FTSO'NUN İLK YARDIM EĞİTİMİNE KATILAN 26 KİŞİ SERTİFİKA ALDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından düzenlenen 'İlk Yardım Eğitimi'ne katılarak düzenlenen sınavda başarılı olan 26 kişi, 3 yıl geçerli 'İlk Yardımcı Sertifikası' almaya hak kazandı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Sertifika süreci, 11-13 Mayıs 2022 tarihlerinde FTSO Likya Salonu’nda gerçekleştirilen ilk yardım eğitimi ile başladı. Yeni belge alacaklar için 11-12 Mayıs tarihlerinde 2 gün, belgesini yenileyecek katılımcılar içinse 13 Mayıs tarihinde 1 gün ilk yardım eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim, Cankurtaran Tıp Hizmetleri Hekimi Göksal Bulut tarafından teorik ve uygulamalı olarak verildi. Yetişkin, çocuk ve bebeklerde temel yaşam desteği, kanama, yaralanma, yanık, donma, sıcak çarpması, burkulma, bilinç bozuklukları, zehirlenme, hayvan ısırması, yabancı cisim kaçması ve boğulmalarda ilk yardım konularının işlendiği eğitimde, hasta/yaralı taşıma teknikleri, OED (Otomatik Eksternal Defibrilatör) cihazı kullanımı konularına geniş yer ayrıldı.

Eğitim sonunda 26 katılımcı, 24 Mayıs tarihinde Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından sınava tabi tutuldu. Sınavı başarı ile geçen 26 kursiyer, 3 yıl geçerli olacak ‘İlk Yardımcı Sertifikası’ almaya hak kazandı. 

‘İlk yardım eğitimi almış personel bulundurma zorunluluğu’

Sağlık Bakanlığı’nın ‘İlk Yardım Yönetmeliği’ne göre iş yerlerinde, ilk yardım eğitimi almış personel istihdam edilmesi gerekiyor. İlk yardım eğitimi almış personel sayısı, iş yerlerinin tehlike sınıfına göre değişiyor. Az tehlikeli sınıfta bulunan iş yerlerinde 20 personelden 1’inin kişinin ilk yardım eğitimi almış olması zorunlu iken çok tehlikeli iş yerlerinde ise 10 personelden 1’inin ilk yardımcı belgesi bulunması gerekiyor. Bu eğitimler ile katılımcıların, acil sağlık yardımına ihtiyacı hasta ve yaralıların, ambulans geline kadar yâda bir sağlık kurumuna ulaştırılıncaya kadar geçen sürede, hayatta kalmalarına destek olmaları hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN