Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Bodrum Belediyesi'nden Dünya Barış Günü konseri

Bodrum Belediyesi tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü çerçevesinde Bodrum Antik Tiyatro’da Antakya Medeniyetler Korosu konseri düzenlendi.

Bu Sergi Toplumsal Bir Yaraya Dikkat Çekecek

Sanatçı Zerrin Tuluğ’un ‘6284’ isimli resim sergisi 5-20 Eylül tarihleri arasında Bodrum Ticaret Odası (BODTO) sergi salonunda gerçekleşecek. Tuluğ bu sergisinde tuval üzerine akrilik ve karışık malzemeyle sembolleri ve soyutlama ögeleri taşıyarak kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair bir ifade yöntemi geliştiriyor. Serginin açılış kokteyli 5 Eylül Salı günü 19.00’da yapılacak olup 30’a yakın tuval sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Halk Dansları Festivali rüzgarı esti

Marmaris’te düzenlenen iki günlük dans festivali izleyenleri coşku dolu anlar yaşattı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, kültür sanat etkinliklerine her zaman destek olduklarını belirterek konuklara teşekkür etti.

“Muğla’da Yaşam” Resim Sergisi açılışı Yapıldı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’da Yaşam Resim Sergisi açılışı Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

“Fethiye Kitap Günleri” Özer Olgun Kültür Merkezi’nde

Fethiye Edebiyat Grubu tarafından Fethiye Belediyesi katkılarıyla düzenlenen “Kitap Günleri” programı 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde olacak.

Hisseli Harikalar Kumpanyası oyunu büyük ilgi gördü

Hisseli Harikalar Kumpanyası oyunu Ula, Fethiye, Köyceğiz ve Dalaman'da seyircileri ile buluştu.

Konser yoğun ilgi gördü

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümünde Menteşeli vatandaşlar Aslı Güngör konseri ile coştu.

Öykü Yarışması Sahibini Bulacak

Günce Yayınları, Menteşe Belediyesi ve Şair Mustafa Özbey'in katkılarıyla Türk edebiyatını desteklemek ve öykü yazarlarını teşvik etmek amacıyla ikincisi düzenlenen 'Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü' ne başvurular başladı. Bu yılki Edebiyat Ödülü 'öykü' türündeki bir dosyaya verilecektir.

Muğla'da 2. Düğün Yemekleri Festivali

Muğla Düğün Yemekleri Festivali'nin 2'ncisi geleneksel yöntemlerle üretilmiş doğal, organik, ata tohumu, ilaçsız ürünlerin satıldığı pazar açılışı ile başladı

Seki’de Festival Havası Yaşanıyor

Seydikemer Belediyesi tarafından 30’uncusu düzenlenen Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konseri etkinlikleri ikinci gününde de dolu dolu geçti. Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, cirit gösterileri sırasında ata bindi. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinliklerde vatandaşlar unutulmaz bir gün geçirdi.

Ahmet Şafak Sevilen Şarkılarını Seydikemer'de Seslendirdi 

Seydikemer Belediyesi tarafından düzenlenen 30. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konseri'nin ilk gününde sahne alan ünlü Sanatçı Ahmet Şafak, sevilen şarkılarıyla Seydikemerliler’i adeta coşturdu.

2. Düğün Yemekleri Festivali düzenlenecek

Muğla Düğün Yemekleri Festivali'nin 2'ncisi 26 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

Başkan Gürün Dalaman Kitap Fuarı’na Katıldı 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Dalaman Kitap Günleri etkinliğine katıldı.

Kerimoğlu Türküsü Evi’ne ziyaretçi akını

Menteşe Belediyesi Kerimoğlu Türküsü Evi yaz sezonunda ziyaretçi akınına uğruyor. Her yıl yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlayan işletme ilçenin kültür turizmi destinasyonlarından birisini oluşturuyor.

Zurnazen Festivali 4 Eylül’de Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi 8.Uluslararası Zurnazen Festivali 4-7 Eylül tarihleri arasında Menteşe, Milas, Dalaman ve Fethiye ilçelerinde düzenlenecek.

Dalyan Kanalı'nın havadan çekilen görüntüleri izleyenleri mest ediyor

Ege ve Akdeniz'in buluştuğu tarihi ve doğal güzellikleri ile dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Ortaca sınırları içerisinde yer alan Dalyan kanalı izleyenleri mest ediyor. Bölgedeki muhteşem manzarayı görenlerin aynı manzarayı görmek için tekrar geldiği Dalyan'ı tanıtmak için yapılan çalışmalar olumlu sonuç verdi. Dalyan tarih ve doğa ve turizminin merkezi haline geldi.

86 bin yıllık hayat izi

Çan ilçesine bağlı Bahadırlı köyü sınırları içerisindeki 2017 yılından bu yana devam eden İnkaya Mağarası kazı çalışmalarında, mağaradaki tabakalarda 86 bin yıl öncesine kadar inen insan yaşam izlerine rastlanırken, kazı sırasında çakmak taşından üretilmiş yongalar, dilgiler, kazıyıcılar, uçlar, çentikli aletler, çekirdek ve vurgaç gibi çeşitli buluntular bulundu.

Boğaziçi Tiyatro, Müzik ve Turizmle Harmanlandı

Milas’ın Boğaziçi Mahallesi’nde devam eden Bargilya Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nin ikinci gününde Tuz Binası konuklara büyülü bir atmosfer sunarken, Köy Meydanı ise sanatseverlerle doldu taştı.

Hermias Heykeli Yeniden Güllük Halkıyla Buluştu

Milas’ın önemli turizm alanlarından biri olan Güllük’te gerçekleştirilen sahil düzenleme çalışmaları kapsamında zarar görmemesi ve bakım çalışmaları nedeniyle kaldırılan Hermias Heykeli, yeniden yerini buldu.

Toplam 904 haber.