Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul, 2.Kez Devre Kesici Uyguladı

Borsa İstanbul BIST100 endeksi, günlük düşüş %7'yi aşınca, 4 dakika arayla 2 kez devre kesici uygulandı.

Bin 200 yolcuyla geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen Marina isimli yolcu gemisi, bin 200 yolcu getirdi.

Geleneksel Sea Garden Hasat Günleri’nin 5’incisi gerçekleştirildi

 Bodrum’un koylarından Yalıçiftlik’te bulunan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, Türkiye’de zeytin ve zeytinciliği yaşatmak, yerli, sürdürülebilir ve doğal üretime destek olmak amacıyla her yıl düzenlediği Sea Garden Hasat Günleri’nin 5’incisini gerçekleştirdi.

Ziraat Odası hizmeti çiftçinin ayağına taşıdı

Çiftçilerin kayıt altına alınması ve desteklemelerden yararlanabilmeleri amacıyla her yıl gerçekleştirilen Çiftçi Kayıt Sitemi Çiftçi (ÇKS) kayıtları devam ediyor.

“11.400 lira yeterli bir ücret değil”

Fethiye’de yaşayan vatandaşlar, asgari ücretin en az yoksulluk seviyesinde olması gerektiğini savunuyor. Artan kira, akaryakıt ve diğer giderlerin asgari ücretten çok daha üstte olduğunu söyleyen vatandaşlar, asgari ücretin 11.400 lira olmasını olumlu karşılamıyor.

Otobüs Bilet Fiyatları Cep Yakıyor

Akaryakıta gelen zam fiyatları şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Fethiye Otogarı’ndan alınan bilgilere göre en ucuz biletler 250 liradan başlıyor.

Balık Fiyatlarında Artış

Muğla’nın Fethiye ilçesi balıkhanede balık fiyatlarındaki artış el yakıyor.

Benzine zam

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik e savaş etkisiyle akaryakıt fiyatlarını zam gelmeye devam ediyor. Benzin fiyatlarına ise gece yarısı zam geldi.

Zam Şampiyonu Beyaz Barbunya

Fethiye Cuma Pazarı’nda fiyatına gelen zamla beraber öne çıkan sebze ‘Beyaz Barbunya’ oldu. Beyaz Barbunya, Fethiye Cuma Pazarı’nda kilosu 65 liradan satılıyor.

“Evi olmayanlar için kredi imkanı çok iyi olur”

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında hiç evi olmayan vatandaşlar için düşük faizli kredi kampanyası hayata geçiriliyor. Fethiye Cuma Pazarı Esnafı Ahmet Talha, evi olmayanlar için bu kredi fırsatının çok iyi olduğunu dile getirdi.

Esnaftan ev kredisine yorum

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev alacaklara 1.20 faizli konut kredisi imkanı sağlanacak. 15 yıl vadeli ödeme planı ile ilk kez ev alacak vatandaşlara düşük faizli konut kredisi fırsatı sunulacak. Fethiye esnafı, bu konuyla ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza aktardı.

Altından yeni rekor

Devam eden İsrail-Filistin savaş gerilimi altın fiyatlarındaki yükselişi desteklemeyi sürdürüyor. Altının ons fiyatı 1978 dolarla 3 ayın zirvesine çıkarken yurt içinde gram altın spot piyasada 1.788 liraya tırmanarak rekor kırdı.

Dolar 28 lirayı aştı

Dün gece Gazze’de bir hastaneye düzenlenen saldırıda 500 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye’de döviz kuru hareketlenmeye başladı. Dolar/TL bugün sabah saatlerinde 28,005 seviyesini gördü. Euro/TL de 29,663 seviyesinde işlem gördü.

Şoförler ücretsiz taşımayı değerlendirdi

Muğla Kamyoncu, Otomobilci Şoförler ve Esnaf Odası Başkanlığında, yönetim kurulu ve ilçe taşıma kooperatifi başkanları ücretsiz taşıma yönetmeliği ile ilgili konuları düzenlenen toplantıda görüştü. Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği'nin her ayın ilk 4 günü hariç 26 gün ücretsiz taşımayı belli gruplar için kaldırma kararı toplantıda değerlendirildi.

2 yolcu gemisi 2 bin turist ağırladı

Bahamalar bayraklı 159 metre boyundaki Star Legend, yolcu getirdi

“Emekli kira mı versin, toplu taşımaya mı para versin?”

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1’i ile 4’ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını açıkladı. Bu karar henüz yasallaşmasa da kulaktan kulağa yayılmaya devam ediyor. Fethiye’de yaşayan emekliler, bu kararı beğenmediklerini dile getiriyor.

Narenciye bahçelerinde hasat dönemi başladı

Türkiye'nin önemli narenciye merkezlerinden biri olan Muğla'nın Ortaca ilçesinde hasat sezonu başlarken, ülke genelinde bu sezon mandalina ihracatında hedef 500 milyon dolar olarak belirlendi.

2.El Pazarı Esnafı Yoğunluktan Memnun

Fethiye'de her ayın üçüncü pazar gününde düzenlenen ikinci el eşya pazarı olan 'İngiliz Pazarı' Ekim ayında da doldu taştı. İngiliz Pazarı esnafı yoğunluktan dolayı memnun olduklarını muhabirlerimize anlattı.

Baştuğ TZOB yönetim kurulu toplantısına katıldı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, Genel merkezde Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyelerin katıldığı toplantıya katıldı.

Toplam 770 haber.