Fethiye'deki İngilizlerden Atatürk'e saygı duruşu

Fethiye'de yaşayan Birleşik Krallık vatandaşları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 83. yıldönümünde düzenledikleri törenle andı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye Belediyesi'nin Ölüdeniz'deki ek binası bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan İngilizler, anıta çiçekler koyup, saygı duruşunda bulundular.
Fethiye'de yaşayan İngilizler, tüm dünyada 11 Kasım günü gerçekleştirilen "I. Dünya Savaşı'nda hayatlarını kaybeden askerleri anma" törenini bu yıl Atatürk'ün ölümünün yıldönümü ile birleştirdiler.
Haftasonu Ölüdeniz'deki Atatürk Anıtı önünde toplanan 100 kadar İngiliz, Atatürk Anıtına çiçek bırakarak, saygı duruşunda bulundu. Modern Türkiye'nin kurucusu olarak nitelendirdikleri Atatürk'ü ve I.Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden askerleri anma töreni sırasında bazı İngilizler'in gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.
Anma töreninde bir konuşma yapan İngiliz Anthony Benham, Fethiye'de yaşayan İngilizler olarak kendilerini Türkiye'de yabancı olarak hissetmediklerini, Türk komşularıyla ve Türk arkadaşlarıyla aynı şeylere sevinip üzüldüklerini, Atatürk'ü yakından tanıdıklarını ve büyük saygı duyduklarını belirtti. Bu nedenle her yıl düzenledikleri 11 Kasım törenlerini, Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım ile birleştirdiklerini vurgulayan Anthony Benham, "Türkiye için büyük öneme sahip Atatürk'e Fethiye'de yaşayan İngilizler olarak büyük saygı duyuyoruz. Bugün Atatürk anıtı önünde toplandık ve hem bu büyük lider için, hem de I.Dünya Savaşı'nda hayatlarını kaybeden tüm askerler için saygı duruşunda bulunduk" dedi.
Törende Fethiye Belediyesi'ni temsilen bir konuşma yapan Yavuz Topateş ise Atatürk'ün 1934 yılında Avusturalyalı annelere hitaben yazdığı mektubu okudu. Topateş "Fethiye'de yaşayan yabancıları Belediye olarak asla bir misafir ya da yabancı olarak değil, büyük Fethiye ailesinin doğal bir parçası olarak gördüklerini" ifade etti.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN