Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

Hamileler ve çocuklara ‘İyot’ uyarısı

21 Ekim Küresel İyot Eksikliği Bozukluklarını Önleme Günü nedeniyle açıklama yapan Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülhan Akbaba, iyot kullanımı ve dikkat edilecek hususular hakkında bilgi verdi.

Ejder Meyvesinin Faydaları

Ejder Meyvesi, B, C vitamini ve lif bakımından zengin bir meyvedir. Ejder meyvesinin faydalarından birisi kalp sağlığını koruması ve kanser riskini azaltmasıdır. Kötü kolesterolü azaltan betalainler içerir. İçindeki siyah tohumlar, kalbe iyi gelen omega-3 ve omega-9 yağ asitleri açısından zengindir.

Çakmak, şalgamın faydalarını anlattı

Şalgamın içerisinde yer alan vitamin ve mineraller sağlık açısından fayda sağlar. Bağışıklık sistemini iyileştirir, enerji seviyesini yükseltir, kilo vermeye yardımcı olur ve kalp damar sağlığını korur. Fethiye’de şalgam suyu satan Necdet Çakmak, şalgamın faydalarını ve Fethiye insanının şalgama olan ilgisini mikrofonlarımıza anlattı.

Menteşe Devlet Hastanesi'nde stant kuruldu

Dünya El Yıkama” günü dolayısıyla Menteşe Devlet Hastanesi'nde Bulaşıcı hastalıkların yayılımının önlenmesinde dikkat edilmesi gereken sağlık uygulamaları hakkında bilgiler verildi.

Mandalina Hastalığa Karşı Bire Bir

Mandalina, içinde C Vitamini bulundurmasından dolayı sağlığa oldukça yararlı bir meyvedir. Hastalığa karşı da iyi geldiği bilinen mandalinanın faydalarını Salı Pazarı Esnafı Remziye Yolacı anlattı.

Çörek Otu Yağının Faydaları Saymakla Bitmiyor

Çörek Otu, sağlık açısından çeşitli faydalar sağlayan bir bitkidir. Salı Pazarı Esnafı Mehmet Ali Korucu, çörek otunun faydalarını mikrofonlarımıza anlattı.

Şahin,"Ruh sağlığı her an yaşamımızın bir parçasıdır"

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü nedeniyle açıklama yapan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Meltem Derya Şahin, her bireyin ruh sağlığına saygı duyulması gerektiğini belirtti.

62 Bin 63 Evcil Hayvana Mikroçip Takıldı

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Muğla’da sahipli ve sahipsiz, evcil ve doğal hayat canlılarının tümüne bakım, koruma ve sağlık hizmeti sunulduğu belirtildi.

Hastanede Anne Sütünün Önemi Vurgulandı

Ülkemizde 1-7 Ekim tarihleri olarak belirlenen Emzirme Haftasında Anne Sütü ve Emzirmenin önemini annelere farkındalık oluşturabilmek adına Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde stant kuruldu.

Sağlıkta Dönüşüm: “Hayat Kurtaran’dan Şiddet Kurbanı’na!

Türkiye’de hastane, ASM, hekim ve sağlık çalışanı sayısının halen yetersiz olması, hasta sayısının her geçen gün artış göstermesi ve buna karşılık ısrar edilen yanlış sağlık politikaları sağlık sistemini çıkmaza ve çöküşe sürüklüyor. Sağlık sistemindeki aksaklıkların nedeni olarak sağlık çalışanlarının hedef gösterilmesi, sağlıkta şiddeti doğuruyor. Birlik ve Dayanışma Sendikası, “Sağlık’ta Dönüşüm”ün sonuçlarına dikkat çekerek yetkilileri göreve çağırıyor.

Kalp Günü Etkinliği Düzenlendi

Muğla Yücelen Hastanesi “Kalp Merkezi” doktorları kalp hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla hastanenin konferans salonunda “ Muğla Tazelenme Üniversitesi Öğrencileriyle ” bir araya geldi.

"Şefkat iyi sonuçlar oluşturacaktır"

Uzman Psikolog Rana İrem Güler, çocukların okula gitmeden önce başlayan karın ağrısı ve hastalık şikayetlerinin okul kaygısının habercisi olabileceği yönünde anne babaları uyardı. "Çocuğa nasıl hissettiğini açıklamasını öğretin; karın ağrısı mı var yoksa korkmuş mu" diyen Psikolog Güler, şefkatin her zaman iyi sonuçlar oluşturacağını söyledi.

Sürekli Suçlanmanın Etkisi

Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Cemil Çelik konu hakkında bilgiler verdi. 

Prolikya Ortez Protez Fethiye Açıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde hizmet vermeye başlayan Prolikya Ortez Protez uygulama merkezi fiziksel engelli hastaların başka şehirlere gitmesine gerek kalmadan tedavi imkânı sağlıyor.

Eczacı Odasında Korkmaz dönemi

32. Bölge Muğla Eczacı Odası 18. dönem seçimli olağan kongresinde tek liste ile gidilen seçimde Milas’lı Eczacı Saim Korkmaz’ın yönetimindeki liste işbaşına geldi.

Uzun süre kulaklıkla müzik dinlenmemeli

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Başkanı Prof. Dr. Harun Üçüncü, Uluslararası İşitme Engelliler Haftası çerçevesinde yaptığı açıklamada, insan vücudunun yetilerinden biri olan işitme duyusu, tüm memeliler arasında insanı insan yapan özelliklerin oluşmasında önemli bir parça olduğunu açıkladı.

Doğuma hazırlık kursu açıldı

Menteşe Belediyesi’nin ‘Bilinçli Gebelik, Güvenli Annelik’ için hayata geçirdiği ‘Doğuma Hazırlık Kursu’ açıldı.

Muğla Eah’da Geriatri Uzmanı Kabadayı Hasta Kabulüne Başladı

65 yaş üstü bireylerin şeker, hipertansiyon, kemik erimesi gibi dahili hastalıkların teşhis ve tedavisine yönelik Geriatri Uzmanı Sinem Sağlanmak Kabadayı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta kabulü devam ediyor.

Vatandaşlar Yeni Koronavirüs Varyantı Hakkında Konuştu

Fethiye’de vatandaşlar, bugün Türkiye’de 9 kişide görülen koronavirüsün alt varyantı Eris varyantı hakkında düşüncelerini FRT TV mikrofonları aracılığıyla belirttiler.

Toplam 438 haber.