FETHİYELİ OKÇULARIN BAŞARISI

Fethiye'de okçuluk sporuna ilgi gün geçtikçe büyüyor. Okçuluğa ilgisi artan Fethiyeli gençler son olarak Muğla'da düzenlenen İl Birinciliği müsabakalarında Fethiye adına başarılı sonuçlar aldılar.

PAYLAŞ

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun sertifikalı antrenörlerinden Kartal Cenk Taş idaresindeki Fethiyeli genç okçular Okul Sporları Federasyonunun Muğla'da düzenlediği yarışmaya değişik kategorilerde 103 sporcu ile katılarak 9 madalya kazandılar.
Faaliyetlerine halen Ovacık bölgesinde devam eden Okçuluk ve Doğa Sporları Kulübü Derneği sporcuları Muğla’daki il yarışmalarında Minik Kızlar, Minik Erkekler, Küçük Kızlar, Küçük Erkekler, Yıldız Kızlar Makaralı, Yıldız Kızlar ve Genç Erkekler kategorilerinde yarışarak Fethiye’ye 9 madalya getirdiler.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan okçuluk antrenörü Kartal Cenk Taş “Okçuluk her yaşta insan tarafından rahatlıkla yapılabilen, beden terbiyesi veren bir spordur. Okçuluk stresle baş etmeye yardımcı olur ve eğlencelidir. Sabretmeyi ve dikkatli olmayı öğretir.  İnsana dik bir duruş temin ederek, hareketlerine esneklik ve zarafet kazandırır. Eklem ve tendonların, omuz, sırt ve bacak kaslarının kuvvetlenmesini sağlar. Kurslarımızda hedefleri sosyal mesafeye uygun biçimde yerleştiriyoruz ve atış aralıklarına dikkat ediyoruz. Sporcularımız kendi malzemelerini kullandıkları ve başka sporcular ile eşyalarını ortaklaşa kullanmadıkları için sağlıklı bir ortam var. Ayrıca, açık alanda ve temiz havada spor yaptığımız için de okçuluğun çocuklarımız için uygun bir spor olduğunu söyleyebiliriz. 2020 ve 2021 yılında Belediye Başkanımız Alim Karaca'nın destekleriyle ücretsiz  okçuluk kursları açmıştık. Okçuluk kurslarımız hakkında bilgi edinmek isteyen gençlerimiz ya da velileri bizlere 05468005805 numaralı telefondan ulaşabilirler” dedi.
 

FETHİYELİ OKÇULARIN BAŞARISI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN