Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

Vatandaşlar Yeni Koronavirüs Varyantı Hakkında Konuştu

Fethiye’de vatandaşlar, bugün Türkiye’de 9 kişide görülen koronavirüsün alt varyantı Eris varyantı hakkında düşüncelerini FRT TV mikrofonları aracılığıyla belirttiler.

Türkiye’de Eris Varyantı Görüldü!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19’un Omicron varyantının bir alt türü olan Eris varyantının Türkiye’de 9 kişide görüldüğünü açıkladı. 

Pandemi vatandaşı "uyuz" etti

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aslan Yürekli, Dünya Sağılık Örgütü tarafından ihmal edilmiş hastalık olarak tanımlanan uyuzun Türkiye'de pandemi sonrası görülme oranının yüzde 50 arttığını söyledi.

Datça’da Aslan balığı tadım etkinliği

Akdeniz Koruma Derneği ve Tarım ve Orman bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel müdürlüğü işbirliğinde Datça Kovanlık Tabiat Parkı'nda yeni balık türlerinden Aslan Balığı tadım etkinliği düzenlendi. Çevre sakinlerinden büyük ilgi gören tadım etkinliğinde Aslan balığından özel olarak hazırlanan tarif, katılımcılara ikram edildi.

Cep Telefonları Duruş Bozukluklarına Neden Oluyor

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mutlu Güngör, hayatımızın bir parçası haline gelen akıllı telefonlar başta olmak üzere tüm teknolojik araçların uzun süre aynı pozisyonda kullanılmaları durumunda duruş bozukluğuna bağlı kamburluğa neden olduğunu belirterek alınması gereken önlemleri açıkladı.

Sıcak havalarda çocukların su ve sıvı tüketimine dikkat

Çocukların susamalarını beklemeden su içmeleri gerektiğini vurgulayan Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Doç. Dr. Önder Doksöz “Sıcak günlerde açık havada oyun oynayan çocuklar her yarım saatte bir su tüketmelidir” dedi. Doç. Dr. Doksöz, su içmenin susuzluğun tetikleyeceği çarpıntı, nefes darlığı, başdönmesi, halsizlik ve bayılma gibi sıkıntıları önleyeceğini söyledi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Saylak gıda denetime katıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Dalaman ilçesinde İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen gıda denetimine katıldı.

Muğla EAH’a 5’inci Nöroloji uzmanı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalında uzmanlık eğitimi gören araştırma görevlisi Dr. İnan Özdemir, uzmanlık sınavını başarıyla tamamlayarak kliniğin 5’inci uzmanı, 2023 yılının da 20’nci uzmanı oldu. Dr. İnan Özdemir, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ilk mezunlarından.

Dünya Emzirme Haftası İçin Stant Açıldı

Menteşe Devlet Hastanesinde '1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası' dolayısıyla anne sütünün önemine dikkat çekmek amacıyla bilgilendirme standı açıldı.

Fethiye'ye Anjiyo Ünitesinin Sadece Müjdesi Geldi!

1 Yıldır Yolda Olan Anjiyo Ünitesi Fethiye'ye Ulaşamıyor!

Yaralanan Kaplumbağalar Tedavi Ediliyor

Bodrum’da çıkan yangın sonrası yanarak yaralanan kaplumbağalar tedavi ediliyor.

Çocukların Su ve Sıvı Tüketimine Dikkat

Çocukların susamalarını beklemeden su içmeleri gerektiğini vurgulayan Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Doç. Dr. Önder Doksöz “Sıcak günlerde açık havada oyun oynayan çocuklar her yarım saatte bir su tüketmelidir” dedi. Doç. Dr. Doksöz, su içmenin susuzluğun tetikleyeceği çarpıntı, nefes darlığı, başdönmesi, halsizlik ve bayılma gibi sıkıntıları önleyeceğini söyledi.

Anne babası obez olan çocuk yüzde 90 obez oluyor

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Akbenlioğlu, tüm dünyada giderek daha yaygın görülen obezitenin çocuklar için risklerine değinerek bunun ömür boyu devam edecek, tedavi edilemeyen ancak kontrol altına alınabilen bir hastalık olduğu konusunda anne babaları uyardı.

Belediye’den ücretsiz sağlık taraması

Menteşe Belediyesi tarafından pazar yerinde bulunan Sağlık İşleri Müdürlüğü önünde kurulan stantta, ücretsiz sağlık taraması yapılıyor. Menteşe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görevli 2 hemşire tarafından yapılan sağlık taraması çerçevesinde vatandaşların tansiyonuna ve kan şekeri değerine bakılıyor.

Yaşlılar, hamileler ve çocuklara uyarı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Suzan Demir Pektaş yaz aylarında güneşten korunma, giyim tercihleri, güneşten koruyucu krem seçimi tercihleri, çocuklarda güneş yağının ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek tehlikeleri konusunda uyarılarda bulundu.

25 yıllık personeller unutulmadı

Menteşe Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen gecede 25 yılını dolduran personellere teşekkür belgesi verildi.

Fırınlarda hijyen ve gramaj denetimi yapıldı

 Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saat 06.00’da İl Müdürü Barış Saylak’ın da katıldığı Menteşe ilçesindeki fırınlarda hijyen ve gramaj denetimi yapıldı.

Sahildeki sinsi tehlike, şezlong yaralanmaları için uyardı

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Can Hürel, önemsiz görünse bile el yaralanmalarının geri dönüşü olmayan duyu ve fonksiyon kayıplarına yol açabileceğine dikkat çekerek, “Böyle bir yaralanma halinde bilgili kişilerin yapacağı ilk yardım çok etkili olacaktır. Duyu ve fonksiyon kaybına yol açabileceği için evde tedavi etmek yerine bir uzmana başvurulmadır” dedi.

Kadınlarda menopoz sonrası kemik erimesi riski artıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ilk ortopedi dal kliniğini açan ve yaklaşık 21 yıldır sağlık hizmeti veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mutlu Güngör, kadınlarda menopoz sonrasında kemik erimesi görülme riskinin arttığını söyledi.

Toplam 439 haber.