Fethiye Belediyesi'nden 'Farkındalık Günü'

Fethiye Belediyesi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü programı Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

Programa Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Belediye Meclis Üyeleri, bazı STK temsilcileri, engelli derneklerinin temsilcileri, özel eğitim okulları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
Bolelli, “Farkındayız”
Program Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli’nin konuşmasıyla başladı. Bolelli, “Engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve haklarını tam ve eşit bir şekilde sağlamak noktasında ciddi bir farkındalık oluşturmak amacıyla ilan edilen bir gündür. Dolayısıyla bugünü engelliler kutlaması olarak değil, karşılaşılan sorunları gündeme getirileceği, çözümlerinin ele alınacağı bir tarih olarak görmekteyim. Şüphesiz engelli kardeşimizin gününü hatırlamak, bir günde sınırlı kalmamalıdır. Yaşamın içerisinde birçok engelle karşılaşan engellilerimizin farkında olmamız, onlarla yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor” dedi.
“Sevgi varsa engel yok”
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Birimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Gül Yur, “Bugün burada bir araya gelmemizin en önemli nedeni; sizlerin ve ailelerinizin her alanda yaşadığı sorunlarda duygudaşlık etmek, sevgi varsa engel yok demek içindir. Engelli bireylere eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi fırsat eşitliği sağlanmasında farklılıklarına saygı gösterilmesinde, mekânsal erişimin yanında teknolojiye ve bilgiye erişimin sağlanmasında yerel yönetimlere ve üniversitelere büyük bir iş düşüyor” diye konuştu.
Eser Tunçoğlu türküler söyledi
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Birimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü öğrencileri ve Fethiyeli sanatçı Eser Tunçoğlu tarafından türküler söylendi. Fethiye Belediyesi Engelsiz Masası’nın organizasyonunda gerçekleşen etkinlikte birbirinden güzel etkinlikler alkış aldı. 
Yaman, Karaca’ya teşekkür etti
Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman ise, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı birçok proje başlangıcında kendilerini arayıp görüş almalarından dolayı teşekkür etti. Fethiye Belediyesi’nin bu hassasiyetine dikkat çeken Yaman, engelliler gününün farkındalığına dikkat çekti.
Altınokta Körler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Psikolog Zuhal Karın tarafından kör ve körleğe dair interaktif sunum gerçekleştirildi. Zuhal’ın sunumu katılımcılar tarafından sıkça alkışlandı. 
Fethiye Bedensel Engelliler ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bozbaş tarafından ‘sen engelli olsaydın’ adlı şiiri okudu. Bozbaş’ın anlamlı şiiri duygusal anlar yaşattı. Engelli Kader Koca tarafından ‘bachata’ dansı da yapıldı. Aynı zamanda MSKÜ Sağlık Birimleri Fakültesi öğrencileri tarafından ‘veli toplantısı’ adlı tiyatro sergilendi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN