Dünya

Son dakika Dünya haberleri, en son Dünya haberler,, Dünya haberleri burada, haber oku | Dünya

Dünya Haberleri

Öldüğü sanılan deniz kaplumbağasının, yaşadığı ortaya çıktı

Muğla'nın Datça ilçesinde sahile vuran, vatandaşlar tarafından öldüğü sanılan Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağası, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yapılan tedavinin ardından tekrar yaşama tutundu, kaplumbağaya Datça'nın eski adı olan Dadya ismi verildi.

Milas’ta içme suyu baraj projesi ile ilgili yöre halkı bilgilendirildi

Muğla'nın Bodrum ilçesine içme suyu temini amacıyla, Milas ilçesine bağlı Kayadere Mahallesi'nde yapılması planlanan 'Bodrum İçme Suyu Barajı Projesi'nin halk toplantısı gerçekleştirildi.

Datça’da yavru Yunus sürprizi

Muğla’nın Datça ilçesi Kumluk plajında yavru Yunus uzun süre sahile yakın bir bölümde yüzmesi vatandaşların ilgi odağı oldu.

Meteorolojiden Marmaris’e sağanak yağış uyarısı

Bugün akşam saatlerinden itibaren Marmaris'te sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Akyaka Sahili'nde ölü köpekbalığı bulundu

Muğla'nın Ula İlçesi sakin kent unvanlı Akyaka Mahallesinde ölü bir köpekbalığı kıyıya vurdu.

2020 Patara Yılında Dev Organizasyon

Seydikemer’in komşu ilçesi Kaş’ta bulunan Patara, Seydikemer Belediyesi ve Kaş Belediyesi’nin destekleriyle Patara 2020 Gran Fondo Bisiklet yarışı düzenlenecek. Patara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 yılını “Patara Yılı” ilan etmesinin ardından Türkiye ve Dünya gündemine oturdu. Seydikemer’in de turizmine katkı sağlanması beklenen “Patara Yılı” vatandaşları heyecanlandırıyor. Patara 2020 Gran Fondo Bisiklet Yarış Koordinatörü Hazar Yaka, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

CARETTA CARETTALAR BAKAN YARDIMCISI TARAFINDAN DENİZE BIRAKILDI

Muğla'nın Ortaca ilçesinin dünyaca ünlü İztuzu Kumsalı'nda bulunan Deniz Kaplumbağası Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavileri tamamlanan 4 caretta caretta kaplumbağa, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ile AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Gökcan tarafından denize bırakıldı. Bakan Yardımcısı Birpınar yaptığı açıklamada “ Caretta Caretta Kaplumbağalarını Akdeniz’de en iyi koruyan ülkeyiz” ifadelerini kullandı.

MUÇEV İddialara Cevap Verdi; ‘Gerçek Dışı’

Ege ve Akdeniz sahillerindeki koyların ihalesiz olarak verildiği iddialarının gerçek dışı olduğu açıklandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sahil ve koyların işletme haklarının ihalesiz olarak Muğla Çevre Koruma Vakfı’na (MUÇEV) verildiği iddialarını gerçek dışı olarak değerlendirdi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Washington Times'a yazdı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Washington Times gazetesinde bir makale yayımlayarak, dünyanın Koronavirüs’e en çok kurban veren ülkesi ABD’ye Türkiye’nin başarı sırlarını anlattı.

MAVİ BAYRAK SERTİFİKASI İŞLETMELERE VERİLDİ

Fethiye Belediyesi ve TÜRÇEV işbirliğinde Fethiye'deki işletmelere mavi bayrak sertifikası ve Çevre Haftası'na katılımlarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

Toplam 29 haber.