FTSO Mayıs Ay'ı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 'Ekonomide 2021 Yılı ve 2022 Yılı Değerlendirmesi' konulu sunum yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Marangoz, son 3 yılda yaşananları takip etmekte zorlandıklarını belirterek küresel ekonomik veriler, pandemi ve kuraklıkla birlikte olağanüstü bir dönemden geçtiklerinin altını çizdi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

FTSO Likya Salonu’nda 20 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya FTSO Meclis Başkan Yardımcısı Erhan Tüfekçi başkanlık etti. Meclis üyelerinin bir bölümü toplantıya, internet üzerinden çevrimiçi video konferans yöntemiyle katıldı. Toplantıda ilk olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Marangoz tarafından ‘Ekonomide 2021 Yılı ve 2022 Yılı Değerlendirmesi’ konulu sunum yaptı.

Prof. D. Marangoz, pandemi ve tüm dünyada neden olduğu küresel ekonomik gelişmelere, kuraklığın da eklendiğini belirterek olağanüstü yıllardan geçtiklerini belirtti. Son yıllarda gelişmeleri takip etmekte zorlandıklarını anlatan Marangoz, suyun gelecek yıllarda stratejik bir silah hale geleceğine dikkati çekti. Kuru tarım yapılamayacağına vurgu yapan Marangoz, “Rusya-Ukrayna Savaşı pandeminin etkisiyle tüm dünyada bozulan dengeleri bir kez daha bozdu. Yerli üretimin önemini tüm dünya bir kez daha gördü. Şunu net olarak söyleyebiliriz ki Türkiye’de tarımın çok acil desteklenmesi lazım. Hemen bu gece. Buğdayı Ukrayna’dan alıyorduk. Ukraynalılar savaşacak mı,  yoksa buğday mı ekecek? Rusya stratejik olarak buğday stoklarını tüketmek istemeyecektir. Hindistan’da ise ciddi bir kuraklık var. Tarımı desteklemek zorundayız. Yoksa yiyecek ekmek bulmakta zorlanacağız.” dedi. 

Dünyanın küresel göç verilerini de paylaşan Prof. Dr. Marangoz, sunumunun sonunda meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.FTSO Mayıs Ay'ı meclis toplantısı gerçekleştirildiFTSO Mayıs Ay'ı meclis toplantısı gerçekleştirildi    

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN