Göcek'te Ot Yemekleri Yarıştı

İlçemiz Göcek Beldesinde ilk kez düzenlenen Göcek Meneviş ve Ot Yemekleri Festivali'nde yöresel otlar ve otlardan yapılan yemekler tanıtıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

İlçemiz Göcek Beldesinde ilk kez düzenlenen Göcek Meneviş ve Ot Yemekleri Festivali'nde yöresel otlar ve otlardan yapılan yemekler tanıtıldı.

Fethiye'nin Göcek Mahallesi'nde Göcek Kültür ve Turizm Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen festival kapsamında yörede yetişen otlar ve otlardan yapılan yemekler tanıtıldı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu üyesi 'Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği' üyelerinin jüride yer aldığı festivalde düzenlenen yemek yarışmasında dereceye girenlere madalyaları verildi. Kurulan stantlarda kadınlar hem yaptıkları yemekleri sergiledi hem de sergilerde satışa sunulan yemeklerden elde edilen gelir ile Göcek Temiz Deniz İlk ve Ortaokulu Kütüphanesi'ne kitap bağışı yaptı. Etkinlikte şef aşçı Cumali Kızılaslan tarafından yapılan ebegümeci çorbası ve diğer ot yemekleri, gelen konuklara ikram edildi. Yarışmacılar kendilerine özgü yaptıkları ot yemekleri ile jüri üyelerinden tam not almaya çalıştı. Yumurtalı tilkişen arapsaçı kavurması ile Orçun Yalık birinci olurken, karışık ot yemeği ile Tuğçe Gebeş ikinci, sarımsak otlu siveyuz çorbası ile Ayşe Güleç üçüncü ve tirişik çorbası ile Kazım Güleç dördüncü seçildi.

Göcek Kültür ve Turizm Dernegi Başkanı Onur Ugan, her yıl mart ayının son haftası festivali düzenleyeceklerini belirterek, "Önümüzdeki yıl ilk gün otları toplama ikinci gün ise yemeklerin yapımına ayırmayı planlıyoruz. Genç neslin yörelerinde yetişen otları tanımasını istiyoruz. Evinde kaşık yapan, patik ören ve bir zanaat ile uğraşan kişilerin de emeklerini pazarlayabilecekleri bir ortam sağlamak istiyoruz. Katılım umduğumuzdan çok daha iyi oldu. Önümüzdeki yıllarda bu katlanarak devam edecek" dedi.

 

Yöresel yemekleri ilk kez yiyen vatandaşlar aromaları çok farklı ve lezzetli bulduklarını dile getirdiler. Yöresel ot yemeklerinin yanı sıra yöresel oyunlar da etkinliğe renk kattı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN