Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

Yoğun bakım servisinde covid tartışması

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi'nde iddiaya göre covid pozitif olan bir hastanın negatif olan hastalarla aynı servise konulması istenince hastane yönetimi ile hekimler arasında tartışma yaşandı. Durumu uygun bulmayan servisteki doktorlar ve sağlık görevlileri, kendilerine gelen talimatı tutanak ile uyguladı.

Anne bebek çemberi annelerin can simidi

Sosyal medyada 'Ebeannem' adıyla tanınan Ebe, doğuma hazırlık eğitmeni ve emzirme danışmanı Fatma Adaş, 'anne bebek çemberi' uygulamalarını anlattı.

MSKÜ’YE VE MUĞLA’YA HİZMET VERECEK OLAN PSİKOMER AÇILDI

Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (PSİKOMER), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde Muğla’ya, bölgeye, Üniversiteye, öğrencilerine ve personeline hizmet vermek amacıyla 2022 yılında kuruldu. PSİKOMER, danışanlarına psikoterapi hizmeti sunmanın yanı sıra psikoloji alanında eğitimler verecek ve bilinçlendirme çalışmaları yürütecek.

ZAYIFLAMAK İÇİN CHIA TOHUMU

Yaz mevsimi hızlı bir şekilde devam ederken fazla kilolarından rahatsız olan insanlar ise diyet programlarına başvuruyor. Bu konuda FRT TV mikrofonlarına konuşan Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen ödem atmaya yardımcı olacak ürünleri aktardı.

COVİD-19 İÇİN UDİ HİNDİ TOZU

Dünyada ve ülkemizde etkisi tüm hızıyla devam eden Covid-19 virüsünün neden olduğu hastalıkla mücadele edebilmek için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekiyor. Bu dönemde vücut direncini artırmanın yolu ise doğru gıdalarla dengeli bir beslenme düzeninden geçiyor. Balık Pazarı Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen, koronavirüse karşı vücut direncini arttırmak için önerilerde bulundu.

GİRGİN HEMŞİRE ATAMALARINDAKİ MAĞDURİYETİ MECLİSE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, hemşire atamalarındaki mağduriyeti Meclis’e taşıdı.

Sağlık çalışanları 2 gün iş bırakıyor

Kardiyoloji Uzmanı, Dr. Ekrem Karakaya’nın 6 Temmuz 2022 tarihinde Konya Şehir Hastanesi’nde, görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilmesi nedeni ile doktorlar bugün ve yarın olmak üzere 2 gün boyunca “Sağlıkta Şiddete Hayır” sloganı ile iş bırakacaklar. Görevlerini yaptıkları sırada can güvenliği isteyen sağlıkçılar bununla ilgili Fethiye Devlet Hastanesi Acil Servisi yanında basın açıklaması yaptılar.

Köyceğiz’de Kurban Bayramı öncesi denetimler arttı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılmakta olan gıda denetimleri Kurban Bayramı öncesi artarak devam ediyor.

Menteşe Belediyesi’nden Ücretsiz Sağlık Taraması

Menteşe Sağlık İşleri Müdürlüğünde görevli 2 hemşire tarafından yapılan sağlık taraması çerçevesinde vatandaşların kan şekeri değeri ve tansiyon ölçümleri yapılıyor.

Tatile çıkan kadınlara uyarı

Hava sıcaklığının artması ve okulların kapanması ile başlayan yaz tatili nedeniyle uzmanlar tatilini deniz ve havuzlarda değerlendirmek isteyen kadınları uyardı. Serinlemek için deniz veya havuzlara giren kadınları bekleyen en büyük sıkıntılar arasında vajinal enfeksiyonun geldiği belirten Acıbadem Bodrum Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Cihan Deniz Keleş kadınların sudan çıktıktan sonra kurulanmasını ve uzun süre ıslak mayo ile durmamasını tavsiye etti.

Gebe kadınlara önemli uyarı: “Yürümek, gebelikte egzersiz sayılmaz”

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Levent Konur, gebelere egzersiz yapmalarını tavsiye ederek, 'Sadece normal tempoda yürümek gebe için egzersiz sayılamaz. Günlük aktivite tanımına girer. Çalışan, çocuğunu okula götüren, markete alışverişe giden gebe günlük hayatın içindedir ve bu egzersiz olarak tanımlanmaz' dedi. Dr. Konur, dolap kapağına uzanmak, market poşeti taşımak, başka bir bebeği kucağına almak gibi eylemlerin de tehlikeli olmadığını söyledi.

Köyceğiz’de Aile Hekimi Uzmanı Dr. Ebru Destan görevine başladı

Muğla'nın Köyceğiz Devlet Hastanesi'ne atanan Aile Hekimi Uzman Dr. Ebru Destan görevine başladı.

Muğla’nın sağlık turizmi değerlendirildi

Muğla'daki sağlık turizmi potansiyelinin arttırılması, ilin turizm portföyüne kitlesel ve organize biçimde sağlık turisti kazandırılması, sağlık turizmi yetki belgesine sahip olan kuruluş sayısının arttırılması, Muğla'nın sağlık turizminde küresel bir marka şehir olması ana hedefiyle, Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında 'Sağlık Turizmi Muğla Sektör Buluşması' toplantısı gerçekleştirildi.

Şok diyet yerine “sürdürülebilir” diyetleri tercih edin

Acıbadem Bodrum Hastanesi Diyetisyen Duygu Bulut, hızla kilo vermek için uygulanan şok diyetlerin sürekli kilo alıp verme gibi bir döngü oluşturduğuna dikkat çekerek, doğru olanın 'sürdürülebilir diyet' olduğunu söyledi. Diyetisyen Bulut, yavaş yiyip çok çiğnemek gerektiğinden her renk sebzeyi tüketmek gerektiğine kadar pek çok tavsiye verdi.

Uzmanlar ‘uyuz’ hastalığına karşı vatandaşları uyardı

Deri ve Zührevi Hastalıkları Doç. Dr. Serkan Demirkan vatandaşları uyuz hastalığına neden olan 'Sarcoptes uyuz böceği' hastalığına karşı uyararak korunma yöntemlerini anlattı.

Milas Veteriner Fakültesi öğrencisi kalbine yenik düştü

Seminere katılmak için gittiği İstanbul'da geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Emre Yıldırımhan dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Muğla’da sağlık turizmi yatırımları arttı

Muğla'da sağlık turizmi potansiyelinin arttırılarak Muğla'nın turizm portföyüne kitlesel ve organize biçimde sağlık turisti kazandırılması, sağlık turizmi yetki belgesine sahip olan kuruluş sayısının arttırılması için Valilik, Üniversite, İl Sağlık müdürlüğü, Turizm İl Müdürlüğü ve özel sektör çalışmalarını sürdürüyor.

Ortaca’da bisiklet turu düzenlendi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Ortaca Meslek Yüksekokulu öncülüğünde, Ortaca Kaymakamlığı ve Ortaca Belediyesi iş birliği ile 'Bisiklet Turu' düzenlendi.

MASKE KURALI DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekânlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecek" açıklamasını yapmıştı.

Toplam 438 haber.