GSB YURTLARI VOLEYBOL GRUP ŞAMPİYONASI MUĞLA'DA BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı iller arası Voleybol müsabakaları dokuz ilin katılımıyla Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Menteşe Spor Salonu'nda başladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan turnuvanın açılışına Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Şube Müdürleri ve takımların antrenörleri katıldı. İl Müdürü Ömer İlman’ın açılış konuşması ile başlayan Şampiyona seremoninin ardından Manisa Yurdu ile İzmir Yurdu arasında oynanan karşılaşma ile start aldı.
Antalya, Aydın, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerinden 9 takım olmak üzere sporcu, antrenör ve idareci toplam 130 kişinin katılımıyla başlayan Şampiyonanın ilk maçında Manisa Yurtları, İzmir Yurtlarını 3-0 lık skorla mağlup etti.
GRUPTAN ÇIKAN TAKIM TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA GİDECEK
34. kez düzenlenen GSB Yurtları Voleybol Grup Şampiyonası 21-25 Mart 2022 tarihleri arasında 8 ilde yapılacak. 9 takımın mücadele ettiği Muğla’daki Şampiyonayı birinci tamamlayan takım Türkiye Şampiyonasına gidecek.
Şampiyonada her gün 3 maç oynanacak 10:00, 12:00 ve 14:00 saatlerinde. Tüm takımların katılımıyla 24 Mart Perşembe günü Ortaca Dalyan Kaounus Antik Kenti ve İz tuzu plajına tekne ile bir gezi düzenlenecek.
Şampiyona Cuma günü saat 14.30’da oynanacak olan Final maçı ile son bulacak.
İLMAN “YURTLARIMIZ ARASINDA YAPILAN SPOR TURNUVALARI, GENÇLERİMİZ ARASINDA BİRLİK, BERABERLİK VE KAYNAŞMA DUYGULARINI YÜCELTEN ÇOK ÖNEMLİ BİR VİZYONA SAHİP”
Geleceğimizin teminatı sevgili gençler Voleybol Ege Grup Şampiyonasına hepiniz hoş geldiniz, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum diyerek açılış konuşmasına başlayan İl Müdürü Ömer İlman, “8 ilimizde başlayan turnuvadan 8 takım çıkarak Türkiye Şampiyonası gidecek. 740 bin öğrenciye hizmet veren Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüz Türkiye çapında büyük bir hizmete imza atmaktadır. Bu gün 740 bin olan kapasite, yatırımların devreye girmesiyle gelecekte 1 milyonu aşacaktır. İlimizde şu anda 10 bin 400 yatak kapasitesiyle son yıllarda bir atılım yapmış bulunmaktayız. Önümüzdeki 2 yılda da 13 bini aşan bir yatak kapasitesine ulaşacağız. Yurtlarımız sadece barınma ve beslenmeyle ibaret bir kurum değildir. Geçmişten bu yana yapılan spor turnuvaları gençlerimiz arasında birlik beraberlik ve kaynaşma duygularını yücelten çok önemli bir vizyona sahip. Birliğimizi beraberliğimizi arkadaşlığımızı bütünleyen sosyal aktivitelerin ve imkânlarında gençlerimize sunulduğu bir yurt olmaktan bahsediyoruz. Bu güzelliklerin arasında sizin gibi geleceğimize imza atacak pırıl pırıl gençlerimizi aramızda görmekten dolayı mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle katılan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN