Fethiye Gazi İlkokulu 1/B Sınıfı Yıl Sonu Şenliği

Fethiye Gazi İlkokulu 1/B sınıfı öğretmeni Hatice Karakan ve öğrencileri düzenledikleri yıl sonu şenliği ile Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde coşkuyla izleyicilerle biraraya geldiler.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye BİLSEM Kurum Müdürü Vildan Alp, Fethiye Gazi İlkokulu Müdür Yardımcıları Mehmet Arslan ve Halil Nuri Dontlu , Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Akyürek, 1/B sınıfı velileri ve çok sayıda izleyicinin katıldığı programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlandı. Açılış konuşmasını 1/B sınıfı öğretmeni Hatice Karakan yaptı. 
Programda ilk olarak Fethiye Bilim Sanat Merkezi Müzik Yetenek Alanı Proje öğrencileri Mehmet Akyüz (gitar), Ada Şanlı (flüt), Gülenay Güneş (Piyona vokal), Yaren Deniz Küçükdöğerli (Piyona vokal), Danışman Öğretmen Aslı Özabalı Gökçeaslan rehberliğinde ‘’Geçmişe Dinlet Geleceğe Söylet’’ projesi kapsamında Fethiye Gazi İlkokulu 1/B sınıfı öğrencileri ile bir konser gerçekleştirmişlerdir.
60’lar 70’ler dönem şarkılarının seslendirildiği konser yediden yetmişe tüm izleyenlerin beğenisine sunulmuştur. Dönem şarkılarının nesilden nesile aktarılmasını hedefleyen proje ilgiyle izlenmiştir. Gelecek günlerde huzurevi sakinleri ile de bir buluşma gerçekleştirmek istediklerini dile getirdiler. 
Programın devamında annelerle oğulları, babalarla kızları birbirlerine şiirler okuyup şarkılar söylediler. Duygusal anlar yaşandı. Şenlik şiirler, şarkılar, tiyatro ve monologlarla devam etti.
Gecenin sürprizi Fethiye’mizin yetiştirdiği, türkülere sesiyle ve sazıyla  hayat veren, bir o kadar da kişiliği ile örnek teşkil eden çok değerli bir sanatçı: Fethiye Belediyesi Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Tunç idi. Ali Tunç’a Filiz Gümüş Iltar eşlik etti. Ali Tunç’un öğrencilerle düeti ve söylediği birbirinden güzel türküleriyle şenlik son buldu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN