Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Muğla'da 30 bin öğrenci için ilk ders zili çaldı

Tüm sınıf ve kademelerde 11 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıflar için hazırlanan okula uyum programı başladı. Muğla’da yaklaşık 30 bin öğrenci uyum haftasında okullarıyla buluştu.

Fethiye’de Bursluluk Sınavı Gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik açtığı Bursluluk Sınavı tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de yapıldı.

Miniklerin Şubeleri Kura ile Belirlendi

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu kura ile şube belirleme işlemi bu sene de il genelinde tüm resmi ilkokul 1. sınıf ve ana sınıfları için yapıldı.

Fethiye’de Şube Belirleme Kuraları Çekildi

Fethiye’de okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan öğrenciler için Şube Belirleme Kuraları, ilçe genelinde tüm okullarda eş zamanlı olarak, velilerin huzurunda gerçekleştirildi. 

Fethiyeli Teğmen Mustafa Çalıca’nın Gurur Günü! 

Fethiyeli Teğmen Mustafa Çalıca, Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu’ndan ikincilikle mezun oldu. 

Büyükşehirden öğrencilere eğitim yardımı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il sınırları içerisinde ikamet eden ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitede okumakta olan öğrencilere eğitim desteğine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi beslenme, kırtasiye, okul kıyafeti, çorba ikramı ve barınma yardımı sağlıyor.

MSKÜ’de çeşitli dillerde kurs veriliyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Yabancılar Yüksekokulunda Muğla halkına ve kurum çalışanlarına çeşitli dillerde kurs veriliyor.

Üniversite kayıt süreci başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bugün başladı.

Kuralar 1 Eylül’de çekiliyor

Muğla’da okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan öğrenciler için “Şube Belirleme Kuraları”, il genelinde tüm okullarda eş zamanlı olarak 1 Eylül 2023 tarihinde velilerin huzurunda gerçekleştirilecek.

Yaz Kursu Etkinlikleri Sona Erdi

Menteşe Belediyesi Yaz Kursları, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikle sona erdi. Etkinlikte kurslara katılan çocukların ortaya çıkardığı el emeği göz nuru eserler büyük ilgi gördü.

Hakemlik kursuna yoğun katılım oldu

Türkiye Boks Federasyonu ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan hakem adaylık kursu Milas’ta gerçekleştirildi. Türkiye Boks Merkez Hakem Kurulu Üyesi aynı zamanda Başhakem İbrahim Avcıoğlu yönetiminde programa 23 kursiyer katıldı.

Üniversite öğrencilerine karanfilli karşılama

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine kayıt yaptıracak öğrenciler, Muğla şehirlerarası terminalinde protokol tarafından karanfillerle karşılandı.

YKS Ek Tercihleri Ne Zaman?

Üniversite yerleştirme sonuçları sonrası herhangi bir üniversitenin programına yerleşemeyen öğrenciler için ek tercih fırsatı sunulacak. 28 Ağustos ile 1 Eylül 2023 tarihlerinde yapılacak üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından boş kontenjanlar üzerinden tercih yapılacak.

2023-2024 Yılı Eğitim Öğretim Burs Başvuruları Başladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından karşılıksız verilen öğrenci bursları için başvurular başladı. 8 Eylül 2023 Cuma gününe kadar devam edecek başvurular için Fethiye-Seydikemer doğumlu olmak veya Fethiye ya da Seydikemer'de ikamet etmek gerekiyor.

MSKÜ Yeni Öğrencilerini Karşılıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, yeni kayıt yaptıracak öğrencileri için karşılama töreni düzenliyor.

Öğrenciler Sarıgerme’de kumdan heykeller yaptılar

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki ilköğretim okulu öğrencileri öğretmenleri Seda Öğretmen öncülüğünde nesli tehlike altında olan hayvan türlerine dikkat çekmek amacı ile Dalyan’a giderek heykel sanatçısı Bahadır Uysal ile birlikte kumdan heykeller yaptı.

Muğla’da eğitim yöneticileri yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarını değerlendirdi

Okulların yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları ve yapılan çalışmalar Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen Eğitim Yöneticileri Toplantısı'nda değerlendirildi.

Menteşe Anadolu Lisesi yeni binasına taşındı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde ‘LGS sınav puanı ile öğrenci alan proje okulu’ olan Menteşe Anadolu Lisesi, ilçe merkezindeki yenilenen okul binasına taşındı.

Sekibaşı Çocuk Atölyesinde Eğitimler Sürüyor

 Menteşe Belediyesi tarafından uygulamaya konulan 4-10 yaş aralığındaki çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayan Sekibaşı Çocuk Atölyelerinde eğitimler devam ediyor.

Toplam 925 haber.