenle bu yıl zarfında gerçekleştirdiğimiz yatırımların büyük kısmını Belediye olarak kendi özkaynaklarımız ile gerçekleştirmeye gayret ettik. Tasarruf tedbirlerimiz ve artırmaya çalıştığımız gelirlerimiz ile yarattığımız yeni kaynakları yeni yatırımlara yönlendirdik. 
Belediyemizin gelirlerinde genel durum böyleyken, giderlerimizin ülke ekonomisine bağlı olarak çeşitli mal ve hizmet alımlarında maalesef 2’ye, 3’e, hatta 4’e katlandığını söyleyebiliriz. Bu durum doğal olarak bizi hem üzüyor, hem de yapmayı planladığımız hizmetlerde zorluyor. Aynı şekilde, birlikte çalıştığımız iş ortaklarımızın, hizmet aldığımız firmaların da bu ekonomik durumdan olumsuz etkilendiklerini görüyoruz.
Dolayısıyla, Fethiye halkının bu dönem zarfında belediyemizin başardığı veya başaramadığı ya da geciktirmek zorunda kaldığı çalışmaları değerlendirirken, bu ekonomik gerçekleri de göz önünde tutmasını rica ediyorum. 

İMAR ÇALIŞMALARI 
Türkiye’nin batı ve güney sahillerinin son yıllarda özellikle büyük şehirleri terk eden yurttaşlarımız tarafından yoğun biçimde tercih edildiğini hepimiz biliyoruz. Ancak pandemi ile beraber bu iç göç adeta patladı. 
Bu nüfus hareketliliğinden etkilenen Fethiye’ye yeni yerleşen yurttaşlarımızın ve yeni yatırımcıların tamamının üstün bir kaliteye sahip olduklarını memnuniyetle söyleyebiliriz. Ancak bununla beraber, maalesef kısa dönemde yaşanan büyük iç göç ve imar mevzuatından kaynaklanan birtakım teknik sorunlardan ötürü kaçak yapılar tüm sahil şeridinin bir gerçeği haline gelmiş durumdadır.
Kaçak yapılarla ilgili mücadelemizi önümüzdeki süreçte mutlaka artıracağız. Fethiye’nin doğal güzelliklerinin ranta kurban edilmesini asla kabul edemeyiz. Bu konuda şu anda tüm yasal resmi tespitlerimizi yapıyoruz. 
2021 yılında Belediyemize 40 binden fazla evrak girişi olmuşken, bunların 15 binden fazlası İmar Müdürlüğümüze gelmiş. İmar Müdürlüğümüzden ise 13 binden fazla evrak çıkışı olmuş. Bu yoğunluk karşısında, sayıca az olmalarına rağmen, son derece fedakar biçimde çalışan personelimiz ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kısa bir süre sonra yasal zemini netleşmiş kaçak yapılarla ilgili müdahalelerimiz başlayacak. Yurttaşlarımızın içi rahat olsun. Fethiye’yi gelecek kuşaklara güzel bir şekilde bırakmak hepimizin boynunun borcudur.
Öte yandan, Göcek, Kayaköy ve Yanıklar bölgelerine ilişkin imar planı ya da plan değişiklikleri için teknik çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca, Çatalarık – Yeşilüzümlü kavşağı ile Çiftlik yat çekek yeri imar planı değişikliği, Telmessos antik tiyatrosu bölgesi imar planı değişikliklerine ilişkin teknik çalışmalarımız devam ediyor. 

YATIRIMLAR & PROJELER
Azalan gelirlerimize, artan maliyetlere rağmen 2021 yılında hem kırsalda, hem de ilçe merkezinde çok önemli hizmetleri ve yatırımları hayata geçirdik. Fethiye’nin yıllardır ihmal edilen altyapı çalışmalarına büyük bir cesaretle giriştik ve bazı taraflı, artniyetli eleştirilere rağmen ciddi bir mesafe kaydettik. Bu çalışmalara 2022 yılında da devam edeceğiz.  Biz bugünü kurtarmaya yönelik değil, Fethiye’nin çağdaş bir turizm merkezi olarak önümüzdeki yıllarını kurtarmaya yönelik planlamalar içindeyiz. Birtakım siyasi çevrelerin aksine, herhangi bir siyasi hesabı olmayan yurttaşlarımızla konuştuğumda onların da bizim bu iyiniyetli ve cesur çalışmalarımıza destek verdiklerini görmek, beni gelecek adına ümitlendiriyor.
Bu yıl açtığımız Bahriye Üçok Parkı ile buradaki Halkevi dar gelirli ve emekli yurttaşlarımız için önemli bir nefes alma alanı oldu. Ölüdeniz-Ovacık ve Karaçulha için de benzer halkevi projelerimizi en kısa zamanda tamamlıyoruz.
Yine bu sene yaklaşık 30 yıl önce yapılmış olan Çalış sahilini yaşanan çeşitli sıkıntılara rağmen baştan sona yeniledik ve modern bir çehreye kavuşturduk. Çalış projesi kapsamında toplam 19 dönüm alanda ve 1.3 km yol boyunca mevcut içme suyu hattına ait asbestli borular değişti, aydınlatma, elektrik, Mobese ve Telekom hatları yenilendi. Öncesinde olmayan; yağmur ve deniz suyu baskınına karşın drenaj hattı döşendi. Sahil boyunca gölge yapacak türden 120 adet ağaç dikildi. Mevcut yeşil alana ilave 2000 m² yeşil alan oluşturuldu. Plaja inen 66 adet merdiven yenilendi ve de engelli rampaları ilave edildi. Kıyı şeridi boyunca 35 adet oturma alanı yapıldı.
Tuzla mahallemizdeki elektrik hatlarını daha önce yerin altına almıştık. Bu yıl Kasım ayında ise Fethiye’nin ana caddelerinden birisi durumunda bulunan İnönü Bulvarı’ndaki enerji nakil hatlarının yer altına alınması çalışmalarına başladık. 
Sahil bandında, Fethiye’ye gelen hemen herkesin mutlaka kullandığı Cahit Gündüz Caddesinde altyapı ve üstyapı çalışmaları gerçekleştirdik. Bu bölgedeki elektrik hatları da yerin altına alındı ve üstyapıda çeşitli düzeltmeler yaptık. Sahil bandını boydan boya kateden tartan pistte ve bisiklet yolunda da yenileme çalışmaları gerçekleştirdik.
Diğer yandan, ilçemizin turizmde en bilinen yüzlerinden olan Hisarönü - Ovacık bölgesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak çok ciddi altyapı ve üstyapı çalışmaları gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı 121 kilometrelik Hisarönü-Ovacık kanalizasyon hattı projesi şebeke imalatı, parsel terfi hattı,  atık su terfi istasyonları, parsel baca imalatları ile  çok önemli bir çalışmaydı. Bu çalışmayı 2022’nin ilkbahar aylarında, turizm sezonu başlamadan tamamen bitirmeyi hedefliyoruz. Böylece bu bölgede özellikle sağanak yağmurlar sonrasında oluşan su baskınlarının ve mağduriyetlerin önüne geçilmiş olacak.  
Bu yıl şehir merkezinden Ölüdeniz’e giden Baha Şıkman Caddesi ve Ölüdeniz Caddesi gibi ana yollarda da çok önemli altyapı ve üstyapı değişiklikleri yapıldı. Bu yollar şehrimize yakışacak şekilde asfaltlandı, kaldırımları yenilendi. 
Ölüdeniz bölgesi içme suyu projesi ile Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar da yine Fethiye’nin geleceğine yönelik önemli altyapı projeleriydi. 
Yine bu sene Fethiye çevreyolu üzerindeki kavşaklarda şehrimize yakışan çeşitli düzenlemeler yaptık. 
Patlangıç bölgesinde “Cumartesi pazarı” olarak bilinen yerdeki çelik kontrüksiyonlu kapalı pazaryeri projemiz örnek bir çalışma oldu. Yenilenen kapalı pazaryerindeki güneş panellerinden günlük 1750 kw, yıllık 638.750 kw’lık yenilenebilir elektrik üretimine başladık. 
2019 yerel seçimlerinde verdiğimiz sözler doğrultusunda göreve gelir gelmez İnlice halk plajını yenilemiş, Karaot sahilini de halkımıza kazandırmıştık. Şimdi Akmaz ve Koca Çalış sahilinde de halkımıza yeni tesisler kazandırma gayreti içinde olduğumuzu belirtmek isterim.
Çalışmaları son aşamaya gelen, Bozyer, Karaçulha, Faralya ve Yeşilüzümlü’deki sosyal tesisleri de bu yıl içinde son düzenlemelerini tamamlayıp hizmete sokmak istiyoruz.  
Yine bu yıl içinde açtığımız ve kendi asfaltımızı üretmemize olanak sağlayan emülsiyon tesisi, diğer yandan, kooperatiflerle işbirliği yapılarak, Belediye’ye ait alanların “Bizim Bahçe Projesi” kapsamında ekilerek üretime kazandırılması çalışmalarını önemsiyorum. 
Şehir içi yolların standardını yükseltmek, ulaşımı daha kolay ve konforlu bir hale getirmek için iyileştirme çalışmaları kapsamında sadece bir sene içinde yaklaşık 150 bin m2 beton parke, yaklaşık 5 km bordür, yaklaşık 7 km oluklu bordür, yaklaşık 7.5 km kumlamalı bordür, görme engelliler için yaklaşık 5 km yön taşı, yaklaşık 11 km yağmur suyu oluğu, yaklaşık 3 km kumlamalı yağmur suyu oluğu döşedik. Bunlara ilaveten, yaklaşık 35 km2 Bsk asfalt ve 245 km2 sathi kaplama gerçekleştirdik. Tüm bunlar olurken halkımızın bazı sıkıntılar yaşadığı doğrudur. Fakat bu sıkıntılar çekilmeden şehrimizin altyapısını düzeltemezdik. Ayrıca, sadece yollarda değil, çeşitli kamusal alanlarda yaptığımız çalışmalarla da halkımızı layık olduğu modern bir çevreye kavuşturmaya gayret ettik.
Bu seneye kadar  belediyemizin temizlik faaliyetlerinde kullandığı bütün araçlar kiralıktı. Bu yıl yaz aylarında 3 yıllık kiralama bedeli karşılığında Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine kattığımız 38 adet yeni araç sayesinde, ciddi bir tasarruf sağlamış olduk. 
Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından 2021 yılında yaklaşık 120 bin ton atık toplanarak bertaraf sahalarına sevk edildi. Bu atıklar için araçlarımız ile yıl boyunca 13 bin civarında sefer yapıldı. 
Karada bu çalışmalarımız devam ederken, Fethiye Körfezi’ndeki deniz suyu kalitesini gözlemlemek ve tespit edilebilecek muhtemel kirlilik verilerini anlık olarak ölçmek üzere 2 adet “Akıllı Şamandıra” kullanımına başladık. Çevre bilincini geliştirmek üzere bitkisel atık yağ getiren yurttaşlarımıza koruyucu maske, atık pil veya tekstil atığı getiren kişilere “su perlatörü” hediye edilmesi gibi çeşitli kampanyalar düzenledik.
Çevre konusuna verdiğimiz özel önem, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından “En İyi Çevre Eğitim ve Bilinçlendirme Etkinlikleri Ödülü” ile taçlandırıldı.
İlçemizi imar ederken, insanlarımızı da özellikle Covid-19 ile mücadele kapsamında desteklemeyi unutmadık. Binlerce maskeyi ücretsiz dağıttık. Yıl boyunca toplam 84 ayrı noktadaki kamu kurumları ve ibadethaneler gibi halka açık alanlarda dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirdik. 
Yine yıl içinde, haklarını asla ödeyemeyeceğimiz sağlık çalışanlarına minnetimizin bir ifadesi olarak “Saygı Anıtı”nın açılışını yaptık. 
Yıl boyunca ihtiyaç sahibi ailelerimize binlerce gıda paketi ulaştırdık. Yaz aylarındaki yangınlardan zarar gören yurttaşlarımıza başta beyaz eşya olmak üzere ev eşyası desteğinde bulunduk. 
Pandemi sürecinde en çok yorulan birimlerimizden bir tanesi de Zabıta Müdürlüğü oldu. Rutin denetimlerde bulunmanın yanında, ihtiyacı olan yurttaşlarımıza yakacak ihtiyacına kadar yardım ulaştırmak, pandemi sürecinde hasta ve yaşlı yurttaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için evleri tek tek ziyaret etmek gibi birçok görevi de zabıta arkadaşlarımız üstlendi. 
Genel ekonomideki tüm zorluklara rağmen, 2021 yılında Zabıta Müdürlüğümüz tarafından 500’den fazla yeni iş yeri açılışına ruhsat vermişiz. Bu durum beni sevindiriyor. Çünkü Fethiye’ye olan inancın kaybolmadığını gösteriyor. 

KÜLTÜREL VE SPORTİF FAALİYETLER 
Üzülerek itiraf etmeliyim ki; geçen yıl olduğu gibi, 2021 yılında da pandemiden kaynaklanan kısıtlamalar ve önlemler nedeniyle çok istediğimiz bazı etkinlikleri yapamadık. 
Ancak yine de sene boyunca, Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun 2021 yarış takviminde de yer alan Türkiye Enduro Şampiyonası ve Türkiye ATV Şampiyonası’nın 3. ayak yarışları, Türkiye Akdeniz Offroad kupası 1. ayak yarışı, 30 Ağustos Melek Mosso açık hava konseri, 29 Ekim münasebetiyle düzenlenen Selda Bağcan halk konseri, ücretsiz düzenlediğimiz Rus Kızılordu ve Haluk Levent konseri ile zaten bunalmış olan halkımızı bir parça mutlu etmeye çalıştık. Çeşitli konferanslar, sempozyumlar, söyleşiler, yazar buluşmaları, anma programları gibi programlarla birbirinden değerli isimleri halkımız ile buluşturduk. Ulusal medyanın önemli isimlerinin Likya Etkinlikleri ve Kitap Günleri kapsamında Fethiye’ye gelmeleri ilçemizin ulusal medyada yer bulmasına da vesile oldu.
21.yüzyılda algı konusunun her alanda çok önem kazandığını görüyoruz. Biz de Fethiye Belediyesi olarak bu bilinçle, ilgili meslek kuruluşlarımız ve sivil toplum örgütlerimizle koordineli olarak, lobi faaliyetlerinde bulunmaya, Fethiye’mizi İstanbul’da düzenlenen Tarım Fuarı’nda ve ayrıca El Sanatları Fuarı’nda, Ankara’da çeşitli ortamlarda, Antalya Turizm Fuarı’nda temsil etmeye çalıştık. 
2021 yılında, yerli turistlerin ilçemizi tercih etmesiyle, sınır kapılarının açıldığı ülkelerden gelen turistlerle çarklar yavaş da olsa dönmeye devam etti. Özellikle son aylarda güzel bir ivme, toparlanma yakalandı. 2022 sezonu için, konaklama sektöründe rezervasyonlarımız şimdiden iyi gidiyor. Turizm sektörü pamuk ipliğine bağlı bir sektör olsa da, her şeyin yolunda gitmesini umut ediyor ve kayıplarımızı telafi edebileceğimiz bir sezon olmasını beklediğimiz 2022 yılı için, Fethiye Belediyesi olarak tanıtım çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. 2022’de de, pandeminin elverdiği ölçüde, gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında Fethiye’nin sesi olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlçemize turist gelecek ki esnafımız kazansın, Fethiye’miz kazansın.
Pandemi nedeniyle geçen sene düzenlenemeyen Uluslararası Hava Oyunları’nın bu yıl binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilmesi, çocuklarımıza ücretsiz düzenlediğimiz modern okçuluk kursları, tanınmış simaların ve milli sporcuların katılımlarıyla düzenlediğimiz Likya Cup tenis turnuvası bu yılın önemli spor organizasyonları oldu.
Burada bir de müjde vermek istiyorum. 2022 yılında okullar bölgesinde çocuklarımız için yepyeni bir spor salonunun açılışını yapacağız. 
Diğer taraftan, yaklaşık bir yıl önce kurulan Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifinin faaliyetlerinin bu yıl giderek artmasından son derece memnun olduğumu söylemek isterim. Özellikle Belediyemiz ile Likya Fethiye Kadın Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde yapımı tamamlanan Kaya Halısı Dokuma Atölyesinin hizmete açılması hepimizi çok memnun etti. Neredeyse yok olmaya yüz tutmuş Kaya Halısını böylece yeni kuşaklara aktarmak istiyoruz. 
Devam etmekte olan tarihi Fethiye Kalesi restorasyon ve onarım projesine Belediye olarak destek vermekte olduğumuzu da halkımızın bilgilerine sunmak isterim. 
Yine bu sene içinde Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak “Sen de Gel Down Kafe” açılışını yapmış olmaktan ve bu evlatlarımıza bir ölçüde de olsa sahip çıkmaktan dolayı son derece mutluyum.
Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın uzaktan eğitim esnasında geri kalmamaları için tablet bilgisayar desteği sağladık. 

YEREL MEDYA 
Ülkemiz bildiğiniz gibi ekonomik bakımdan çok zor bir süreçten geçiyor. Burada bir parantez açarak yazılı basının ve medya sektörünün de bu zor durumdan çok olumsuz etkilendiğini hatırlatıyorum. Hakikaten gazeteler, internet siteleri, televizyonlar, radyolar, bütün iletişim mecraları çok zor bir süreçten geçiyor. Bu noktada halkın haber alma özgürlüğü için yerel yönetimlerin, muhtarların, şehir dinamiklerinin, basına mutlaka sahip çıkması gerektiğini hatırlatmak istiyor ve medya emekçilerinin de yeni yıllarını kutluyorum.

CAN DOSTLARIMIZI DA UNUTMADIK
Hepimizin bildiği gibi, yılın son günlerinde ülkemiz genelinde sokak hayvanları konusu ana gündem maddelerinden biri haline geldi. Biz geçen yıldan beri özellikle pandemiden dolayı sokağa çıkma yasaklarının olduğu zamanlarda, hayvansever yurttaşlarımızla birlikte tonlarca mama dağıttık. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. 
İlgili personelimiz 2021 yılı boyunca bakımevinde 1842 adet  kedi, 1050  adet   köpek    için  kısırlaşma, aşılama, işaretleme  ve  mikro-çip  uygulaması  yaptılar. Geçici hayvan bakım merkezinde dönem zarfında ayrıca 3500  kadar  hayvanın  tedavisi gerçekleştirildi. 
Diğer yandan, geçici hayvan bakım merkezinde yeni bölümlerin açılması için çalışmalarımızın devam ettiğini hatırlatmak isterim.
Hayvanları seven yurttaşlarımız ile hayvanlardan korkanları dengeli bir biçimde birarada yaşatmak zorundayız. Böyle bir sorumluluğumuz var. Fethiye Belediyesi olarak, Hayvanları Koruma Yasası’nın emrettiği biçimde, sokak hayvanlarını kısırlaştırma, aşılama, anti-paraziter uygulama ve kimliklendirme işlemleri sonrasında alındıkları yere geri bırakıyor ve düzenli kontrollerini sağlıyoruz. Olması gereken de zaten budur.
PANDEMİ AZALARAK HAYATIMIZDAN ÇIKACAK 
Ben umut ediyorum ki; artık bu yaşadığımız felaketler bir son bulacak. 2022 yılını hep birlikte çok güzel geçireceğiz ve pandemi hayatımızdan azalarak çıkacak. Yaşadığımız tüm sıkıntılar 2021’de kalsın. 2022’de tüm insanlığa sağlık başta olmak üzere, huzur, mutluluk, barış ve bereket dolu günler temenni ediyorum. 
Fethiye olarak ise, patlama yaşanmasını beklediğimiz 2022 yılı turizm sezonundan payımıza düşeni almayı, halkımızın  kayıplarını telafi etmesini umuyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN