Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Trafik Polisinden Kur’an Kursu Öğrencilerine Trafik Eğitimi

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ve Toplum Destekli Büro Amirliği koordinelerinde Kur’an kursu öğrencilerine olası kazalara karşı güvenli trafik eğitimi verildi.

Muğla’da doğa eğitimleri projesi sona erdi

Türkiye'nin farklı illerinden 30 Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisini, Muğla'da buluşturan Muğla’da doğa eğitimi projesi sona erdi.

MSKÜ Öğretim Görevlisi Demiröz’den yangın uyarısı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kavaklıdere Şehit Mustafa Alper Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü Öğretim Görevlisi Gürkan Demiröz orman yangınlarına karşı alınması gereken tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu.

Amerika'dan geldiler, tüm imkanlarını köydeki çocuklar için seferber ettiler

Turizm kenti Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Amerika'da yaşayan bir ailenin öncülüğünde başlatılan proje ile Faralya Mahallesi'ndeki öğrenciler, hem İngilizce öğreniyor hem de yaz tatilini değerlendiriyor. 'Ekrandan uzak, akrana yakın' adlı proje ile gerçekleştirilen eğitimlerde Faralya'daki 25 öğrencinin hayatı değişti.

Belediyenin Ücretsiz Yaz Kursları Başladı

Bodrum Belediyesi’nin çocuklara yönelik hazırlamış olduğu ücretsiz yaz kursları, yoğun bir katılımla başladı.

Seydikemerli Başarılı Okul Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oldu

Seydikemer’de doğup büyüyen, bir süre Seydikemer’de öğretmenlik ve müdür yardımcılığı görevlerini yapan eğitim camiasının başarılı ismi İlkay Şumur, Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandı.

Hem öğreniyorlar, hem de sosyalleşiyorlar

Seydikemer Müftülüğü tarafından düzenlenen Kur'an kurslarına kurslara katılan çocuklar Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve Temel Dini Bilgiler derslerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunuyorlar.

MSKÜ’de ‘Türkiye’de Darbeler ve 15 Temmuz’ konferansı

15 Temmuz han darbe girişiminin 7’inci yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde ‘Türkiye’de Darbeler ve 15 Temmuz” konferansı düzenlenecek.

“Steam ile Denizleri Koruyorum” Projesi İçin Yarıştılar

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA bu yıl “STEAM ile Denizleri Koruyorum” projesinin 8’incisini gerçekleştirdi. Projeye Muğla ve Didim’den katılan 12 öğretmen, aldıkları STEAM eğitimleri sonrasında öğrencilerle birlikte denizi ve çevreyi koruyan teknoloji odaklı projeler hazırladılar.

Muğla’da 'Doğa Eğitimi' projesi başladı

Türkiye'nin farklı illerinden 30 Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrenci Muğla'da doğa eğitimi projesi çerçevesinde bir araya geldi.

MEB’de görev yükseltme sınavı

Milli Eğitim Bakanlığı personeli görevde yükselme sınavı Menteşe’de Muğla Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi'ni açıkladı. MEB takvimle birlikte okulların açılış tarihini paylaştı.

Marmaris’te yaz kursları renkli başladı

Marmaris Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ücretsiz yaz kursları törenle başladı. 13 branşta 2 ay boyunca 1455 kursiyerin faydalanacağı kursun açılış törenine Belediye Başkanı Mehmet Oktay da katıldı.

Bodrum’da Sürdürülebilirlik Eğitimi Çalıştayı

Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sürdürülebilir Yaşam Eğitimi Derneği (SUYED) tarafından Sürdürülebilirlik Eğitimi Çalıştayı düzenlendi.

Arama Kurtarma Ekibi Eğitimlerine Devam Ediyor

Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Arama Kurtarma Ekibi, farklı kurum ve derneklerle işbirliği halinde çalışmalarını sürdürürken, teorik ve pratik olarak aldıkları eğitimlerle beceri kazanmaya devam ediyor…

TEK Koleji Öğrencisi Dünyaca Ünlü Okula Kaydını Yaptırdı

Muğla Teknoloji ve Kültür Koleji öğrencisi İsmail Zeki Sayın, ekonomi alanında Dünya’da 7. sırada yer alan Bocconi Üniversitesi’ne kaydını yaptırdı.

LGS şampiyonu oldular

4 Haziran'da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki merkezî sınavı sonuçları açıklandı. Muğla’dan 5 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayıp 500 tam puan alarak LGS’de Türkiye liderleri arasına girdi.

LGS Sonuçları Açıklandı

Türkiye'nin dört bir yanında 4 Haziran tarihinden düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili resmi açıklama geldi ve sonuçların açıklandığı duyuruldu.

Meslek Liselilerden tarımsal üretime destek

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Liseleri İş Birliği Protokolü’ çerçevesinde Muğla'da meslek liseli öğrencilerin ürettikleri çileklerin hasadı gerçekleştirildi.

Toplam 925 haber.