Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

‘Tek Numara 112’ Tanıtım Çalışması

Türkiye’de birden fazla olan acil çağrı numaraları (155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 158 Sahil Güvenlik, 110 Yangın İhbar, 112 Sıhhi İmdat, 177 Orman Yangın İhbar, 122 AFAD) tek numara “112” altında toplandı.

MTSK direksiyon sınavı hizmet içi kursu açıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu (MTSK) sınavlarında görev almak isteyen öğretmenlere ve milli eğitim personeline yönelik eğitimler başladı.

Üniversite Tercih Dönemi Yarın Sona Eriyor

17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşen TYT, AYT, YDT oturumlarından oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanmıştı. Tercihler için listeler 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında alınıyor.

Yaz Kur'an Kursu'na katılan öğrenciler ödüllendirildiler

Muğla Menteşe Müftülüğü bünyesinde yatılı olarak açılan ve 5 hafta boyunca devam eden kursun sonunda düzenlenen programda öğrenciler ödüllerini aldı.

Belediye'den tercih danışmanlığı hizmeti

Marmaris Belediyesi, üniversite tercih döneminde öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti sundu. Uzmanlar tarafından detaylı bilgilendirme yapılarak doğru tercih konusunda öğrencilere ve ailelerine yardımcı olundu.

LGS 2. Nakil Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı LGS kapsamında yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Öğretmen adayları içeride aileler dışarıda ter döktü

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi oturumları bugün başladı. Öğretmen adayları zamanla yarıştıkları sınavda hayalleri için ter dökerken, onları bekleyen aileler de dışarıda ter döktü.

Büyükşehir’den öğrencilere üniversite tercihlerinde destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi üniversite tercihi yapacak olan öğrencilere uzman eğitmenlerle 12 ilçede danışmanlık hizmeti verdi.

Yaz Kur'an Kursları Eğitim ve Öğretime Devam Ediyor

Muğla'da camilerde yaz kuran kursları verilmeye devam ederken aynı zamanda öğrencilere çevre ahlakı, teknoloji ve tütünün zararları hakkında eğitim veriliyor.

Trafik ekipleri önce denetledi, sonra bilgilendirdi

Aydın-Muğla Karayolu kontrol noktasında denetim gerçekleştiren trafik ekipleri, otobüslerde emniyet kemeri denetimi gerçekleştirirken, yolcuları da emniyet kemerinin önemi konusunda bilgilendirdi.

Stratonikeia’da unutulan meslekler yeniden yaşatılacak

UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan dünyanın en büyük mermer antik kenti Stratonikeia antik kentinin girişinde yer alan birinci köy meydanındaki tarihi yapılar restore edilerek günümüzde unutulmaya yüz tutmuş meslekler yaşatılacak.

Okullar yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyor

Milas ilçesindeki ilk ve orta dereceli okullarda yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi bakım, onarım ve güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Tamamlanan okulları Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kur’an kurslarında seminerler de veriliyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Kur’an kurslarında dini bilgilerin yanında seminerler de veriliyor.

Deneyap Öğrencilerine Fark Yaratan Teknik Gezi

Muğla'da 140 DENEYAP Teknoloji Atölyeleri öğrencisi bilgi, beceri ve motivasyonlarının artırılması amacıyla 'Teknik ve Sosyal Gezi' etkinliğine katıldı.

KPSS Alan Bilgisi sınavında son oturum başladı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi sınavında son oturum (işletme, muhasebe ve istatistik) saat 10.15'te başladı.

Miniklere 'Hacivat ve Karagöz' ile trafik eğitimi verildi

Muğla’nın Datça ilçesinde 150 çocuğa 'Hacivat ve Karagöz' figürleri kullanılarak trafik eğitimi verildi.

MSKÜ tercih masaları aday öğrencileri bekliyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Üniversiteyi kazanan ve tercih yapmak isteyen öğrenciler için Üniversite Atatürk Kültür Merkezi fuaye salonunda tercih standı açtı. Bir hafta açık kalacak aday öğrenciler tercih standında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesindeki Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının tamamı yer aldı.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları hafta sonu yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi oturumları 29-30 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Oyuncak Kütüphanesi Miniklerin eğlence ve eğitim merkezi

29 Nisan 2023 tarihinde kütüphane mantığı ile çocuklarda fırsat eşitliği oluşturmak, her çocuğun oyuncağa erişebilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisinde açılan Oyuncak Kütüphanesi çocukların uğrak yeri olmaya devam ediyor. Bugüne kadar Oyuncak Kütüphanesi’ne 209 çocuk kayıt yaptırırken, 681 oyuncak da miniklere ödünç verildi. Ayrıca Oyuncak Kütüphanesi’nde 18 etkinlik düzenlendi ve bu etkinliklere 227 çocuk katıldı.

Toplam 937 haber.