Fethiye Belediyesi'nin Okçuluk Kurslarına Büyük İlgi

Fethiye Belediyesi tarafından Kasım ayı başında başlatılan modern okçuluk kurslarına gençlerin ilgisi büyük oldu. Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun sertifikalı antrenörlerinden Kartal Cenk Taş tarafından verilen modern okçuluk kurslarına 60 kadar öğrenci katılıyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye Belediyesi tarafından Ovacık bölgesinde verilen kurslar hakkında bir açıklama yapan Federasyonun sertifikalı antrenörlerinden Kartal Cenk Taş şunları söyledi: “Fethiye Belediyesi ile birlikte geçen yıl modern okçuluk kursları düzenlemeye başlamıştık. Yine Belediyemiz ile beraber Kasım ayının başlarında yeni kurs dönemini başlattık. Belediye Başkanımız Alim Karaca'nın destekleriyle tamamen ücretsiz bir biçimde düzenlenen kurslara gençlerimizin yoğun bir ilgisi oldu. Bir ay sürmesi planlanan bu kurs döneminde de sporculardan hiçbir ücret alınmıyor.
Gençlerimizin ve ailelerinin bu kurslara gösterdikleri yoğun ilgide önceki kursiyerlerimizin yaşadıkları memnuniyeti çevreleriyle paylaşmaları önemli bir etki yarattı diye düşünüyorum. Yine kursların ücretsiz olmasının ve açık havada, pandemi tehdidinden uzak, hijyenik koşullarda spor yapılmasının aileleri rahatlattığını değerlendiriyorum. Tokyo olimpiyatlarında genç sporcumuz Mete Gazoz’un altın madalya kazanması da gençlerin bu spora ilgi duymalarına vesile oldu. Ayrıca gençlerimiz bilhassa son zamanlarda televizyonlarda gösterilen tarihi dizilerden de etkilenerek okçuluğa merak duymuş olabilirler. 
Okçuluk ilk bakışta durağan bir spor gibi görünse de, yapılan akademik ölçümler sonucunda 1 saat tenis oynayan bir sporcu ile 1 saat ok atan bir sporcunun aynı kaloriyi harcadıkları ispatlanmıştır. Bunun yanında, okçuluk sporu kişisel ve karakter gelişimi açısından insanları pozitif yönde etkiler. Günde kendinize 100-200 kez hedef koyup bu hedefe ulaşıp ulaşamadığını sorgulamak kişinin disiplin duygusunu geliştirir. Bu spor kişiye sabretmeyi ve dikkatli olmayı öğretir. Sürekli dik vaziyette ok atıldığı için, vücudun doğal postürünün kazanılmasını sağlar. Stresle baş etmeye yardımcı olur ve eğlencelidir. 
Pandeminin bir ölçüde hafiflemesini göz önüne alarak, fakat tedbiri asla elden bırakmadan, Ovacık'taki spor kompleksinde, 9-12 yaş grubu için başlattığımız kurslarımız önümüzdeki süreçte de devam edecek. Kurslarımıza yeni kursiyerleri bekliyoruz. Okçuluk kurslarıyla ilgilenen kişiler 05468005805 numaralı telefondan bilgi alabilirler. Bu spor hakkında daha önce deneyimi bulunmayan aileleri ve gençleri antrenmanlarımızı yerinde izlemeye davet ediyoruz.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN