Güç Birliği Kararlı 'Fethiye Üniversitesini İstiyoruz'

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu ve MHP İlçe Başkanı Cengiz Çay'ı ziyaret ederek Fethiye Üniversitesinin kurulması amacıyla 'Fethiye'ye Üniversite Yakışır' adıyla açılan imza kampanyasına destek istediler.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu ve MHP İlçe Başkanı Cengiz Çay’ı ziyaret ederek Fethiye Üniversitesinin kurulması amacıyla “Fethiye’ye Üniversite Yakışır” adıyla açılan imza kampanyasına destek istediler.

2014 yılında ilçemizde ortak sorunlara karşı birlikte hareket edilmesi amacıyla FTSO’nun öncülüğünde kurulan ve 2016 yılında Seydikemer’de bulunan meslek kuruluşlarının da dâhil olması ile üye sayısı 19’u bulan Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Haziran ayı olağan toplantısında Fethiye’ye üniversite kurulması için imza kampanyası başlattı. Fethiye’de kurulmuş hali hazırda bulunan 3 fakültenin, Fethiye Üniversitesinin kurulması için gerekli zemini hazırladığını ifade eden platform üyeleri, üniversite kurulması konusunda kamuoyu oluşturma çalışmalarına da başladı.

Platform üyeleri Fethiye Üniversitesinin kurulması amacıyla açılan imza kampanyasına destek istemek için ilk olarak Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretlere Platformu dönem başkanı Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Şehir Plancıları Odası adına Ercan Çınaroğlu, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar katıldı.

 

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu dönem başkanı Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör, platform tarafından yapılan çalışmaya ilişkin, ziyaretler sırasında bilgi verdi. Güngör; “Fethiye'de üniversite kurulabilmesi için tüm şartlar oluştu. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi de, Fethiye ziyaretinde “Fethiye’ye üniversite yakışır” demişti. Biz de oradan yola çıkarak ‘Fethiye’ye üniversite yakışır’ diye bir imza kampanyası başlattık. Bunun için sadece sivil toplum örgütlerinin değil tüm kamu kurum ve kuruluşlarının en önemlisi sizin desteğinizi almak için buradayız.” dedi.

Çalık: “Üniversite altyapısının kurulmasında yerel destek önemli”

Fethiye Kaymakamı Fethiye’ üniversitesinin kurulması çabasının hayırlı bir iş olduğunu ifade etti. Üniversite alt yapılarının kurulmasında yerel desteğin önemine dikkat çeken Çalık: “İşletme fakültesinin temel atma töreninde de birkaç fakülte daha yapılarak Fethiye’ye üniversitesi kurulabilir demiştim. Binaların yapılması halinde burada öğretim üyesi bulma sıkıntısı olmaz. En seçkin hocalar Fethiye’de görev yapmaya hazır. Özellikle arkeoloji bölümünü içeren bir Fen-Edebiyat Fakültesinin Fethiye veya Seydikemer’de kurulması halinde Fethiye Kalesi dâhil pek çok eserin yüzeysel taraması yapılabilir. Bunun yanı sıra Tıp Fakültesi de kurulabilir. Fethiye üniversitesinin kurulmasına ben çok hayırlı bir iş olarak bakıyorum ve bu girişiminizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Başarıya ulaşmasını diliyorum. Prof.Dr.Mansur Harmandar’ın Fethiye’ye çok büyük desteği var onu da değerlendirmek lazım. Bahsettiğimiz fakültelerin kuruluşu için alt yapı, bina yapımında yerel destek gerekiyor. Üniversiteler çok para harcayamıyor. Bursa’da ve Kayseri’de üniversitelerin fakültelerinin tamamına yakını hayırseverler tarafından yapılmış. Üniversiteler hem ekonomik dayanaktır hem de sosyal-kültürel gelişmenin en temel parçasıdır.”

Arıcan: “2018’de Fethiye Üniversitesi Kurulur”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan da Fethiye İşletme Fakültesi için yapılan çalışmaları örnek göstererek Fethiye Üniversitesinin kurulması halinde aynı çalışmaların yapılacağını belirterek “Fethiye İşletme Fakültesinin 4 bloktan oluşan binarının bir tanesi belediyemiz tarafından yapılıyor. Bir tanesi de Fethiye Yüksek Öğrenim Kurumları Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği tarafından yapılıyor. Biz Oda olarak 70 üyemizi ziyaret ettik ve bağış topladık. Yani binaların yüzde 50’si bizler tarafından yapıldı. Yine biz hep beraber ihtiyaç olan binaların yapımında gerekeni yaparız. Burada bütün mesele artık hep beraber çalışalım, imza kampanyasını yapalım, Fethiye Üniversitesinin kurulmasını bölge milletvekillerimiz ile birlikte meclise taşıyalım. İnşallah 2018 yılında, bizim öngörümüz, Fethiye Üniversitesi kurulur.” diye konuştu.

Saatcı "Elimizden Gelen Desteği Veririz"

Platform üyeleri Ekrem Çalık’ın ardından Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı ziyaret etti. Fethiye Üniversitesi için Fethiye Belediyesi olarak gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirten Behçet Saatcı, geçmiş yıllarda yapılan üniversite girişimlerinden de bahsetti. İlk girişimlerin rahmetli Sıtkı Koçman ile 2000 yılında başladığını kaydeden Saatcı, en az 40-50 bin imza toplanması gerektiğini belirterek bu konuda Belediye içerisinde de Mavi Masada imza kampanyasına destek verilebileceğini söyledi. Saatcı, üniversitelerin sadece öğrenci olarak düşünülmemesi gerektiğini, gelecek akademisyenlerle birlikte Fethiye’nin beyin göçü alacağının da altını çizdi.

CHP olarak elimizden geleni yapmaya hazırız

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunun bir sonraki durağı CHP İlçe Örgütü oldu. Burada İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu ile görüşen platform üyeleri, hem “Fethiye’ye Üniversite Yakışır” imza kampanyasına hem de bu konunun meclise taşınması noktasında CHP ilçe yönetiminden destek istediler. Fethiye ve Seydikemer’de kolektif aklın egemen olması için Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunun çok önemli olduğunu vurgulayan CHP İlçe Başkanı Kullukçu: “Şu an Fethiye’de 3 tane fakülte var. Bir yerde üniversite kurulması için gerekli fakülte sayısı Fethiye’de mevcut. Bu imza kampanyasının, Fethiye’ye üniversite kurulması konusunun Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşınmasında partili vekillerimiz, gerek iktidar partili milletvekilleri gerek MHP milletvekili ile birlikte hareket edebiliriz. Biz CHP olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Platform üyeleri Fethiye Muhtarlar Derneğini de ziyaret ederek destek istedi. Dernek Başkanı Niyazi Canözü, gereken çalışmayı yapacaklarını ifade etti.

MHP olarak gereken çalışmayı yaparız

Platformun destek ziyaretlerindeki son durağı ise MHP İlçe Teşkilatı oldu. İlçe Başkanı Cengiz Çay ile görüşen platform üyeleri ziyaretlerde belirttikleri imza kampanyasına destek taleplerin burada da ifade ettiler. MHP İlçe Başkanı Cengiz Çay da konunun gerek milletvekilleri aracılığı ile meclise taşınmasında gerekse parti genel merkezinde yapılacak çalışmaları için gereken çalışmayı yapacaklarını kaydetti.

 

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, 13 Haziran Salı günü AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Saruhan’ı, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü, Seydikemer Muhtarlar Derneğini ziyaret edecek. 14 Haziran Çarşamba Günü saat 15:00’te Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünce imza kampanyası başlatılacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN