Görme Engelli Sporcu Yüzmede Türkiye 3'sü Oldu

Türkiye Yüzme Şampiyonasında Muğla'yı temsil eden görme engelli sporcu Yusuf Eşin yüzmede Türkiye 3.'sü oldu. Yüzmede alınan bu başarıyla Muğla'nın gururu oldu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Engelli sporunun Muğla’da gelişmesine öncülük eden (TURKESK) Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü spora kazandırdığı engelli bireyleri yetiştirirken transferlerle de takımı güçlendiriyor. TURKESK sporcusu Isparta’da düzenlenen Yüzme Türkiye Şampiyonasında Muğla’yı Yusuf Eşin’le temsil etti. 200 metre serbest sitilde derece yapan Yusuf Eşin Türkiye 3.’sü olarak bronz madalya almaya hak kazandı. Bu alanda alınan ilk madalya olması nedeniyle Muğla’yı gururlandırdı. Yusuf Eşin’e madalyasını Federasyon Başkan Yardımcısı Orhan Tanrıkulu taktı. Ayrıca 50 ve 100 metre serbest sitillerde ve 100 metre sırtüstü yüzmede Türkiye 5.’si olan Yusuf Eşin elde ettiği bu başarıyla gelecek şampiyonalarda Muğla’ya yeni madalyalar kazandırması bekleniyor.
Isparta’da düzenlenen Görme Engelliler Yüzme Türkiye Şampiyonası 23-25 Mayıs 2022 tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi 29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzunda geniş bir katılımla gerçekleşti. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonun düzenlediği organizasyonda 65 takım ve 101 sporcu katıldı. Şampiyona açılış töreninde hazır bulunan Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Cemil Şensöz, Isparta Sav Belediye Başkanı Sayın Şakir İpekçi, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Sayın Ayhan Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri katılırken ayrıca protokolde Isparta belediyesi Sosyal işler Sorumlusu ve Engelliler Birim Başkanı Sayın Emre Gökgöz, Isparta Belediye Sosyal Hizmetler Müdürü Fatih Eti,  Aile ve Sosyal Politikalar Isparta İl Müdürü Sayın Yakup Kütük ve Müdür Yardımcısı Sayın İlkay Türkoğlu, Isparta Memur Sen İl Başkanı Sayın Erdal Demiralay ve YURTKUR Şube müdürü Songül Soydinç, Halk Otobüsleri Kooperatif Başkan Vekili Harun Doğan programa katıldılar.  
ORGANİZASYONA KURUMLARDAN TAM DESTEK
Isparta’da düzenlenen Türkiye Yüzme Şampiyonasına yerel kurum ve kuruluşlardan tam destek aldı.  Engelli sporcuların ve kafilelerin akşam yemeklerini Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen sponsor olurken bir destekte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütüğün öncülüğünde il müdürlüğü öğlen kumanyalarının temini sağladı.  Görme engelli sporcuların ve kafilelerin şehir içi ulaşımı ve servis sağlanmasında Halk Otobüsleri Kooperatif Başkan Vekili Harun Doğan büyük katkısı oldu.
ENGELLİ SPORUNA DESTEK BEKLİYOR
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Metin Erat engelli sporunun geldiği noktayı ve başarıyı şu sözlerle ifade etti: “Engelli sporu için ilk adımı 2016 yılında Fethiye Belediye Spor Kulübüyle başlattık. Fethiye gönüllülerinin desteğiyle kurulan engelli spor kulübüyle bugün daha farklı bir noktaya vardı. Engelli bireylerin spora kazandırılması bizim önceliğimiz olmaya devam ediyor. Başarılarımız her geçen yıl daha da katlanarak alacağımız derecelerle beldemizi gururlandırmak istiyoruz.“ 
Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Mican elde edilen başarıyla büyük gurur duyduğunu ifade ederken, “Başarımız dolayısıyla gönüllülerimizin ve sevenlerimizin ilgisi alakası bizleri çok mutlu etti. Bu süreçte destekçilerimize, teknik ekibime ve sporcularıma çok teşekkür ediyorum. Hedeflediğimiz başarılar var. Her birini gerçekleştireceğimize inancım tam. Engelli sporunun beldemizde gelişmesi ve yeni başarıların kazanılması için kurumların desteğine ihtiyaç duymaktayız.” Diye konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN