GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, 19 Eylül 1921'de Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal' rütbesi ve 'Gazi' unvanı verilişinin yıldönümünü 'Gaziler Günü' olarak kutlamaktayız. Bu hususta 19 Eylül Gaziler Günü Fethiye'de de törenle kutlandı. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye Kaymakamlık binası Atatürk anıtı önünde gerçekleşen tören, Atatürk anıtına çelenk sunma ile başlayıp saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. İstiklal marşı okunurken Şanlı Bayrağımız göndere çekildi. Güneydoğu gazisi Abdullah Kaba’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasının ardından Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Namık Ünal Gaziler Günü konuşmasını yaptı. Tören konuşmaların ardından şiirlerle son buldu. Fethiye Kaymakamlık binası Atatürk anıtı önünde gerçekleşen törene Fethiye Kaymakamı Alper Balcı beraberinde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Garnizon Komutan Vekili Personel Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Sabuncu, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Namık Ünal, Gaziler, Şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

19 Eylül Gaziler Günü münasebeti ile gerçekleşen törende konuşma yapan Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Namık Ünal, “Eylül ayı ülkemizde coşkulu geçmektedir. Çünkü Eylül ayının her gününde aşa yukarı bir ilimizin, bir ilçemizin kurtuluş günü vardır. 9 Eylül’de de alçak yunanın İzmir’den kovulmasının 100.yılını kutladık. Yine bir Eylül günü; 19 Eylül 1921 Türkiye Büyük Millet Meclisi Yüce Türk Milleti adına vefa duygusunun en güzel örneğini göstererek Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ve Mareşallik ünvanını verdi. Buna istinaden 4768 sayılı yasa ile ülkemizde 19 Eylül Gaziler Günü olarak belirlenmiştir. Bugünde Gaziler Gününü ülkesi ve milleti için çok büyük emekler, değerli hizmetler vermiş, vatan savunmasında gerektiğinde canlarını vermekten hiç tereddüt etmemiş kahraman gazilerimizi anmak için toplanmış bulunuyoruz. Bizlerde başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşları ülkenin birlik ve beraberliğinin teminatı olan Çanakkale’de destanlar yazan, Kurtuluş Savaşında bütün yoksulluklara rağmen emperyalist, işgalci orduları yenip denize döken, Kore Savaşında savaşın kaderini değiştirip Güney Kore Devletinin kurulmasını sağlayan, Kıbrıs’ta tüm dünyanın çıkamazlar, başaramazlar, kazanamazlar dediği savaşı 17 günde bitirip oradaki soydaşlarımızı Rum ve Yunan zaliminden, zulmünden, soykırımından, katliamından kurtararak yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kurulmasını sağlayan vatanın bölünmez bütünlüğü için Güneydoğu dağlarında şehirlerinde ve ülkenin birçok yerinde terör örgütü ile ölümüne mücadele eden, 15 Temmuz’da içimizden çıkan hainler fetocuların karşısında dimdik duran onlara geçit vermeyen heveslerini kursaklarında bırakarak devletimizin ve cumhuriyetimizin bekasını sağlayan mağrur, gururlu bir o kadar da mütevazi Türkiye Muharip Gazileriyiz” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN