Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Çiftçileri bilgilendirmek için bahçede eğitim verildi

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı İncirköy'de yetiştirilen incir fidanları incir memleketi Aydın'daki bahçeleri aratmıyor. Aydın'da İncir Araştırma Enstitüsü olmasına rağmen incir üretimi yapan çiftçi enstitüde muhatap bulamazken, Muğla'da Tarım İl Müdürlüğü öncülüğünde incir bahçelerinde üreticiye eğitim verilmeye başlandı.

Yabancı öğrenciler Muğla’nın ödüllü yemek kültürünü öğreniyor

Erasmus projesi çerçevesinde Muğla’ya gelen yabancı öğrenciler, Muğla’nın altın madalyalı dünya şampiyonu Milas böreği ve 2 bin 800 yıllık karakılçık buğdayından yapılan bazlama ekmeği yapmasını öğrenirken, haraketli oyun havaları ile de eğlendi.

Fethiye’de YKS ilk oturumu başladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de başladı.

MSKÜ'lü Araştırmacıya Macar Liyakat Nişanı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melek Çolak, Macaristan Cumhurbaşkanı tarafından Macar Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi.

Minik şairler Muğla’nın tarihini ve kültürünü şiirlere aktardı

Ortaca Şehit Er Gürsel Çelik Ortaokulu öğrencileri Muğla'nın tarihi ve doğal güzelliklerini öğretmenleri rehberliğinde gezip görerek öğrendiklerini "Kalem Benim Muğla Benim" adlı şiir kitabında dizelere döktü. Öğrenciler kaleme aldıkları "Kalem Benim Muğla Benim" adlı şiir kitabını, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'a takdim etti.

Cankurtan Personel Eğitimleri Tamamlandı

Bodrum Belediyesi halk plajlarında deniz güvenliğini sağlamak üzere tam donanımlı cankurtaranların eğitimine devam ediyor.

Öğrencilerinden Güzel Tasarımlar Ortaya Çıktı

Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 4-C sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan resimler, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sergilendi.

Üniversite Öğrencileri Mezuniyet Töreni İle Uğurlandılar

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin, Fethiye ilçesinde bulunan İşletme Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2022-2023 Eğitim- Öğretim Yılı mezunlarını, mezuniyet töreniyle uğurladı. 

"Orman Yangınlarına Müdahale Eğitimi" gerçekleştirildi

Ateş Savaşçıları'ndan, Orman Yangınlarına Müdahale Eğitimi alan Arama Kurtarma Ekibi personelleri, “Orman Yangınlarıyla Mücadelede Görev Yapan Gönüllüler Hakkında Yönetmelik” hakkında da detaylı bilgi sahibi oldu.

Çocuklara Bilinçlendirme Eğitimi

Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bodrum Kent Konseyi iş birliği ile sokak hayvanları ile ilgili çocuklara yönelik bilinçlendirme eğitimi gerçekleştirildi.

"Okur Gezer Yazar" Projesi Kitap Okuma Yarışması Tamamlandı

Muğla Okur Gezer Yazar Projesi Kitap Okuma Yarışması İl finali sonuçları açıklandı.

Minik yazarlar, Milli Eğitim Müdürü Çay ile buluştu

 Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen Okur Gezer Yazar Projesi ile öğrenciler daha çok okuyor, gezerken öğreniyor ve özgün metinler oluşturarak kitap yazıyor. İl Müdürü Emre Çay, minik yazarlarla tanışıp sohbet ederek kaleme aldıkları her iki kitapta nelerden esinlendiklerini ve kitapların içeriği hakkında bilgi aldı.

Günde 30 Dakikada İngilizce Öğrenin

Eğitimci Kerem Taşçı, internet üzerinden İngilizce öğretimi verdiğini ve bu yönetimin öğrenciler üzerinde oldukça etkili olduğunu ifade etti.

Kurslarda Çocuklara 21 Farklı Branşta Eğitim Verilecek

Menteşe Belediyesi’nin her yıl 5-16 yaş aralığındaki çocuklara yönelik ücretsiz olarak düzenlediği yaz kurslarına kayıtlar başladı.

Yatağanspor Yaz Spor Okulu Açıldı

Yatağanspor Yaz Spor Okulu, Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın katıldığı törenle açıldı. 

'Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için STEM ' konulu eğitim düzenledi

Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu Çevre Haftası kapsamında 'Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için Stem ' konulu eğitim düzenledi.

“Gönüllü İtfaiyecilik” eğitimlerine Fethiye’de devam etti

Muğla’da yaşanan itfaiyelik olaylarda kısa sürede vatandaşların yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye teşkilatı, kentin doğal afetlere hazırlıklı olması için talep eden vatandaşlara ilgi ve becerilerine göre eğitim vererek gönüllü itfaiyeci olmalarını sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi gönüllü itfaiyecilik yönergesinin hayata geçmesiyle çalışmalarını hızlandırdı ve Fethiye’de başvuruda bulunan 21 gönüllüye 22 Mayıs-31 Mayıs tarihleri arasında 40 saat A sınıfı gönüllü itfaiyeci eğitimi verdi.

Jandarmadan traktör sürücülerine eğitim

Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından tarım araçları ve traktör sürücülerine eğitim verildi.

“Orman Gönüllüsü” Eğitimleri Katılımcılarıyla Beraber Devam Ediyor

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nün koordine ettiği “Orman Gönüllüsü” eğitimleri, katılımcılarıyla beraber devam ediyor.

Toplam 925 haber.