Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Yüksek lisans öğrencisinin sergisi açıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yüksek lisans öğrencisi Nurten Nurlu'nun çalışmalarından oluşan sergisi açıldı.

MUĞLA VALİSİ TAVLI’NIN AHİLİK HAFTASI MESAJI

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Oktay Akbal Edebiyat Ödülü başvuruları başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Oktay Akbal Edebiyat Ödülü, Cumhuriyet'in 100. Yılının kutlanacağı 2023 yılında, 'Cumhuriyetin 100. Yılı' konu başlığıyla deneme-köşe yazısı dalında yazılmış eserlere verilecek.

ANTİK HALİKARNASSOS SUR DUVARLARI TURİZME KAZANDIRILDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz yıl çalışmalara başlanan Halikarnassos sur duvarlarının 1,5 kilometrelik temizlik ve çevre düzenlemesi bitti. Turizme kazandırılan sur duvarlarının yanlarına yapılan yürüyüş yollarıyla Bodrum'un ilk girişi olan myndos kapısına ulaşıyor. Binlerce turistin ziyaret edeceği sur duvarlarının toplam uzunluğunun ise 7.5 metre olduğu öğrenildi.

Deniz ortasında müzayede yapacaklar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde antika eserlerin olduğu müzayede Türkiye'de bir ilk olarak Gruise gemisinde gerçekleşecek. Dünya'da ve Türkiye'de bir örneği olmayan müzayede için yurt içi ve yurt dışından antika tutkusu olanlar katılacak.

7. ULUSLARARASI ZURNA ZEN FESTİVALİ BAŞLADI

Dünya'da sadece Muğla'da yapılan ve bu yıl 7.'si düzenlenen ZurnaZen Festivali'nin ilk ayağı Milas'ta sahnelendi. Milas Atapark Meydanı'nda sahnelenen festivale Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban tarafından sanat yönetmeni Ünal Yürük'e çiçek takdim edildi.

MARMARİS’TE ’HAYALLER VE ÇİZGİLER’ İSİMLİ MİNYATÜR RESİM SERGİSİ AKM’DE AÇILDI

Ressam Yasemin Çalpan Saygı'nın 'Hayaller ve Çizgiler' adlı ilk kişisel minyatür resim sergisi Armutalan Kültür Merkezi'nde açıldı.

İş Sanat Çarşamba Sahnesi, Haldun Taner hikayeleri ile devam ediyor

İş Sanat Çarşamba Sahnesi, Haldun Taner'in hikyelerinden oluşan 'İnsan Sadece Bir Araç' başlıklı dinleti ile devam ediyor.

TURGUTREİS’TE DÜNYA BARIŞ GÜNÜ KONSERİ

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle Turgutreis Atatürk Meydanı'nda Tolga Çandar konseri düzenlendi.

Fethiye’deki Antik Tiyatro 7 yıl aradan sonra ziyarete açılıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde deniz kıyısında hem de şehir merkezinde yer alan, ender antik tiyatrolardan Telmessos Tiyatrosu yaklaşık 7 yılın ardından kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Herakleia kazıları değerlendirildi

Beşparmak (Latmos) dağı, Bafa gölü ve Herakleia antik kentinde yapılan çalışmaların değerlendirildiği, yapılacak çalışmaların planlandığı toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

137 YILLIK SAATLİ KULE İLK GÜNKÜ ÖZELLİĞİNİ KORUYOR

Muğla'nın ilk Belediye Başkanı Hacı Süleyman Efendi tarafından 1885 yılında iftar ve sahur vaktini bildirmek için dönemin ünlü ustalarından Rum Konstantin oğlu Filvari Usta'ya yaptırılan tarihi bina üzerinde bulunan saat, o günden bu yana 137 yıldır aralıksız çalışıyor. Saatin bakımını 48 yıldır sürdüren Orta Mahalle Muhtarı Akif Karadana, Bu saatin tamiriyle ben ilgileniyorum şu anda benden sonra torunuma öğretiyorum, inşallah o ilgilenecek dedi.

BİN 750 METREDEKİ SAKLI CENNET ‘GÖKÇEOVA GÖLETİ’

Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla'da deniz turizmi kadar yayla turizmi de son yıllarda büyük rağbet görüyor. Yaz-kış doğa turizminin yapılabildiği ender bölgelerden birisi Köyceğiz ilçesine 25 kilometre uzaklıkta ve bin 750 metre yükseklikteki Gökçeova Göleti.

BODRUM MÜZAYEDE, YENİ SEZONUN ZİLİ’Nİ GÜMÜŞLÜK’TE ÇALIYOR

Bodrum Müzayede, Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2 Eylül Cuma günü saat 19.30'da yeni sezonun ilk müzayedesini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

ULUSLARARASI 7’İNCİ ZURNAZEN FESTİVALİ 5 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya'da ilk ve tek olma özelliği taşıyan Uluslararası ZurnaZen Festivali 5 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Bu yıl 7'incisi düzenlenecek olan Uluslararası ZurnaZen Festivaline 11'i Türk 2'si yabancı toplam 13 zurna üstadı katılacak. Festivalde konuk sanatçı olarak Menteşe ayağında Selçuk Balcı, Fethiye ayağında Rubato sahne alacak.

KÜLTÜR, SANAT VE EDEBİYAT EVİ ULUSLARARASI RESİM SERGİSİ AÇILDI

Fethiye Kültür, Sanat Ve Edebiyat Evi açıldı. Yoğun katılımın olduğu açılış töreninde birbirinden değerli eserler sergilenirken saz sanatçısı Ali Noyin misafirlere keyifli anlar yaşattı.

RESSAM DEMİR’İN SERGİSİ AÇILDI

Ressam Sinan Demir’in resim sergisi 29 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00’da açıldı. Açılışa vatandaşın ilgisi yoğun oldu.

UÇAK: “BÜYÜK ZAFERİMİZİN 100’ÜNCÜ YILI KUTLU OLSUN”

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, 100 yıl önce ülkemizi işgale yeltenenlerin, 100 yıl sonra da taktik ve silahlar değişse de aynı güçler olduğunu açıkladı.

VALİ TAVLI BATI LİKYA KÜLTÜREL VARLIKLARI ARAŞTIRMA MERKEZİNİ ZİYARET ETİ

Muğla Valisi Orhan Tavlı Fethiye Kaymakamlığı bünyesinde faaliyete geçen Fethiye ve çevresi ile ilgili soyut somut tüm kültürel değerleri araştırıp envanterleyecek, yerli ve yabancı bilim insanları tarafından Fethiye ile ilgili yapılan araştırmaların sonuçlarını halka duyuracak olan Batı Likya Kültürel Varlıklarını Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti.

Toplam 906 haber.