Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

Op. Dr. Güngör: "Vakit kaybetmeden uzmana başvurun"

Günlük aktiviteyi kısıtlayan ve vücudun herhangi bir eklem bölgesinde 3 günden fazla süren ağrıların mutlak suretle önemsenmesi gerektiğini ifade eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mutlu Güngör, "3 günden fazla süren eklem ağrılarında bir uzmana başvurulması gerekir" dedi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'Ebeler Haftası' kutlandı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'Ebeler Haftası' dolayısıyla hastanede görevli ebeler için kutlama programı düzenlendi.

Cinsel istismar iddiası

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen market işletmecisi çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Kızılaydan kan bağışı

Ramazan ayının gelmesi ve kan stoklarının düşmesiyle Türk Kızılay’ı tarafından kan bağış kampanyası başlatıldı.

MUĞLA’DA ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik girişinde kurulan organ ve doku bağışı standında organ bağışının önemine dikkat çekilerek, vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuldu.

MUĞLA’DA VATANDAŞLARA KOAH İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILDI

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde KOAH (Kronik Obstrüktif (Tıkayıcı)Akciğer Hastalığı) gününde KOAH bilincini artırmak amacıyla stant açılarak Göğüs Hastalıkları kliniği ekibi tarafından vatandaşlara bilgilendirme yapılarak broşürler dağıtıldı.

KANSER HASTALARI İÇİN KOŞACAKLAR

FETAV tarafından organize edilen “Yaşam İçin Yarış” etkinliğinde, 30 Ekim Pazar günü Kanser hastalarına destek olmak için koşacaklar. 

BAŞKAN OKTAY, ZEHRA BEBEĞİN DOĞUM GÜNÜNDE YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Muğla Marmaris'te yaşayan Dağ çiftinin 1 yaşına basan SMA Tip 1 hastası kızları Zehra'nın doğum günü kutlamasına katılan Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris halkını Zehra'nın kampanyasına destek olmaya çağırdı.

MUĞLA’DA ÖĞRENCİLERE 112 ÇAĞRI MERKEZİ TANITILDI

Yaklaşık 8 yıldır acil durum numaralarını tek bir merkezde birleştirerek, karşılayan Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, Menteşe Şehbal Baydur İlkokulu ve Ortaokulunda tanıtım etkinliği gerçekleştirdi.

ECZACILAR MİTİNGE HAZIR…

Türk Eczacıları Birliği'nin çağrısıyla 16 Ekim'de Türkiye'deki tüm eczacılar Ankara'da "Büyük Eczacı Mitingi"nde buluşmaya hazırlanıyor. Muğla 32.Bölge Eczacılar Odası Başkanı Kadir Serkan Tekin, ‘’ İlaç ve eczacılık sektörü çok ciddi sıkıntı içerisinde. Bu süreçte eczacılar ve vatandaşlarımız ciddi anlamda mağdur oluyorlar. İlaç yokları ve vatandaşlarımızın ilaç farklarına ödediği fiyat had safhada. Türkiye kendi ilaçlarının büyük bir kısmını üretebilecek ve halka ucuz olarak ulaştırabilecek kaynaklara, birikime sahip bir ülkedir. ’’

ARSAL, SAĞLIKLI MARKET ALIŞ VERİŞİ YAPTI

Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV takipçileri için sağlıklı market alış verişi yaptı. Alışveriş sırasında Arsal, meyve tüketiminin altını çizdi.

VEFAT EDEN HASTA EŞİNDEN ANLAMLI BAĞIŞ

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kronik böbrek yetmezliği tedavisi gören ve kalp krizi sonucu vefat eden hastanın eşi, tedavi sürecinde gördüğü ilgi ve alaka nedeniyle Hemodiyaliz ekibi adına TEMA vakfına bulunduğu fidan bağışı belgesini hastane yönetimine teslim etti.

KÖYCEĞİZ’DE OKULLAR AÇILMADAN KANTİNLER DENETLENDİ

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde okulların açılmasına az bir zaman kala çocukların sağlığı için gıda denetimleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Köyceğiz ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda birimi tarafından okul kantini, yemekhaneleri ile okul çevrelerinde faaliyet gösteren işletmeler denetlendi. Ayrıca Köyceğiz Devlet Hastanesi yemekhanesi gıda denetimi 5996 sayılı kanun çerçevesinde gerçekleştirildi. İşletmelerde hijyen, ürünlerin tazeliği, fiyat etiketi ve gramaj konularına bakıldı. Yetkililer, satış yerlerini hijyen koşulları, çalışanların kılık kıyafetlerinin temizliği ile iş yerlerinin mevzuata uygunluğu konusunda kontrol ettiler. Denetimlerde kurallara uymayan işletmelere gerekli uyarılar yapıldı.

“KRONİK HASTALIK TARAMA VE İZLEMLERİ”

Dünyada en sık görülen, en fazla ölüme ve engelliliğe neden olan bulaşıcı olmayan hastalıklara (kalp ve damar hastalıkları, kanserler, diyabet ve kronik hava yolu hastalıkları) bağlı erken ölümlerin (70 yaş altı ölümler) 2025 yılına kadar % azaltılması ülkemizin bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili temel hedefidir.

Menteşe’de kadınlar sağlık taramasından geçiyor

Menteşe Belediyesi tarafından yürütülen 'Sağlıklı Toplum Sosyal Belediye' projesi ile kırsal mahallelerde yürütülen çalışmalar devam ediyor.

GİRGİN RAPORLU HASTALARIN İLAÇ ÇİLESİNİ MECLİS’E TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, kronik hastalığı olup raporlu ilaç kullananların mağduriyetini TBMM gündemine taşıdı.

Milletvekili Gökcan’dan Seydikemer Devlet Hastanesi açıklaması

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş ve Kadın Kolları Başkanı Zeynep Yalçınsoy ile birlikte yapımı devam eden Seydikemer Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Millletvekili Gökcan, yetkililerden inşaat süreci ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ARSAL’DAN FORMDA KALMA TÜYOLARI

Ağustos ayının sonlarına yaklaşırken herkesin aklında ‘’kışın nasıl formda kalırım?’’ sorusu gelmeye başladı. Bu sorunun cevabını Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV mikrofonlarına açıkladı.

Arsal’dan diyet aşure tarifi

Diyetisyenler geleneksel yöntemler ile yapılan aşurenin kalorisi konusunda uyarıyor. Geleneksel yöntemle yapılan aşurenin yüksek kalori olduğuna değinen Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV mikrofonlarına diyet aşure tarifi verdi.

Toplam 438 haber.