Genç Judocular yarıştı

Fethiye Beşkaza Spor Salonu'nda 9 ilden 176 sporcunun katılımı ile Judo Bölge Grup Birinciliği karşılaşmaları yapıldı.Yapılan karşılaşmaların ardından dereceye giren sporcuların madalyaları verildi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

Fethiye Beşkaza Spor Salonu’nda Judo Bölge Grup Birinciliği karşılaşmaları yapıldı. Organizasyona Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Muğla İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlman, Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, sporcular, öğretmenler ve veliler katıldı. Judo Bölge Grup Birinciliği karşılaşmalarına Antalya, Aydın, Burdur, Denizli , Isparta , İzmir, Antalya, Manisa ve  Muğla’dan 176 sporcu katıldı. 
Organizasyon Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından açılış konuşmasını Muğla İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlman yaptı.
Yarışmaya Denizli’den katılan Dilan Çam,  “17 yaşındayım, Denizli’den geldim. 8 yıldır bu sporu yapıyorum. Biraz heyecanlıyım ama maçlara git, gel yaptığım için artık alıştım. Madalya için savaşacağız” dedi.
Yarışmaya Isparta’dan katılan Emine İlayda Aydoğmuş, “Isparta’dan geliyorum, Gülşen hocanın kulübündeyim. 40 kilo da 3. oldum Isparta’ya bronz madalya ile döneceğim” diye konuştu.
Yarışmaya katılan Fethiyeli sporcu Hanife Karagöz, “16 yaşındayım, Muğla Fethiye’den katılıyorum Gençlik merkezinden. Maçımız var çok heyecanlıyız yani aynı zamanda çok gerginiz de. Judo gerçekten çok zor bir spor” dedi.
Yapılan açılışın ardından yapılan müsabakalarda; 
40 kilogram kızlarda 1. Zilan Ertem(Manisa), 2. Bengü Yılmaz(Manisa), 3. Emine İlayda Aydoğmuş(Isparta) 
44 kilogram kızlarda 1. Gülşen Tanrıkulu(Manisa), 2. Hiranur Ülger(Antalya), 3. Ayşe Gülsüm Çevik(Antalya)
48 kilogram kızlarda 1. Merve Nur Alkış(İzmir), 2. Pınar Boğa(Manisa), 3. Dilan Çam(Denizli)

52 kilogram kızlarda 1. Ayşe Naz Özdemir(Denizli), 2. Ceyda Aydın(Manisa), 3. Medine Güneş(İzmir)

73 kilogram erkeklerde 1.Abdulkadir Atılgan( Manisa )2. Yiğit Yumrutaş (Denizli) 3. Hasan Efe Ergin (İzmir)

81 kilogram erkeklerde 1. Enes Pınar(Manisa), 2. Cuma Çiçek(Manisa), 3. Ahmed Mücahid(İzmir)

90 kilogram erkeklerde 1. Sami Yusuf Çiçek(Manisa), 2. Doğukan Oğuz(Denizli), 3. Zübeyir Talha Polat(Manisa), 3. Hakkı Emir Ulas(Manisa)

+90 kilogram erkeklerde 1. Mehmet Ali Akıncı(Denizli) 2. Mehmet Alp Seçilmiş(Manisa), 3. Battal Serdar Arslan(Kahramanmaraş), 3. Mehmet Emin Çolakçivi (Manisa) sonuçları alındı.

Yapılan organizasyon ile ilgili açıklama yapan Muğla İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “Burada bugün müsabakalarımız başladı, antrenmandan ziyade müsabakalar yapılıyor. Bu judo dalında okul sporları grup müsabakaları, 9 ilde 176 sporcu katılımı ile 2 gün devam edecek. Muğla olarak Fethiye ilçemiz de bu güzel organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yeryüzü cenneti olan Muğla’mızın tüm merkezinde ve ilçelerin de turizm de marka kent olan Muğla’mızı sporda da marka kent olması yolunda hızla ilerliyoruz. Bu tür organizasyonlarla turizmin 12 aya yayılması bu ilimizin ve ilçelerimizin tüm güzelliklerinden Fethiye’mizin güzelliklerinden tüm sporcuların, gelen hakemlerin, antrenörlerin ve ailelerinde yararlanması adına çok güzel bir organizasyon. Kış sezonunda da turizme katkı veren bu tür organizasyonlarımız devam edecek” dedi.

HaberHaberHaber

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN