FETHİYE BELEDİYESPOR'DAN MAÇA DAVET

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'nin bitimine sadece 6 hafta kaldı. Ligin 24 haftası geride kalırken, Basketbol Süper Ligi'ne çıkacak ve play off oynayacak takımlar henüz netleşmedi. Sadece bu sezon hiç galibiyet alamayan Akhisar Belediyespor'un küme düşmesi kesinleşirken, birkaç takım alt lige gitme endişesi taşıyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Statüye göre Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezonu lider tamamlayacak takım doğrudan Basketbol Süper Ligi’ne yükselecek. Basketbol Süper Ligi’ne çıkacak ikinci takım ise 2. ve 9. takımlar (toplam 8 takım) arasında oynanacak play off maçlarından sonra belli olacak. 
Türkiye Basketbol Ligi’nin 24 haftası geride kalırken, play off potasının son sırasında ve puan cetvelinin 9. sırasında yer alan Balıkesir Büyükşehir’in 10 galibiyeti bulunuyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, TED Ankara Kolejliler, Akran Gemlik ve HDI Sigorta Antalya Güneşi’nin de yine Balıkesir Büyükşehir gibi 10 galibiyeti olmasına rağmen, bu takımlar averaj hesabı nedeniyle şimdilik play off grubunun dışında kalıyorlar.
Sadece 1 galibiyet eksiğiyle, 9’ar galibiyeti bulunan Finalspor düşme hattında bulunurken, Fethiye Belediyespor ise düşme hattının hemen üstünde yer alıyor.  
Bu istatistikler takımlar arasında aslında çok ciddi bir fark olmadığını, ligin ne kadar dengeli ve çekişmeli geçtiğini, alınacak 1-2 sürpriz galibiyet ya da yenilgiyle ligin tüm dengesinin değişebileceğini gösteriyor. 
KAPTAN OGÜN’DEN DAVET 
Fethiye Belediyespor, ligin 25. haftasında 3 Nisan Pazar günü, saat: 14.00'te Beşkaza Spor Salonu'nda düşme hattındaki en büyük rakiplerinden Bursa takımı Akran Gemlik'i konuk edecek.
Fethiye Belediyespor kaptanı Ogün Sevinç bu zorlu maç öncesinde Fethiyeli basketbolseverleri maça davet etti. Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan kaptan Ogün Sevinç; “Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezonun önemli bir kısmını geride bıraktık. Takımımız içinde bulunduğu bazı maddi sıkıntılara rağmen elde ettiği 9 galibiyetle play off grubundan sadece 1 maç geride bulunuyor. Ama aynı zamanda düşme hattında yer alan Finalspor’un da 9 galibiyeti var. Dolayısıyla önümüzdeki 6 hafta tüm takımlar için çok zor geçecek. Akran Gemlik’i ilk devredeki maçta Bursa’da 72 – 80 yenmiştik. Burada da galip gelerek ikili averajı elimizde tutmak istiyoruz. Şu an 10 galibiyeti olan Gemlik kalan 6 haftada ligin zirvesindeki Samsunspor ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yanısıra, küme düşmeme mücadelesi veren HDI Sigorta Antalya Güneşi ile kendi evinde oynayacak. Bizden başka yine ligde zor günler yaşayan Finalspor ve ayrıca play off potasında iyi bir kapmak isteyen Mamak Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacaklar. Bizim kalan 6 maçımız ise Akran Gemlik haricinde, deplasmanda TED Ankara, Balıkesir Büyükşehir ve Sigortam.net, ayrıca içerde Ormanspor ve Konyaspor ile olacak. Normalde kazanacağımız 2 maç bizi ligde tutar. Alacağımız daha fazla galibiyet ve diğer maçların sonuçlarına göre ise play off oynama durumumuz bile olabilir. Dolayısıyla, Türk spor camiasının bilinen en ateşli taraftar gruplarından olan Fethiyeli taraftarları bu hafta mutlaka Beşkaza Spor Salonu tribünlerinde görmek istiyoruz. Onların maç boyunca sürecek destekleriyle ve tüm takım arkadaşlarımın mücadeleleriyle galip geleceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Fethiye Belediyespor ile Akran Gemlik arasındaki 25.hafta mücadelesi 3 Nisan Pazar günü, saat: 14.00'te Beşkaza Spor Salonu'nda oynanacak.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN