Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Satranç Turnuvası kayıtları başladı

Türkiye Satranç Federasyonu Milas İlçe Temsilciliği ve Milas Belediye Spor Kulübü Derneği işbirliği ile bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan Yıldırım Satranç Turnuvası'na kayıtlar başladı.

Turgutreis Anadolu Lisesi yeni görünümüne kavuştu

Muğla’nın en köklü okullarından olan Muğla Turgutreis Anadolu Lisesi yürütülen güçlendirme ve bakım onarım çalışmaları ile baştan sona yenilendi.

BODTO Eğitime Desteğe Devam Ediyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Gördes MYO Maliye Bölümü öğrencisi Habibenur Arkan Odamızdaki 1 aylık staj eğitimini tamamladı. Habibenur Arkan, stajının son gününde BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u ziyaret ederek öğrencilere tanıdığı staj imkanı nedeniyle teşekkür etti.

Öğrenciler hastane stajlarını tamamladılar

2023-2024 öğretim yılı Cumhurbaşkanlığı kariyer kapısı yaz stajları Muğla’da tamamlandı.

Zeka Vadisi Çocuklar İçin Kapılarını Açtı

Milas’ta, akıl ve zeka oyunlarının öncü eğitmenlerinden Fatmanur Erol tarafından kurulan Zeka Vadisi, çocukların zihinsel kapasitesini geliştirmek ve yaratıcı düşünce becerilerini artırmak amacıyla faaliyetlerine başladı. Merkez, 4-12 yaş arası çocukları kapsayan geniş bir yaş aralığında etkinlikler sunarak, öğrenmeyi eğlenceli ve etkileyici bir deneyime dönüştürmeyi hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sınavları başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Sınav başvuruları başladı.

Muğla'nın LGS Şampiyonları Ödüllendirildi

4 Haziran 2023 Pazar günü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavda, tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan ve LGS 2023 Türkiye birincileri arasına girmeyi başaran Muğla'nın gururu öğrenciler, Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından ödüllendirildi. 

‘Tek Numara 112’ Tanıtım Çalışması

Türkiye’de birden fazla olan acil çağrı numaraları (155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 158 Sahil Güvenlik, 110 Yangın İhbar, 112 Sıhhi İmdat, 177 Orman Yangın İhbar, 122 AFAD) tek numara “112” altında toplandı.

MTSK direksiyon sınavı hizmet içi kursu açıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu (MTSK) sınavlarında görev almak isteyen öğretmenlere ve milli eğitim personeline yönelik eğitimler başladı.

Üniversite Tercih Dönemi Yarın Sona Eriyor

17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşen TYT, AYT, YDT oturumlarından oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanmıştı. Tercihler için listeler 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında alınıyor.

Yaz Kur'an Kursu'na katılan öğrenciler ödüllendirildiler

Muğla Menteşe Müftülüğü bünyesinde yatılı olarak açılan ve 5 hafta boyunca devam eden kursun sonunda düzenlenen programda öğrenciler ödüllerini aldı.

Belediye'den tercih danışmanlığı hizmeti

Marmaris Belediyesi, üniversite tercih döneminde öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti sundu. Uzmanlar tarafından detaylı bilgilendirme yapılarak doğru tercih konusunda öğrencilere ve ailelerine yardımcı olundu.

LGS 2. Nakil Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı LGS kapsamında yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Öğretmen adayları içeride aileler dışarıda ter döktü

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi oturumları bugün başladı. Öğretmen adayları zamanla yarıştıkları sınavda hayalleri için ter dökerken, onları bekleyen aileler de dışarıda ter döktü.

Büyükşehir’den öğrencilere üniversite tercihlerinde destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi üniversite tercihi yapacak olan öğrencilere uzman eğitmenlerle 12 ilçede danışmanlık hizmeti verdi.

Yaz Kur'an Kursları Eğitim ve Öğretime Devam Ediyor

Muğla'da camilerde yaz kuran kursları verilmeye devam ederken aynı zamanda öğrencilere çevre ahlakı, teknoloji ve tütünün zararları hakkında eğitim veriliyor.

Trafik ekipleri önce denetledi, sonra bilgilendirdi

Aydın-Muğla Karayolu kontrol noktasında denetim gerçekleştiren trafik ekipleri, otobüslerde emniyet kemeri denetimi gerçekleştirirken, yolcuları da emniyet kemerinin önemi konusunda bilgilendirdi.

Stratonikeia’da unutulan meslekler yeniden yaşatılacak

UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan dünyanın en büyük mermer antik kenti Stratonikeia antik kentinin girişinde yer alan birinci köy meydanındaki tarihi yapılar restore edilerek günümüzde unutulmaya yüz tutmuş meslekler yaşatılacak.

Okullar yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyor

Milas ilçesindeki ilk ve orta dereceli okullarda yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi bakım, onarım ve güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Tamamlanan okulları Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Toplam 925 haber.