Görme Engelliler Buluştu

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi Beyaz Baston -Körler Haftası nedeni ile görme engelli vatandaşlar ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi’nde düzenlenen yemeğe Ortaca Belediye Başkan Yardımcısı Ferruh Atabey, Ak Parti Ortaca Kadın Kolları Başkanı Emel Atabey , dernek yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldı.
Düzenlenen yemekte açıklama yapan  Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı 
 Mehmet ÖZDEMİR  “Beyaz Baston 20. yy’da Londra’da bir trafik kazası sonucunda görme yetisini kaybeden bir fotoğraf sanatçısının, dış dünyanın kendisini fark edebilmesi amacıyla bastonunu beyaza boyamasıyla oluşmuş ve başarılı olduğu düşünüldüğünden Fransa’da Körler Örgütü tarafından 1931 yılında simgeleştirilmiştir. Dünyada her yıl Ocak ayının ikinci haftası (7-14 Ocak) Beyaz Baston-Körler Haftası olarak anılmaktadır.
Özürlü olmak hiç kimsenin kendi tercihiyle seçtiği bir durum değildir. Bugün böyle bir sağlık problemimiz olmasa bile yarın çeşitli nedenlerle özürlü olmama garantimiz de yoktur. Bu nedenle görme engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, problemlerini çözmek, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak insani bir görevimizdir.
Unutmayalım ki mutlu bir toplum mutlu bireylerle oluşur. Kuşkusuz bu vatandaşlarımızın çektikleri sıkıntıları duygusal olarak paylaşmak onları anlamak bakımından gerekli ama sorunlarını çözmek için yeterli değildir.
Bu bakımdan yerel yönetimlerin ve ilgili kuruluşların bu konuda bazı önlemler alması ve gerekli çözüm yollarını bulması gerekir. Dolayısıyla görme engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir hayat sürmeleri toplum olarak bizlerin elindedir. Bu açıdan gerek bireysel gerekse kurumsal olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya özen göstermeliyiz. Ama şurası unutulmamalıdır ki; alınacak olan bu önlemlerdeki amaç; onların hayatlarını kolaylaştırmak, tehlikelerden ve zarar görmelerinden korunarak, başkasına muhtaç olmadan, özgürce diledikleri hayatı yaşamalarını sağlamanın yanı sıra topluma faydalı, üretken ve bağımsız bireyler haline gelmelerini de sağlamaktır” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN