Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

Prof. Dr. Songül Özer, “Biontech Aşısı Güvenle Yaptırılabilir”

Covid-19 pandemisiyle mücadele tüm dünyada sürüyor. Pandemiyle mücadelede en önemli silah olan aşılardan Biontech’in son kullanma tarihi, 4 ay uzatıldı. Biontech aşısının saklama koşullarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten uzmanlar, “Biontech aşısı güvenle yaptırılabilir. Omicron varyantı bu hızla yayılıyorken üçüncü doz aşı da en kısa zamanda yaptırılmalıdır.” tavsiyesinde bulundu.

Oyalama Değil, Hakkımızı İstiyoruz!..

TBMM'deki düzenlemenin geri çekilmesi nedeniyle hekimler bugün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Acil sağlık hizmetleri dışında hizmet vermeyen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hekimleri yaptıkları açıklama ile “Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz!” dediller.

Fıtık Ağrılarına Ameliyatsız Çözüm

Anestezi ve Algoloji Uzmanı Dr. Pınar Özlülerden, bel ve boyun fıtığı vakalarının yüzde 95’inde ameliyata gerek olmadığını belirterek, ağrıların Radyofrekans yöntemi ile giderilebildiğini söyledi. Özlülerden, bu yöntem ile hastanın 1 veya 2 seansta ağrılarından kurtulup normal hayatına döndüğünü bildirdi.

İngiliz Hasta Sağlığına Kavuştu

Kendisini Türk doktorlarına emanet eden İngiltere vatandaşı Christine Boyes, sağlığına kavuştu. Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne yutma güçlüğü sebebi ile başvuran İngiltere vatandaşı Chrıstıne Boyes’te yapılan detaylı incelemeler sonucu özofagus (yemek borusu) kanseri saptandı. Özofagusundaki kitle Genel Cerrahi Uzmanı Dr Barış Gürcü ve ekibi; Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Uğur Açıkalın, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Feridun Karadağ tarafından ameliyat edilerek hasta 1 hafta sonra taburcu edildi. Taburculuğu sonrası Onkoloji Uzmanı Dr. Uğur Muslu ile tedavisi planlandı.

Embriyolar laboratuvar ortamında 16-19 günlük aşamaya kadar geliştirildi

İngiltere'de bulunan ve dünyaca tanınmış Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma ile bugüne kadar laboratuvar ortamında 14 günden daha fazla geliştirilemeyen insan embriyolarının 16-19 günlük aşamaya kadar geliştirildiği belirtildi. Yapılan çalışmayı değerlendiren Embriyolog Turgay Barut, artık insan embriyolarının erken dönem gelişiminin incelenmesi yoluyla daha iyi anlaşılması ve erken dönemde embriyolarda yaşanan anormalliklerin anlaşılabilmesinin mümkün olabileceğini belirtti.

Muğla EAH’da ilk defa hastaya 3 kablolu pil takıldı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği hekimleri ilk defa bir hastaya üç pilli kalp cihazı taktı.

Erken tanı ile Nörogelişimsel gecikme önlenebilir

Muğla'da birinci basamak sağlık birimlerinde görev yapan, 0-2 yaş arası bebekleri takip etmekle görevli sağlık personelinin çocuklarda normal gelişim ve gelişim geriliği eğitimini öngören proje kapsamında çevrimiçi eğitimler devam ediyor.

Uzmanlardan genç erkeklere uyarı: Kafein sperm hücrelerinin hareketlerini bozuyor

Günlük hayatta keyifle tüketilen başta kahve olmak üzere çeşitli içeceklerde bol miktarda bulunan kafeinin sperm hücrelerinin hareketlerini bozarak üremeyi olumsuz yönde etkilediği belirtildi. Dünyadaki pek çok araştırmayı yakından takip eden ve başarılı çalışmaları ile tanınan Embriyolog Turgay Barut, bu defa erkekleri ilgilendiren bir hususu dile getirdi. Erkeklerin severek tükettiği ve bir çok kişide bağımlılık derecesine ulaşan başta kahve olmak üzere kafeinli içeceklerin sperm hücrelerini olumsuz etkilediği belirtildi.

"Kök Hücre Tedavisi ile İngiliz hasta sağlığına kavuştu"

Kalça ağrısı şikayetiyle Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne başvuran 58 yaşındaki İngiliz hastaya yapılan tetkikler sonucunda kalça kireçlenmesi teşhisi konuldu. Yaşının genç olması ve daha konforlu 5-6 yıl geçirmesini sağlamak amacıyla kalça protezi yerine kök hücre nakli yapıldı.

Dolmuşta oturduğu koltuğu kırınca 77 kilo zayıfladı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 157 kilo iken dolmuş içerisinde oturduğu koltuğun kırıldığını fark eden Hulusi Ergen spora başlayarak 3 yılda 77 kilo vermeyi başardı. Şimdi Muay Thai sporcusu olan 25 yaşındaki Ergen, şimdiki hedefini ise milli takıma seçilmek olarak belirledi.

Belediyeden ücretsiz şeker taraması

Dünya Diyabet Günü’nde diyabet hastalığına dikkat çekmek amacı ile Fethiye Belediyesi tarafından ücretsiz şeker taraması yaptı.

Kaymakam Fırat, “Covid-19 ile mücadelede yüzde yüz istiyoruz”

Fethiye’de covid-19 ile mücadele devam ederken okullarda salgının arttığı ve okulların kapandığı bilgisine Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’tan açıklama geldi. Kaymakam Fırat covid-19 nedeni ile hiçbir okulun kapanmadığını belirtti.

Fethiye’de diyabet farkındalığı

Fethiye Devlet Hastanesi ve Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” nedeniyle Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde şeker ölçümü yapıyor. Yapılan ölçümlerle vatandaşlar arasında diyabet hastalığı ile ilgili farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

Yılın Öğrenci Altın Ambulans Ödülü Takdim Edildi

Altın Ambulans Sağlık Ödülleri, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği tarafından 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Haftası kapsamında gerçekleştirilmektedir.

Elif, Ameliyat Oldu

Bir süreden beri burun arkasında oluşan kistin beynine sıçramasından dolayı kör olma tehlikesi bulunan 15 yaşındaki Elif Kaya, Pamukkale Üniversitesi’nde Prof.Dr.Bülent Topuz tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile sağlığına kavuşacak.

Gebe kalmak isteyen obez kadınlarla ilgili bilinen bir doğru, yanlış çıktı

Toplumda kadınların vücut yapısı ile ilgili yaygın bir inanış haline gelen ve gebe kalmak isteyen obez kadınların embriyolarının gelişmediği yönündeki inanış İspanya'da 2 bin 822 kadın üzerinde laboratuvar ortamında yapılan çalışma ile çürütüldü. Toplamda 3 bin 316 yumurta üzerinde yapılan çalışmada obez ve normal kilodaki kadınlarda tüp bebek tedavisi ile elde edilen embriyoların gelişimi arasında fark bulunmadığı belirtildi.

Baş ağrısının en büyük nedeni, stres

Nöroloji Uzmanı Dr. Selvi Okundu, çok sık görülen ve farklı tiplerde baş ağrısı olduğunu belirterek özellikle en sık neden olan etkenin stres olduğuna dikkat çekti.

Organ bağışı paneli

Menteşe Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda gerçekleşen seminere Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Ülkü Ocakları’ndan aşı çağrısı

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Teşkilatı dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan covid-19 salgını ile mücadelede aşının önemine dikkat çekti. Tedbirlerin kişilerin insafına ve kararına bırakılamayacağına dikkat çeken Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice, “Bulaşıcı hastalıklarla ilgili tedbirler kişilerin insafına ve kararına bırakılamaz. Bireysel tercihleri değil toplum sağlığını ön planda tutmalıyız” dedi.

Toplam 438 haber.