Geri dönsün, yaşam sürsün projesi

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilçenin ihtiyaç içeren bölgelerine 250 geri dönüşüm konteynırını daha ekleyerek, vatandaşların hizmetine sundu. Vatandaşların bu konuda duyarlılığına dikkat çeken Çevre Müdürü Mahmut Bayrakdar, 'Yapılan eğitim çalışmalarının geri dönüşlerini almaya başladık' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilçenin ihtiyaç içeren bölgelerine 250 geri dönüşüm konteynırını daha ekleyerek, vatandaşların hizmetine sundu. Vatandaşların bu konuda duyarlılığına dikkat çeken Çevre Müdürü Mahmut Bayrakdar, “Yapılan eğitim çalışmalarının geri dönüşlerini almaya başladık” dedi.

 

2016 yılında konteynırın artmasına yönelik Fethiyelilere söz verdiklerini belirten Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mahmut Bayrakdar, bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Fazla geri dönüşüm konteynırının daha az çöp anlamına geldiğinin altını çizen Bayrakdar, “Şuan itibari toplama sistemimize eklenmek üzere 75 adet mavi geri dönüşüm kumbarası,100 adet pet kafes, 75 cam atık kumbarası bulunmakta olup dağıtımları başlamıştır. Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanmasını sağlamak için toplama ünitelerini artırarak halkımızın daha kolay ulaşabileceği noktalar oluşturmaya devam ediyoruz. Mahallelerimizde daha çok geri dönüşüm üniteleri yer alacaktır. Bu sayede çöp miktarı azalacak geri kazanılan ürün miktarı artacaktır. Doğal kaynakların korunması ve ülke ekonomimize katkı sağlayacak bu projeye halkımızın katılımını bekliyoruz. Buradan halkımıza çağrı yapıyoruz. Çöpümüzü çöp konteynerlerine, geri dönüşüm malzemelerimizi geri dönüşüm konteynerlerine atalım, atmayanları uyaralım” diye konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN