Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

Havalar soğudu, Başhekim Togan vatandaşları uyardı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Turhan Togan, üst solunum yolu hastalığının, havaların soğumasıyla birlikte özellikle kış aylarında artış gösteren bir rahatsızlık olduğunu açıkladı.

Muğla Dişhekimleri Odası’ndan Anlamlı Güne Çelenk

Muğla Dişhekimleri Odası, 22 Kasım 'Türk Diş Hekimliği Günü' ve 22 Kasımı içine alan hafta 'Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası' günü sebebiyle çelenk sunma töreni düzenledi.

Pankreas kanserinde erken tanı hayat kurtarır

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Doğuş Durmuş, erken evrede belirti vermemesi sebebiyle pankreas kanserinin genellikle geç teşhis edildiğine dikkat çekerek, ani kilo kaybı ve iştah kaybının, sarılık gelişmesinin ve aniden gelişen diyabet hastalığının önemli belirtiler arasında olduğunu dile getirdi.

Milletvekili Otgöz'den Yeni Müjdeler! Sağlık Yatırımları Devam Ediyor

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü.

Muğla'da Diyabet Günü nedeni ile stant kuruldu

14 Kasım Diyabet günü sebebi ile Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde stant kuruldu. Poliklinik önünde kurulan stantta vatandaşların kan şekeri ölçümü yapıldı.

13 ilçede şeker ölçümü yapılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle farkındalık oluşturmak ve diyabet hastalığına karşı vatandaşları bilgilendirmek için 13 ilçe 28 noktada sabah 09.00 ile 12.00 saatleri arasında ücretsiz kan şekeri ölçümleri yapacak. 10-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan şeker ölçümünden tüm vatandaşlar faydalanabilecek.

Okul kantin ve yemekhaneleri denetlendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde okul kantin ve yemekhane denetimleri ara vermeden devam ediyor.

Beşkazalı Doktor Emre Gültaç Doçent Oldu

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi doktorlarından ve Tıp Fakültesi hocalarından Emre Gültaç, Doçentlik sözlü sınavını başarıyla geçerek Doçent unvanı aldı.

MEAH’de organ bağış farkındalık etkinliği düzenleniyor

 3-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Organ Bağışı ve Doku Nakli Haftası çerçevesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde lokma hayrı yapıldı.

Yılda 8 bin organ nakli yapılıyor

Ortaca İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Organ Bağışı Haftası’nda İlçe Müftülüğü işbirliğinde seminer düzenlendi.

Fethiyeli Doktor Doçent Oldu

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu kurucusu Dr. Nuri Köse bugün gerçekleştirilen Doçentlik Sözlü sınavını başarıyla gerçekleştirerek Doçent olma hakkını kazandı.

Muğla'da 3 yılda 18 böbrek, 14 kornea nakli gerçekleşti

3-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Organ Bağışı ve Doku Nakli Haftası çerçevesinde sağlık kurumlarında değişik etkinlikler düzenleniyor.

Organ bağış standı kuruldu

“3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası” çerçevesinde, Menteşe Devlet Hastanesinde vatandaşlara organ bağışına teşvik edilmesi amacıyla stant kuruldu.

Göcek’te istilacı yeni balıklar tadım etkinliği

Akdeniz Koruma Derneği’nin ekosistem restorasyonu çalışmalarından ‘Yeni Balıklar Programı’ çerçevesinde Fethiye Göcek’te denizlerin yenebilir yeni balık türlerine yönelik tadım etkinliği düzenlendi. Tadıma kamu kurumundan yetkililer ve bölge sakinleri katıldı.

Süt Sağım Hijyen Eğitimi Seydikemer’den Başladı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayım Daire Başkanlığı, işbirliğiyle başlatılan ‘Sağım Hijyeni ve Mastitisten Korunma Uygulamalı Eğitim Projesi’nin tanıtım toplantısı, Seydikemer’de yapıldı.

Kanserde erken teşhisin önemi vurgulandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde erken kanser teşhisinin önemi için öğretmenlere yönelik seminer düzenlendi.

Minik parmaklar artık delinmiyor

Günde 8-10 kez parmak delinerek kan şekeri ölçümü yapılması gereken Muğla'daki Tip1 Diyabetli çocukların artık parmakları delinmiyor.

Uyuzun bulaşabilmesi için en az 15-20 dakikalık bir temas gerekir

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nevzat Mazmanoğlu, geceleri uyutmayan kaşıntı, deri döküntüleri, kızarıklık ve kabarcık şeklinde ortaya çıkan uyuz hastalığının bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi. Hastalığın bulaşabilmesi için en az 15-20 dakikalık temas gerektirdiğini belirten Dr. Mazmanoğlu uyuz akarlarının insan vücudu dışında 3-4 gün yaşayabileceğini ifade etti.

EAH’ta yenilenen Nükleer Tıp Merkezi yeni yerinde hizmete açıldı

Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümünde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki mevcut Nükleer Tıp Merkezi’ne yeni alınan cihazlar ile birlikte yeni yerinde hizmete açıldı.

Toplam 438 haber.