Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Marmaris'te öğrenciler önce öğrendi, sonra uyguladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Atatürk İlkokulu öğrencilerine Trafik ve Eğitim Parkı’nda Marvelos görevlileri ve trafik polisi tarafından trafik eğitimi verildi.

Muğla özel eğitim okulunda farkındalık etkinliği düzenlendi

Muğla’da Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde özel eğitim okulunda farkındalık etkinliği düzenlendi.

Köyceğiz’de ‘şiddete dur’ semineri düzenlendi

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı (2021-25)" çerçevesinde seminer düzenlendi.

17 Bin Öğrenciye İlk Yardım Farkındalık Eğitimi Verildi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen eğitimlerle il genelinde 6 bin öğretmene ve 17 bin öğrenciye temel ilk yardım eğitimi verildi.

Muğla’da özel öğretim kurumları toplantısı düzenlendi

Muğla ili genelinde eğitim öğretim faaliyetleri gösteren özel öğretim kurumlarının müdürleriyle değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, il genelinde eğitim öğretim faaliyeti yürüten özel öğretim kurumlarının müdürleriyle bir araya gelerek yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Köyceğiz’de ‘Öğretmen etkileşim günleri’

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, öğretmenlerin kültür, tarih, sanat, spor ve doğa etkinlikleriyle iletişim ve etkileşimlerini artırmayı amaçlayan ‘Öğretmen Etkileşim Günleri Projesi’nin bu ayki durağı Köyceğiz ilçesi oldu.

Menteşe Belediyesinden Tıp öğrencilerine tiyatro eğitimi

Menteşe Belediyesi, Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin Tiyatro ve İyi Hekimlik Uygulamaları dersi projesine tiyatro eğitmeni ve danışmanlık desteği sağlayacak.

Trafik polislerine halkla ilişkiler ve iletişim eğitimi verildi

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından personelin halkla ilişkiler ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi amacıyla polis ekiplerine trafik denetimlerinde Halkla İlişkiler ve İletişim Eğitimi verildi.

Okul bahçeleri oyun alanlarına dönüşüyor

Muğla genelinde okul bahçelerinde oluşturulan ‘Oyun, spor, eğitim ve sosyokültürel’ alanlar sayesinde, öğrenciler hem eğleniyor, hem de spordan sanata birden fazla alanda destekleniyor.

Cumhuriyet Ve Felsefe Kongresi tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Felsefe Kurumu işbirliğiyle düzenlenen Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi’nde Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 24 akademisyen kongreye katkı verdi.

Öğretmenler günü yarışmasında öğrenciler ödüllendirildi

Ortaca ilçesinde düzenlenen ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ etkinliğinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Cumhuriyet ve Felsefe kongresi başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Felsefe Kurumunun işbirliğiyle düzenlenen Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi’nin ilk günü açılış konuşmaları ve onur konuğu Türkiye Felsefe Kurumu ve Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi kurucu başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin katılımlarıyla başladı.

Hayallerinin Peşinden Giderek Okuma Yazma Öğrendiler

Muğla'da yaşayan 66 yaşındaki Nurcan Canberi ile 61 yaşındaki Hanife Tambaş küçük yaşlarda gerçekleştiremedikleri okuma hayallerini, yıllar sonra okuma yazma öğrenerek gerçekleştirdiler.

Muğla Büyükşehir Cumhuriyet ve Felsefe kongresi düzenliyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını farklı etkinliklerle kutlamaya devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi 24-26 Kasım 2023 tarihlerinde, Türkiye Felsefe Kurumunun işbirliğiyle, ‘Cumhuriyet ve Felsefe’ konulu kongre düzenliyor. Türkiye genelinden birçok önemli ismin katılacağı kongrenin onur konuğu ise Türkiye Felsefe Kurumu ve Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi kurucu başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi olacak.

Özel eğitim kurumlarına “Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi” verildi

Kasım Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Görevlileri tarafından “Özel Eğitim Kurumları Eğitmenlerine ağız ve diş sağlığı eğitimi” verildi.

Hayırseverin yaptırdığı Menteşe Anadolu Lisesi laboratuvarının açılışı yapıldı

Muğla Anadolu Lisesinde hayırsever vatandaş Doç. Dr. Mehmet Altıparmak tarafından yaptırılan laboratuvarın açılışı Vali İdris Akbıyık tarafından yapıldı.

Oyuncak Kütüphanesinde Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliği

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Yatağan Zeytinköy, Ula Kavakçalı ve Yaraş Mahallelerinden 35 çocuk ile aileleri Muğla Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Kütüphanesi ve Eğitim Merkezi’nde buluştu.

Muğla’da kazı ekiplerine yangın söndürme eğitimi verildi

Muğla’da antik kentlerde görev yapan kazı ekiplerine muhtemel orman yangınlarına karşı eğitim verildi.

Muğla’da 168 bin 986 öğrenci için ders zili çaldı

2023 2024 eğitim öğretim yılının birinci ara tatilinin sona ermesi ile Muğla’da 168 bin 986 öğrenci okullarında yeniden ders başı yaptı.

Toplam 937 haber.