Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

Muğla, Covid-19 aşılamada 200 bin dozu geçti

Covid-19 salgınına karşı başlayan aşılama çalışmalarında Muğla ilk ve ikinci doz aşılamada 200 bin rakamını geçti.

“Normalleşmenin adı bile vaka sayısını artırmaya yetiyor”

Sağlık Bakanlığı’nın illere göre haftalık vaka sayılarını açıklaması üzerine, 27 Şubat - 5 Mart arasını gösteren haritada geçen hafta her 100 bin kişide 57.38 oranında olan Muğla, 65, 75 oranına yükseldi. Verilere göre kentte ki vaka sayısının giderek arttığını belirten Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Cafer Şahin, “Normalleşmenin adı bile vaka sayısını artırmaya yetiyor. Normalleşme derken eski normal hiç olmayacak. Pandemi süreci şuan bütün ağırlığı ile devam ediyor.” dedi. 

“Polisler sayesinde aşımı yaptırdım”

Fethiye’de 65 yaş ve üstü aşı yaptıramayan vatandaşlar, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince evlerinden alınıp, aşı yaptırılmak üzere Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü önündeki aşılama çadırına götürüldü. Aşılarını olan vatandaşlar tekrardan evlerine bırakıldı. 

Diş Hekimliği Fakültesi artık engelsiz

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde iki kadın diş hekimi tarafından Menteşe Devlet Hastanesi ile yapılan protokol sonrası ilk kez engelli iki çocuğun diş tedavileri genel anestezi altında gerçekleştirildi.

Haftalık vaka sayısı açıklandı: Muğla yükselişte

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayılarını açıkladı.

Milletvekili Özcan’dan Sağlık Bakanı Koca’ya soru önergesi

Muğla Milletvekili Suat Özcan basın çalışanları ile turizm sektöründe çalışan tüm emekçilerin aşılamada öncelikli olması gerekliliğini dile getirdi. Bununla ilgili olarak TBMM Başkanlığına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplandırması istemiyle bir soru önergesi verdiğini söyledi.    

Muğla'da bu hafta vaka sayısı 57,38'e yükseldi 

Sağlık Bakanlığı, illere göre haftalık vaka sayılarını açıkladı. Muğla'da bu hafta vaka sayısı 57,38'e çıktı. 

"Normalleşmek için daha çok emek vermek gerekiyor"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayısında azalan ve artış gösteren illeri açıkladı. 

Vaka sayısı artan illere yasak getirildi

Sağlık Bakanlığı tarafından illere göre haftalık vaka sayılarının açıklanmasıyla vaka sayısının yüksek olduğu illerde, yeni tedbirler alınmaya başladı. Bazı illerde, ev ziyaretleri, düğün, kına vb. etkinliklere kısıtlama getirildi. Bodrum'da ise sahil bantları, park gibi alanlarda piknik yapılması yasaklandı.

Vaka sayıları artıyor…

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında düzenlenen İl Koordinasyon toplantısına katıldı. Geçekleştirilen toplantıda son günlerde artış gösteren Korona virüs vakaları doğrultusunda uygulanacak tedbirler hakkında istişarelerde bulunuldu.

Fethiye, Dalaman Ve Menteşe Devlet Hastaneleri 2022 yatırım programına alındı

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan İle Mehmet Yavuz Demir, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret ettiler. Milletvekilleri, Bakan Koca’yı TBMM'de ki ziyaretlerinde, Muğla’nın tüm ilçelerinin ve merkez hastanesinin hekim, personel, ekipman gibi kapasite artırıcı ihtiyaçlarını görüştüler. 

Sars-CoV-2’yi durduran bileşik bulundu

Covid-19'a karşı ilaç geliştirme çalışmaları kapsamında Türk bilim insanları Sars-CoV-2'yi durduran bileşik buldu. Bileşiğin virüsün çoğalma mekanizmasını bozduğu ve vücudun bağışıklık hücreleri tarafından virüsün fark edilebilmesini kolaylaştırdığı açıklandı.

Muğla'nın haftalık vaka sayısı 49,66'ya düştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayılarını yayınladı. 

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy Covid-19 aşısını yaptırdı

Muğla’nın Marmaris İlçe Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy Covid-19 aşısının ilk dozunu yaptırdı. Kaymakam Aksoy’un aşısı 1 Nolu Aile Sağlık Merkezinde İlçe Sağlık Müdürü Dr. İmran İnce eşliğinde uygulandı.

Muğla’da ilk böbrek nakli gerçekleşen Şahinkaya’ya ziyaret

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Organ Nakil Merkezi törenle hizmete açıldı. Protokol üyeleri, ilk böbrek nakil ameliyatı yapılan Mustafa Şahinkaya’yı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Muğla’da ilk organ nakli gerçekleşti

Edirne'den Antalya'ya kadar olan kıyı kesiminde organ nakli yapılmayan tik ile konumundaki Muğla'da ilk organ nakli Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılarak kıyı şeridinde organ nakli yapılmayan il kalmadı.

2. doz aşılar tamamlandı

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde 2.doz korona virüs aşılaması tamamlandı.

Menteşe’de korkutan harita!

Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına yansıyan verilere göre, Muğla’nın Menteşe ilçesinde bazı yerlerdeki risk haritasının kırmızıya döndüğü görüldü. Kentteki vaka artışı Sağlık Bakanlığı'nın 'Hayat Eve Sığar' uygulamasına da yansıdı.

Gribe karşı aktarların tavsiyesi “Kış çayı ve kekik suyu”

Kış mevsiminin sert yüzünü göstermesi ile birlikte gribe yakalanmak istemeyen vatandaşlar, aktarlara koşuyor. Hem grip hem de Kovid-19 salgınından korunmak isteyenler, vücut direncini ve bağışıklığı arttıran bitkilere ve baharatları tercih ediyor.

Toplam 441 haber.